Η Δημοτική αρχή ισχυρίζεται πως κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τα σχολεία. Εσείς τι λέτε; Καλή αρχή σε όλες και όλους!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη 6/9/2023 θέσαμε τα εξής ερωτήματα σε σχέση με τα σχολεία:

  1. Με την ακρίβεια σε όλα τα βασικά είδη και το κόστος της ενέργειας στα ύψη τα σχολεία θα δυσκολευτούν να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα με την ήδη ελλιπή, σε αρκετές περιπτώσεις, χρηματοδότησή τους. Αυτό, ενδεχομένως, θα έχει ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να βάλουν οι γονείς το χέρι στην τσέπη. Ως δημοτική αρχή προτίθεστε να αυξήσετε την χρηματοδότηση για τις σχολικές μονάδες ή να διεκδικήσετε την αύξηση από το αρμόδιο Υπουργείο;
  2. Με αφορμή τις σημερινές καιρικές συνθήκες (καταιγίδες) ρωτάμε αν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες (καθαρισμός φρεατίων, υγρομονώσεις κ.λπ.) από τον Δήμο ώστε να θωρακιστούν τα σχολεία. Επίσης ρωτήσαμε αν αύριο τα συνεργεία του Δήμου καταγράψουν τυχόν ζημιές σε σχολεία με στόχο την άμεση αποκατάστασή τους.
  3. Τέλος, παρατηρήσαμε πως σε κάποια σχολεία ο Δήμος έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις/ανακατασκευές. Με ποια κριτήρια επιλέγονται τα συγκεκριμένα σχολεία και γιατί η δεν δημοσιεύεται λίστα με όλα τα σχολεία, τις παρεμβάσεις που χρειάζονται καθώς και το χρόνο πραγματοποίησής τους;

Προφανώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιλέγει να διασφαλίσει τους τόκους και τα τοκοχρεολύσια για τους τοκογλύφους της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ εις βάρος της μόρφωσης χιλιάδων μαθητών της χώρας μας.

 Στην πόλη μας, η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε μια σειρά από μέτρα ανακούφισης των μαθητών και των οικογενειών τους, που της έχουμε υποδείξει:

  1. Να διανεμηθεί δωρεάν δεκατιανό σε όλους τους μαθητές σε όλες τις βαθμίδες με τη δημιουργία Δημοτικής Κοινωνικής Κουζίνας
  2. Να καταργηθούν τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  3. Δωρεάν πρόσβαση στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών της πόλης μας.
  4. Τα σχολεία να μετατραπούν σε κύτταρα πολιτισμού τις απογευματινές ώρες ώστε να αγκαλιαστούν και να προστατευθούν από τις γειτονιές μας.

Επίσης αρνήθηκε να αναλάβει από το αποθεματικό του Δήμου τα έξοδα λογαριασμών ΔΕΚΟ και θέρμανσης των σχολικών μονάδων, ώστε με τα χρήματα των κρατικών σχολικών επιχορηγήσεων να αντιμετωπιστούν αποκλειστικά ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αντ΄ αυτού η Δημοτική Αρχή πήρε τα λεφτά των σχολικών επιτροπών, άνοιξε 2 κουμπαράδες για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και διαχειρίζεται τα χρήματα αυτά όπως θέλει χωρίς να υπάρχουν ιεραρχημένες, καταγεγραμμένες και γνωστοποιημένες στη σχολική κοινότητα, όλες οι ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *