Το Πάρκο Τρίτση δεν είναι τσιφλίκι κανενός!

Τα τελευταία χρόνια Νόμοι και Φορείς Διαχείρισης του Πάρκου αλλάζουν, αλλά η κατάσταση ολοένα επιδεινώνεται. Η απαξίωση/υποβάθμιση έχει ξεκινήσει από τη νεοφιλελεύθερη και μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και συνεχίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όσο δεν διασφαλίζεται η πάγια κρατική χρηματοδότηση, τόσο η σημερινή κυβέρνηση θα παραχωρεί αρμοδιότητες και ευθύνες σε διορισμένους «εκπροσώπους» Φορέων για να διαχειριστούν  και να διαιωνίσουν το πρόβλημα.

Το διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) του Φορέα, στην ουσία καλείται να λύσει τα λειτουργικές και επενδυτικές ανάγκες του πάρκου χωρίς ουσιαστική και επαρκή χρηματοδότηση.  Ήδη έχει ξεκινήσει, άτυπα και δοκιμαστικά, η συζήτηση παραχώρησης σε διάφορες ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. της «αξιοποίησης» διαφόρων εκτάσεων (πχ των φιστικιών). Το καλύτερο που έχει να κάνει αυτό το διορισμένο Δ.Σ. είναι να παραιτηθεί αν δεν θέλει να συνεχίσει να κάνει το μεσάζοντα της κυβέρνησης στην απαξίωση του πάρκου.

Από την άλλη πλευρά, οι τοπικές οργανώσεις και παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Ίλιον και Αγίους Αναργύρους/Καματερό, όταν η σημερινή κυβέρνηση ήταν αντιπολίτευση, έθεταν το αίτημα της πάγιας κρατικής χρηματοδότησης. Από την επόμενη ημέρα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι τοπικές κινήσεις, τι λένε; Ή καλύτερα τι δε λένε πλέον;

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μία κοκορομαχία μεταξύ των δύο διοικήσεων των Δήμων Ιλίου και Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού, με αφορμή το ζήτημα των παραχωρήσεων. Η λαϊκή ρήση «δύο κόκορες μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα» φαίνεται να ταιριάζει γάντι, στην επικοινωνιακή και ρηχή αντιπαράθεση των δύο Δημοτικών Αρχών. Αυτό φαίνεται τόσο από την κινδυνολογία που εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Ιλίου ισχυριζόμενος ότι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός απειλείται αν δεν παραχωρηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, όσο και από τον Δήμαρχο Αγ. Αναργύρων – Καματερού όπου ανέθεσε σε νομικούς την αλλαγή διοικητικών ορίων.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην γίνουμε όμηροι της κυβερνητικής πολιτικής που εκφράζεται με το «τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να δώσουμε κρατική χρηματοδότηση» ούτε και δεκανίκια των 2 Δημοτικών Αρχών Ιλίου και Αγ. Αναργύρων/ Καματερού.

  • Το πάρκο ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και αποτελεί λαϊκή περιουσία. Γι’ αυτό είναι και αναγκαία και η λαϊκή συμμετοχή που να διεκδικήσει τη κρατική χρηματοδότηση.
  • Καμία αλλαγή – Κανένας αποχαρακτηρισμός χρήσης γης εντός των ορίων του πάρκου.
  • Οι αθλητικές εγκαταστάσεις να παραχωρηθούν στον Δήμο Ιλίου, που θα αναλάβει ολοκληρωτικά και το κόστος συντήρησης και λειτουργίας.
  • Το φυτώριο να αξιοποιηθεί από τους δύο Δήμους και από τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.
  • Τα αμαξοστάσια και των δύο Δήμων να μεταστεγαστούν μεσοπρόθεσμα σε άλλο σημείο εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων (εκτός των ορίων του Πάρκου).
  • Να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αντιπρότασης – μελέτης βιωσιμότητας του Πάρκου, με τη συμμετοχή ειδικού επιστημονικού προσωπικού που να υπηρετεί την άποψη ότι το Πάρκο αποτελεί λαϊκή περιουσία και δεν είναι τσιφλίκι κανενός!

Το Πάρκο ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και αποτελεί λαϊκή περιουσία!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *