Ανακοίνωση ΑΣΙ για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

 

Οι φίλοι, τα μέλη και οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΑΣΙ, καταγγέλλουμε τη πολιτική δολοφονία από τους φασίστες της Χ.Α. του 34 χρόνου Παύλου Φύσσα, μουσικού, με έντονα πολιτικοποιημένη παρουσία και με αντιφασιστικό και αντισυστημικό στίχο στη μουσική του.

Αυτή η δολοφονία, είναι η κλιμάκωση των καθημερινών επιθέσεων των συμμοριτών της Χ.Α. απέναντι σε όποιον είναι μόνος, αδύναμος, σε μετανάστες, εργαζόμενους, άνεργους. Είναι η συνέχεια της επίθεσης απέναντι στα μέλη της ΚΝΕ, είναι επίθεση στην αριστερά και στη δημοκρατία. Αυτά τα αποβράσματα είναι γέννημα–θρέμμα της κρίσης του σάπιου πολιτικού συστήματος, τρέφονται από αυτήν και στην ουσία υπηρετούν αυτή. Είναι η πιο σκληρή εκδοχή της μνημονιακής πολιτικής, χρησιμοποιώντας έναν εικονικό-λαϊκίστικο αντιμνημονιακό λόγο.

Στόχο έχουν η οργή και η αγανάκτηση να εγκλωβιστεί στο φόβο, στην επαιτεία, στη θλίψη και στη κατάθλιψη. Μας θέλουν φοβισμένους και ναρκωμένους. Στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στην βάρβαρη πολιτική. Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής, χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου.

Δηλώσεις τύπου, «αποκήρυξη κάθε είδους βιαιότητας», «καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται», ή περί της θεωρίας των 2 άκρων, αντικειμενικά «νομιμοποιούν» την εγκληματική δράση της Χ.Α. γιατί εξισώνουν το θύμα (κοινωνία) με τον θύτη (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ).

Ο λαός έχει την δύναμη να τους τσακίσει. Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, οι εκφραστές της πιο σκληρής μνημονιακής πολιτικής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και την σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΑΣΙ, προτείνουμε την άμεση σύγκλιση Ανοιχτού Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα, το παραπάνω, με τις ανάλογες πρωτοβουλίες και πολιτικές αποφάσεις.