Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

Οι ανοικτές Δημόσιες Συζητήσεις που οργάνωσε το ΑΣΙ σε Ρίμινι, Άγιο Νικόλαο και Ζωοδόχο Πηγή, αποτιμώνται θετικά. Ανέδειξαν όμως προβλήματα συμμετοχής και κινητοποίησης που δεν λύνονται αν δεν λειτουργήσουν οι συνοικιακές ομάδες του ΑΣΙ.

Για τις 28/10: Κατάθεση στεφάνου και πανό. Συμμετοχή με την Πρωτοβουλία στην Παρέλαση. Παράλληλα, διακίνηση της πρότασής μας και της ανακοίνωσης για τις 28/10.

Για την εκδήλωση της 10/11/2013:

Στις 10/11 θέλουμε να απευθύνουμε μια δημόσια πρόταση της δημοτικής μας κίνησης για μια ριζική αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου. Έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να το κάνουμε. Τα σημεία που έχουν ήδη εγκριθεί από την προηγούμενη Γ.Σ. του ΑΣΙ είναι:

Α) Ποια είναι τα όρια της σημερινής Αυτοδιοίκησης. Η ανάκτηση της λογικής της αυτοδιοίκησης.

Β) Οι δύο βασικοί πυλώνες του δημοτικού προγράμματος, η κοινωνική πολιτική και η δημοκρατία.

Γ) Η ανάδειξη της αναγκαιότητας της αλλαγής συσχετισμών και της ανατροπής και στο Δήμο μας και όχι της συνέχειας με μικρές απώλειες και επικοινωνιακά φτιασιδώματα μιας μνημονιακής διοίκησης. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει μια μετωπική και όχι στενά κομματική καταγραφή.

Δ) Τοποθέτηση από όσους έχουν προσκληθεί.

Ε) Στην επιθυμητή περίπτωση που από τη συζήτηση προκύψουν κοινά σημεία με συλλογικότητες ή άτομα, χρειάζεται να ανοίξει μια διαδικασία διερεύνησης και δοκιμασίας.

Ζ) Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, η λειτουργία και η αυτοτελής ύπαρξη του ΑΣΙ συνεχίζεται γιατί η ίδια η πραγματικότητα το επιβάλει.