Αθώωση του οδηγού του γερανοφόρου: Μια δεύτερη νίκη ενάντια στο φόβο

Η σημερινή πανηγυρική αθώωση του οδηγού του γερανοφόρου που αποκαθήλωσε την κεραία κινητής τηλεφωνίας της Vodafone στο Ίλιον, είναι μια δεύτερη νίκη ενάντια στο φόβο. Η σύλληψη του οδηγού και οι μηνύσεις που κατατέθηκαν εναντίον των δημοτικών συμβούλων που ανέβηκαν στον γερανό, ήταν μια καθαρή προσπάθεια τρομοκράτησης. Τα κινήματα των πολιτών που διεκδικούν να μη βρίσκονται οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας πάνω από τα κεφάλια τους και δίπλα στα σχολεία των παιδιών τους, έχει θορυβήσει τις εταιρείες. Σε αγαστή συνεργασία με την Αστυνομία και με τη συνένοχη σιωπή και απουσία της Δημοτικής Αρχής, η σύλληψη του οδηγού και η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους δημοτικούς συμβούλους, επιχείρησε να σπάσει το ηθικό των κατοίκων, να παγώσει τις άλλες κινητοποιήσεις, να στείλει τον κόσμο ξανά στο σπίτι του.

Δεν τους πέρασε.

Η πρώτη νίκη ενάντια στο φόβο ήταν η συγκέντρωση της Επιτροπής Κατοίκων τη Δευτέρα το βράδυ μπροστά στο Δημαρχείο, όπου και καταγγέλθηκε η πρακτική των εταιρειών και η υποκριτική στάση της Δημοτικής Αρχής και του κ.Ζενέτου προσωπικά.

Στην πόλη μας δεν κρυβόμαστε. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη όσων κάνουμε, ειδικά όταν -πέρα από τις αποφάσεις της γειτονιάς- υπήρχε και η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δεύτερη νίκη ήταν η σημερινή αθώωση του οδηγού.

Η τρίτη και σημαντικότερη νίκη, θα είναι εάν σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος και η παράταξή του, ακούσουν τη φωνή των κατοίκων και αναλάβουν την ευθύνη, αφήνοντας το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Εάν εγγυηθούν με πράξεις και όχι απλά με ψηφίσματα που ξεχνούν την επόμενη μέρα ότι η κεραία στην Αλαμάνας δεν θα ξαναλειτουργήσει και ότι η κεραία στην Παλατιανής θα κατέβει.

Το Αριστερό Σχήμα θα συνεχίσει να κάνει ότι έκανε τόσα χρόνια: Να στηρίζει στην πράξη τις αποφάσεις των κατοίκων, να συμβάλει στους αγώνες που δίνουν, δίχως να λογαριάζει κόστος, απειλές και μηνύσεις. Για το Αριστερό Σχήμα Ιλίου, όλα αυτά, αποτελούν τιμή. Ο αγώνας συνεχίζεται.