Δημόσια επιστολή του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Σταύρου Λαμπρινού

Επιτρέψτε μου τη φράση: «πετώντας ένα κουβά σκατά, όλο και κάτι θα μείνει στο τέλος». Οι εμπνευστές και όσοι αναπαράγουν ότι είμαι φασίστας-χουντικός έως και νεοναζί, ελπίζουν ότι με αυτή τη λάσπη και τη βρωμιά θα σπιλωθεί το όνομα μου, η υποψηφιότητα μου, αλλά και η ίδια η δυναμική του Αριστερού Σχήματος Ιλίου με υποψήφιο Δήμαρχο, τον Πάνο Κουτσιανά.

Δεν ντρέπομαι να πω ότι ψήφιζα Ν.Δ. μέχρι και το 2007. Προέρχομαι οικογενειακά, από το χώρο της Δεξιάς.  Από κει και μετά έκανα την επιλογή του να απέχω ή να ψηφίζω λευκό. Αυτά τα λέω όχι για να απολογηθώ, αλλά γιατί μου αρέσουν οι σταράτες και δημόσιες κουβέντες. Για αυτό και επέλεξα να μιλήσω για πρώτη φορά, σήμερα, εδώ, δημόσια, στη πλατεία που μεγάλωσα, σε όλες και σε όλους που με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Με υπομονή περίμενα αυτή την ώρα αν και συκοφαντούμαι, από τη πρώτη στιγμή που έκανα αυτή την επιλογή.

Δεν είμαι αριστερός.  Δεν είμαι όμως και προβοκάτορας! Είμαι άνεργος, πατέρας 2 παιδιών, που λόγω της οικονομικής κρίσης επέστρεψα στο πατρικό μου σπίτι. Για αυτό προσκαλώ αλλά και προκαλώ, τον οποιοδήποτε από δω και πέρα, που έχει να μου προσάψει κάτι, να το πεί δημόσια και με επιχειρήματα. Αλλιώς, να μου επιτρέψει να πώ ότι  ο κουβάς με τα σκατά, επιστρέφεται!

Είναι τιμή μου που συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Αριστερού Σχήματος Ιλίου. Δεν κερδήθηκα ούτε από το πολιτικό προσδιοριστικό του ονόματος του εκλογικού συνδυασμού, ούτε από την ιδεολογική του ταυτότητα.  Με κέρδισαν οι πράξεις του. Με κέρδισε η προσπάθεια του Αριστερού Σχήματος Ιλίου, που πριν 3 χρόνια προσπάθησε να ενώσει όλο το λαό, δεξιό και αριστερό, ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ, δημιουργώντας επιτροπές παντού!

Άλλωστε αυτό που δεν βλέπω στις άλλες παρατάξεις, το βλέπω στο ΑΣΙ. Δεν κρύβει το τι είναι, αλλά δεν ετεροκαθορίζεται από κανένα κόμμα! Δεν χρωστάει σε κανένα κομματικό επιτελείο!

Οι προβοκάτσιες εναντίον του ΑΣΙ δεν περνάνε!

Σταύρος Λαμπρινός,

Υπoψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Αριστερό Σχήμα Ιλίου

[divider]

Διευκρίνηση του ΑΣΙ:

Η λάσπη δεν πιάνει στο Αριστερό Σχήμα Ιλίου. Στο ΑΣΙ χωράνε, και είμαστε περήφανοι για αυτό- μεροκαματιάρηδες εργαζόμενοι, απλοί και λαϊκοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας που θέλησαν να στηρίξουν το ΑΣΙ όχι επειδή έτυχε να γεννηθούν σε αριστερά σόγια, αλλά επειδή εκτίμησαν, αν και δεξιοί, κεντρώοι ή απολίτικοι, τους αγώνες που έδωσε το Αριστερό Σχήμα Ιλίου.

Στο ΑΣΙ δεν χωράνε διαπλεκόμενοι, λαμόγια, γόνοι επιχειρηματικών τζακιών που λυμαίνονται το δημόσιο και το δημοτικό χρήμα, υπάλληλοι των κομμάτων του μνημονίου, παράγοντες του τοπικού καθεστώτος. Δεν χωράνε επίσης φασίστες και νεοναζί.

Είναι τιμή για το ΑΣΙ και απόδειξη της ισχυρής παρουσίας του και των αγώνων που έδωσε για τους δημότες, το γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιό του συναντιούνται αγωνιστές της Αριστεράς με απλούς και λαϊκούς ανθρώπους, που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, μέχρι τα κόμματα αυτά να καταστρέψουν ολοσχερώς τη χώρα.

Καταλαβαίνουμε το άγχος και την απώλεια ψυχραιμίας για όσους συνειδητά σπιλώνουν υποψηφίους μας.

Στ’ αλήθεια δεν έχουν άλλα επιχειρήματα εναντίον του ΑΣΙ και καταφεύγουν στις βρωμιές και στη λάσπη;