ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ» στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 6.9.2023

Όπως γνωρίζετε, την ημέρα των εκλογών η δημοτική μας κίνηση «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ»  δεν θα δώσει το παρόν με δικό της ψηφοδέλτιο. Θα δώσει όμως το παρόν το «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ» , την επομένη ημέρα των εκλογών, όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τα πρώτα 8 χρόνια χωρίς εκπροσώπηση στο δημοτικό σύμβουλο και τα επόμενα 13 χρόνια με 2 ή και 3 δημοτικούς συμβούλους.

  • Θα δώσουμε το παρόν γιατί τα προβλήματα και οι συνέπειες της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη θα διογκωθούν. H εργοδοτική ασυδοσία θεσμοθετείται με ν/σ ενώ η εργοδοτική δολοφονία συγκαλύπτεται από Υπουργικά χείλη, εξισώνοντας θύτη με θύμα, με αφορμή την σημερινή δολοφονία συνανθρώπου μας στo λιμάνι του Πειραιά.

Οι δημοτικές εκλογές γίνονται σε ένα περιβάλλον, όπου οι μεταρρυθμίσεις-απορυθμίσεις που επικαλέστηκε η κυβέρνηση Ν.Δ. σχετικά με την αυτοδιοίκηση σημάνουν κυρίως τα εξής:

  1. Δήμοι με περισσότερη ανταποδοτικότητα για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα ο Δημότης να βάζει περισσότερο το χέρι στη τσέπη. α) Υγεία: Διαλυμένα Κέντρα Υγείας χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό, εκχώρηση βασικών δομών της πρωτοβάθμιας υγείας σε ΜΚΟ και ιδιώτες, β) Αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα των ελεύθερων χώρων: Π.χ. εμπορευματοποίηση του Πάρκου Τρίτση με σχέδιο ανάπλασης που περιλαμβάνει: κατασκευή εναέριου ποδηλατόδρομου, κατασκευές ξενοδοχειακών δεντρόσπιτων, κατασκευή συνεδριακού κέντρο, κοπή δέντρων, κ.λπ., γ) Παιδεία: Σχολεία πολλών ταχυτήτων, με διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών, και οι ΟΤΑ να έχουν την συνολική ευθύνη και αρμοδιότητα, όχι μόνο στις λειτουργικές ανάγκες
  2.  Τα τεχνικά έργα θα χρηματοδοτούνται από κοινοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ, που σημαίνει ότι μόνο συγκεκριμένου, προσανατολισμού και χρόνου, μπορούν να υπάρξουν.
  3. Περαιτέρω συρρίκνωση της εναπομένουσας δημοκρατίας, αποκλείοντας τον Δημότη και αποστειρώνοντας τη λειτουργία των Δ.Σ. (τηλεδιάσκεψη, αφαίρεση αρμοδιοτήτων κ.κλ.)

Όλα τα παραπάνω που αφορούν στην αυτοδιοίκηση, η σημερινή Δημ.  Αρχή όχι απλά τα στηρίζει αλλά και τα επικροτεί πλέον, με την επισημοποίηση αυτή τη φορά, της συνεργασία της με τη δημοτική παράταξη του κυβερνώντος κόμματος.

  • Η αλλαγή απέναντι σε αυτή τη πολιτική δεν έρχεται από όσους ή όσες κυριολεκτικά μέχρι εχθές σχεδίαζαν, εκπονούσαν και υλοποιούσαν την οικονομική πολιτική του Δήμου και στήριζαν τις πραχτικές της καθεστωτικής και αλαζονικής πολιτικής της διοίκησης και σήμερα την καταγγέλλουν όταν μέχρι εχθές διετέλεσαν έως και αντ’ αυτού του Δημάρχου.
  • Η αλλαγή απέναντι σε αυτή τη, πολιτική δεν έρχεται από όσους ή όσες στεγάζουν στο ψηφοδέλτιό τους συμπολίτες μας που υπερασπίζονται την αλληλεγγύη αλλά και άλλους ή άλλες που πρωτοστάτησαν να κλείσει κοινωνική δομή για εξαρτημένους συνανθρώπους μας, σπέρνοντας φόβο και κλείνοντας το μάτι σε διάφορα ανθρωποειδή φασισταριά.
  • Η αλλαγή απέναντι σε αυτή τη πολιτική δεν έρχεται από στενές κομματικές καταγραφές αλλά με τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση όσων είναι από την απέναντι πλευρά.

Κλείνοντας, οι αντιπαραθέσεις μας άρχιζαν και τελείωναν στις διαφορετικές πολιτικές απόψεις και προσεγγίσεις και ουδέποτε πήραν ή αποσκοπούσαν να θίγουν τη τιμή και την υπόληψη οποιουδήποτε ή οποιασδήποτε. Αντίθετα οι προτάσεις μας και οι τοποθετήσεις μας αποσκοπούσαν στο να συμβάλουν σε ένα Δήμο διεκδικητικό, δίπλα στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Θα είμαστε εδώ την επόμενη ημέρα ως «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ»

  1. Όχι υπό την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου αλλά από την ιδιότητα του ενεργού διεκδικητικού πολίτη που αγωνίζεται για το κοινό καλό!
  2. Γιατί το όραμά μας για μια κοινωνία καλύτερη, πιο διεκδικητική μας ενώνει και μας κινητοποιεί.

Οι φίλοι και τα μέλη της Δημοτικής μας κίνησης, Θέλουμε να δώσουμε το παρών πρωτίστως μέσα στη κοινωνία μεταφέροντας τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών να συζητηθούν στα όλο και πιο αποστειρωμένα δημοτικά συμβούλια.

Άλλωστε έχουμε σε εκκρεμότητα και την εκδίκαση της υπόθεσης επί της Γαργαλιάνων, που ως δημοτικοί σύμβουλοι οι κ.κ. Θεοδωρόπουλος, Γ. Σταματόπουλος και εγώ εκπροσωπήσαμε το δημοτικό συμβούλιο και τις παρατάξεις μας στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων για την απομάκρυνση της κεραίας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη γραμματεία του Δ.Σ., όσους και όσες διετέλεσαν πρόεδροι Δημ. Συμβουλίου, το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους αλλά πρωτίστως το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας για την πολύτιμη βοήθεια και προσφορά τους στη τοπική κοινωνία.

Οι διατελέσαντες Δημοτικοί Σύμβουλοι με το «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ» , σας ευχαριστούμε όλους και όλες τους συναδέλφους ξεχωριστά από καρδιάς! 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *