Ανακοίνωση για τη φασιστική επίθεση στον Πειραιά

Το Ασυμβίβαστο Ίλιον καταγγέλλει την φασιστική επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα», στον Πειραιά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 ατόμων (μεταξύ των οποίων και μία συνήγορος της οικογένειας Φύσσα).

Η αυξανόμενη κυβερνητική και πολιτική ανοχή στη Χρυσή Αυγή, σε συνδυασμό με τον ανύπαρκτο αστυνομικό της έλεγχο, καταδεικνύει τη νέα αποθράσυνση των φασιστικών ταγμάτων εφόδου, που τον τελευταίο καιρό κλιμακώνουν ξανά τις επιθέσεις τους εναντίον κοινωνικών χώρων, προσφύγων/μεταναστών και αντιφασιστών.

Η αποθράσυνση αυτή συνδέεται άμεσα με την ασυλία που εξακολουθούν να απολαμβάνουν οι φασίστες, καθώς ο δράστης και οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Π. Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενθαρρύνοντας του ομοϊδεάτες τους να συνεχίζουν τις επιθέσεις τους, την ώρα που ψηφίζονται ιδιώνυμα για την δίωξη κοινωνικών αγωνιστών.

Αν η κλιμάκωση αυτή δεν ανακοπεί σήμερα, η μέρα που θα θρηνήσουμε νέα θύματα, όπως ο Φύσσας και ο Λουκμάν, δεν θα αργήσει. Έχουμε χρέος να το αποτρέψουμε.

Κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς οφείλουν να λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες μαζικών κινητοποιήσεων, ώστε και αυτή τη φορά ο λαός να υποχρεώσει τους κρατικούς μηχανισμούς να προστατέψουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Με ειλικρινή αισθήματα συμπαράστασης στην αντιφασίστρια συνήγορο πολιτικής αγωγής Ελευθερία Τομπατζόγλου και τα άλλα θύματα της χτεσινής επίθεσης, απαιτούμε την άμεση ανεύρεση, σύλληψη και τιμωρία των δραστών και των ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης.

 

Καμία ανοχή στους φασίστες!

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *