Ομιλία Πάνου Κουτσιανά στην κεντρική συγκέντρωση του ΑΣΙ

Σας καλωσορίζουμε στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση μας για την πρώτη Κυριακή. Λέμε πρώτη Κυριακή γιατί εμείς και θέλουμε και μπορούμε με τη δική σας δύναμη και στήριξη να είμαστε και τη δεύτερη Κυριακή!

Κυριακή κοντή γιορτή! Αυτό λέγαμε κάθε φορά που δίναμε ραντεβού με τους πολίτες για να ξηλώσουμε τις κεραίες του θανάτου! Αυτό λέγαμε κάθε φορά όταν συναντιόμασταν στις πλατείες ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ! Αυτό λέγαμε στη Παλατιανή, στον Αγιο Φανούρη, στην Εστία, στο Ρίμινι, στον Άγιο Νικόλα, στη Ζωοδόχο Πηγή.

Αυτό να πούμε και τώρα! Κυριακή λοιπόν κοντή γιορτή για να διώξουμε το κατεστημένο, το κουρασμένο, το σάπιο, αυτό που δεν έχει πλέον κάτι άλλο να προσφέρει, μετά από τριάντα και πλέον χρόνια στην εξουσία. Αυτό το καθεστώς που το νοιάζει αποκλειστικά το πώς θα γαντζωθεί για άλλα 5 χρόνια στη καρέκλα της εξουσίας.

Φίλες και φίλοι.

Πολλοί θα ψηφίσουν το Αριστερό Σχήμα Ιλίου γιατί θέλουν να επιβραβεύσουν τα όσα κάναμε ως αντιπολίτευση. Πολλοί θα ψηφίσουν το Αριστερό Σχήμα Ιλίου γιατί στο πρόσωπό μας βλέπουν καθαρότητα, ανιδιοτέλεια, ειλικρίνεια. Πολλοί θα ψηφίσουν Αριστερό Σχήμα Ιλίου γιατί βρεθήκαμε δίπλα σε όλους τους αγώνες των κατοίκων. Πολλοί θα ψηφίσουν Αριστερό Σχήμα Ιλίου γιατί ξέρουν ότι ήμασταν η μοναδική αντιπολίτευση στο καθεστώς και στους κολαούζους του. Πολλοί θα ψηφίσουν Αριστερό Σχήμα Ιλίου γιατί όταν τρώγαμε τα εξώδικα από τη Δημοτική Αρχή, άλλες δυνάμεις και όψιμοι αντιπολιτευάμενοι στηρίζαν φανερά ή κρυφά το τοπικό καθεστώς του ΠΑΣΟΚ στο Ίλιον.

Σε όλους τους παραπάνω στηριζόμαστε, αυτοί είναι η δύναμή μας.

Σήμερα όμως θέλουμε να απευθυνθούμε σε αυτούς που δεν έχουν αποφασίσει τι να ψηφίσουν. Θέλουμε κι εσείς να απευθυνθείτε τα επόμενα εικοσιτετράωρα σε αυτούς που δεν έχουν αποφασίσει τι να ψηφίσουν. Θέλουμε να γίνετε η φωνή μας στις γειτονιές και τις συνοικίες του Ιλίου. Θέλουμε να δώσετε τη μάχη για να υπερψηφιστεί μαζικά το Αριστερό Σχήμα Ιλίου, για να διαμορφωθεί το ρεύμα που θα μπορεί να μας στείλει στη δεύτερη Κυριακή.

Το ρεύμα αυτό υπάρχει, αλλά πρέπει να δυναμώσει. Πρέπει να ενισχυθεί.

Με πίστη, με πείσμα, με αποφασιστικότητα, με εμπιστοσύνη.

Σήμερα επίσης θέλουμε να απευθυνθούμε σε αυτούς που δεν τους φτάνει το αίσθημα δυσαρέσκειας, θυμού και αγανάκτησης. Σε αυτούς που θέλουν να πειστούν στην πρόταση και όχι στην αντίδραση.

Και τους λέμε: Μην μας ψηφίζετε για ό,τι κάναμε ως αντιπολίτευση.

Θέλουμε να μας ψηφίσετε για ό,τι μπορούμε να κάνουμε ως Δημοτική Αρχή.

Ως αντιπολίτευση δώσαμε δείγματα γραφής. Τον απολογισμό μας τον ξέρετε, μας είδατε, μας βλέπατε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όχι απλά δεν εξαφανιστήκαμε, αλλά είμασταν παρόντες σε κάθε αγώνα, σε κάθε διεκδίκηση, σε κάθε κίνηση των κατοίκων και της γειτονιάς.

Σκεφτείτε λοιπόν, θέλουμε ένα Δήμο που θεσμικά, οργανωμένα, με κύρος, με τον υπαρκτό του μηχανισμό, με την υπαρκτή του εξουσία, με τον υπαρκτό του προϋπολογισμό, να στηρίζει τους δημότες του και τα μεγάλα τους προβλήματα;

Εμείς, για αυτό κατεβαίνουμε σήμερα.

Για αυτό διεκδικούμε την ψήφο σας.

Όχι απλώς για να παραμείνουμε μια δυναμική και αγωνιστική αντιπολίτευση.

Αλλά για να κάνουμε τον Δήμο όργανο στα χέρια των δημοτών, συμπαραστάτη στις ανάγκες τους, υπηρέτη του λαού ενάντια στις κυβερνήσεις και στα μνημόνια και όχι υπηρέτη των κυβερνήσεων και των μνημονίων ενάντια στο λαό.

Γιατί εμείς, το Αριστερό Σχήμα Ιλίου, αν και ξεκινάμε με τα λιγότερα καύσιμα, οι μόνοι ανεξάρτητοι, χωρίς κάποιο κόμμα να μας στηρίζει, είμαστε οι μόνοι, ναι είμαστε οι μόνοι που αν βρεθούμε στη δεύτερη Κυριακή κόντρα στη σημερινή Δημοτική Αρχή, μπορούμε να πάρουμε τον Δήμο.

Δώστε μας λοιπόν τη δύναμη να δώσουμε τον Δήμο στους πολίτες και στο λαό του Ιλίου.

Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο. Δεν είναι όμως ακατόρθωτο. Κι αν τα μηνύματα που εσείς μεταφέρετε είναι αληθινά, είναι πιθανό, είναι πολύ πιθανό ο αγώνας μας να ενταθεί από το βράδυ της πρώτης Κυριακής.

Για αυτό λοιπόν ψήφος αλλαγής – ψήφος ελπίδας – ψήφος ανατροπής. Αλλά και θετική ψήφος, θετική διέξοδος, θετική προοπτική.

Φίλες και φίλοι,

Ζούμε μια ιδιαίτερη προεκλογική περίοδο, όπου οι περισσότεροι υποψήφιοι Δήμαρχοι προβάλλονται ως ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος, ο κ. Ζενέτος στα κανάλια επικαλείται ότι τα κόμματα τον απογοήτευσαν! Δεν μας είπε όμως πότε, έγινε αυτό; Πότε ακριβώς απογοητεύτηκε;

Δεν το είπε όταν ο ΓΑΠ μας έβαζε στο μνημόνιο!

Δεν το είπε όταν υποστήριζε το Καλλικράτη το προαναγγελόμενο μνημόνιο για όλους τους Δήμους,

Δεν το είπε όταν υποδεχότανε με ανοιχτές αγκάλες τον Βενιζέλο στις βουλευτικές εκλογές του 2012.

Το λέει τώρα! Που βλέπει ότι το ΠΑΣΟΚ, πλέον δεν υπάρχει!

Που βλέπει ότι η Ελιά του Βενιζέλου κινδυνεύει να μετατραπεί σε κελιά για τον Βενιζέλο. Που βλέπει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταρρεύσει.

Αλλά και ο υποψήφιος Δήμαρχος, της ΝΔ, ο κ. Καούκης ισχυρίζεται ότι η  υποψηφιότητα του είναι ανεξάρτητη, και ότι τον ώθησε η παρέα του για να κατέβει! Δεν μας είπε όμως ποια είναι η παρέα του.

Δεν μας είπε ότι διέτελεσε στέλεχος του υπουργείου οικονομικών με τον Στουρνάρα.

Δεν μας είπε ότι έκανε χρέη διευθυντή σε πολιτικά γραφεία βουλευτών και υπουργών της Ν.Δ.

Δεν μας είπε ότι ήταν αποσπασμένος στην ευρωβουλή από τη Ν.Δ.

Θα μας πεί γιατί διεκδικεί το Δήμο; Για να υπηρετεί το Σαμαρά ή τον Λαό;

Και ακόμη περισσότερο: Ποιος θα μας απαντήσει γιατί σήμερα το πρωί οι συμβασιούχες καθαρίστριες κλήθηκαν να παραλάβουν -με υπογραφή μάλιστα- φάκελο με σταυρωμένα ψηφοδέλτια του κ. Δαλαμάγκα;

Φαίνεται ότι οι κομματικές, πελατειακές, εκβιαστικές μέθοδοι του κ. Καούκη δεν διαφέρουν σε τίποτα με τις κομματικές, πελατειακές, εκβιαστικές μεθόδους του κ. Ζενέτου.

Φίλες και Φίλοι,

Γιατί  επιμένουμε να ψηφιστεί μαζικά στη κάλπη του ΔΗΜΟΥ το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ?

Για αυτά που έκανε λέμε εμείς:

Ήμασταν εδώ! Δεν εμφανιζόμαστε κάθε τέσσερα χρόνια εν όψει δημοτικών εκλογών, για να εξαφανιστούμε την επόμενη! Γιατί εμείς δεν μιλάμε με «θα».

Και επιτρέψτε μου: Είμαστε οι μόνοι που δεν μιλάμε με «θα». Είμαστε άλλωστε η μόνη πραγματικά υπαρκτή δημοτική παράταξη. Μετά από δέκα χρόνια παρουσίας και αγώνα, από την καθημερινή συμπαράσταση στις απολυμένες εργάτριες της Σεξ Φόρμ, μέχρι τις πρόσφατες αποκαθηλώσεις κεραιών, το ΑΣΙ έχει αποδείξει ότι δεν είναι σύναξη καρεκλοκένταυρων βλαχοδήμαρχων, τοπικών προυχόντων και παραγόντων, παιδιών του κομματικού σωλήνα. Είναι δύναμη αγωνιστών, λαϊκών, έντιμων και απλών ανθρώπων.

Αυτοί ήμασταν, αυτοί είμαστε, αυτοί θα παραμείνουμε.

Δηλώσαμε ευθαρσώς ότι θα δείξουμε μηδενικό σεβασμό στην εξουσία και άπειρο σεβασμό στους πολίτες. Αλήθεια, ποια άλλη δημοτική παράταξη έχει δηλώσει καθαρά και ξάστερα ότι δεν θα υπακούσει; Ότι θα κινηθεί εκτός της αντισυνταγματικής και παράνομης μνημονιακής νομιμότητας;

Για το ΑΣΙ δεν νοείται ο Δήμαρχος να κόβει κορδέλες σε εγκαίνια, αλλά όταν παίρνουν το ΙΚΑ, ή βάζουν χαράτσι, να λέει ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του. Δεν θέλουμε ένα Δήμαρχο που πάει μέχρι εκεί που του επιτρέπει το μνημόνιο. Θέλουμε να είναι με τους δημότες του, ανεξαρτήτως κόστους. Θέλουμε απείθαρχο, άτακτο, ανυπότακτο, που να μην λέει yes sir στις κομματικές και κυβερνητικές εντολές!

Δείξαμε τον βασικό ένοχο που είναι τα μνημόνια, η τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ) και οι κυβερνήσεις τους. Μιλάμε για την πολιτική και οικονομική κατοχή της χώρας, για την εξόντωση του λαού και την καταδίκη της νεολαίας στη μετανάστευση, στη μιζέρια και στην κατάθλιψη. Το ΑΣΙ δεν ξεχνά τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά, τον Παπανδρέου που εγκλημάτησαν σε βάρος της χώρας, αλλά και δεν ξεχνά ότι ο Ζενέτος ήταν, είναι και θα είναι ο τοπικός εκλεκτός τους.

Προτείναμε και προτείνουμε πρόγραμμα αλλαγής του Δήμου. Διαβάστε το πρόγραμμά μας και συγκρίντε το με τα προγράμματα άλλων δυνάμεων. Είναι πρόγραμμα διεκδικητικό και όχι υποτακτικό. Είναι όμως και πρόγραμμα που αποδεικνύει ότι δεν είμαστε τουρίστες, δεν είδαμε φως και μπήκαμε, δεν είμαστε άσχετοι με τον Δήμο μας, δεν ήρθαμε να κάνουμε μια κομματική καταγραφή για την τιμή των όπλων. Μιλάμε συγκεκριμένα, σοβαρά και με στοιχεία. Έχουμε καταθέσει επανειλημμένα κοστολογημένες και με επιχειρήματα προτάσεις, για μια πραγματική κοινωνική πολιτική, για μέτρα πραγματικής προστασίας και ανακούφισης των δημοτών, τα οποία φυσικά η πλειοψηφία του κ. Ζενέτου αρνήθηκε.

Φίλες και Φίλοι,

Γιατί  επιμένουμε πως το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ είναι η μοναδική δημοτική παράταξη που αν της δώσετε τη δύναμη να πάει στη δεύτερη Κυριακή, μπορεί να απειλήσει και να στείλει το καθεστώς Ζενέτου σπίτι του;

Γιατί μας δοκιμάσατε ως αντιπολίτευση και είδατε  ότι αν και θεσμικά ήμασταν η ελάσσονα αντιπολίτευση, εξωθεσμικά γίναμε η μείζονα αντιπολίτευση!

Γιατί εμάς δεν μας κρατάει το κατεστημένο και το τριακονταετές καθεστώς από πουθενά! Πιο συγκεκριμένα:

Δεν έχουμε οικογενειακά-επιχειρηματικά τζάκια εργολάβων και γαιοκτημόνων που θρέφουν και θρέφονται από το τοπικό καθεστώς του κ. Ζενέτου.

Δεν έχουμε στελέχη, ανθρώπους του καθεστώτος Ζενέτου, που υπηρέτησαν το τοπικό καθεστώς, και τώρα, αργά, πολύ αργά, επικαλούνται την αριστερά. Τέτοια στελέχη εμείς δεν έχουμε! Το ψηφοδέλτιό μας δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους ένοχους συνεργάτες της Δημοτικής Αρχής που εγκατέλειψαν το βυθιζόμενο καράβι.

Γιατί εμείς δεν έχουμε ως προαπαιτούμενο τη λαική οικονομία και λαική εξουσία για να διεκδικήσουμε το Δήμο. Εμείς δεν έχουμε ως προαπαιτούμενοο στο ψηφοδέλτιο μας να είναι όλοι αριστεροί ή όλοι κομμουνστές. Έχουμε ως προαπαιτούμενο να είναι απλοί, έντιμοι, λαικοί άνθρωποι, και δημοκράτες.

Στο ΑΣΙ χωράνε, και είμαστε περήφανοι για αυτό- μεροκαματιάρηδες εργαζόμενοι, απλοί και λαϊκοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας που θέλησαν να στηρίξουν το ΑΣΙ όχι επειδή έτυχε να γεννηθούν σε αριστερά σόγια, αλλά επειδή εκτίμησαν, ακόμη κι αν είναι δεξιοί, κεντρώοι ή απολίτικοι, τους αγώνες που έδωσε το Αριστερό Σχήμα Ιλίου.

Στο ΑΣΙ δεν χωράνε διαπλεκόμενοι, λαμόγια, γόνοι επιχειρηματικών τζακιών που λυμαίνονται το δημόσιο και το δημοτικό χρήμα, υπάλληλοι των κομμάτων του μνημονίου, παράγοντες του τοπικού καθεστώτος. Δεν χωράνε επίσης φασίστες και νεοναζί.

Είναι τιμή για το ΑΣΙ και απόδειξη της ισχυρής παρουσίας του και των αγώνων που έδωσε για τους δημότες, το γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιό του συναντιούνται αγωνιστές της Αριστεράς από διαφορετικούς χώρους και κόμματα, από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και μέλη της Ανταρσύα, του ΕΠΑΜ, του Σχεδίου Β, του ΕΕΚ, του Δεν Πληρώνω, με απλούς και λαϊκούς ανθρώπους, που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, μέχρι τα κόμματα αυτά να καταστρέψουν ολοσχερώς τη χώρα.

Καταλαβαίνω και καταλαβαίνουμε το άγχος και την απώλεια ψυχραιμίας για όσους συνειδητά σπιλώνουν υποψηφίους μας.

Αυτή την δημοτική παράταξη, τολμούν να στηρίζουν και δημότες που δεν δηλώνουν αριστεροί. Αυτή τη δημοτική παράταξη στηρίζουν άνθρωποι που –κακώς- απέχουν από την πολιτική και θεωρούνται ακομμάτιστοι.

Αυτή είναι όμως ταυτόχρονα και η δύναμή μας.

Αυτό και μόνο, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι μόνο το ΑΣΙ μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στο καθεστώς και στο κατεστημένο. Επειδή πολίτες που προέρχονται από όλο το φάσμα τολμούν να το στηρίξουν, εκτιμώντας το ότι είναι δίπλα στο λαό, μαζί με τους δημότες, ενάντια στην κυβέρνηση, τα μνημόνια και τα μεγάλα ξένα, εγχώρια και τοπικά συμφέροντα.

Για αυτό λέμε και επιμένουμε: Το ΑΣΙ είναι το μόνο ψηφοδέλτιο που αν βρεθεί στο δεύτερο γύρο μπορεί να αποκαθηλώσει τη μνημονιακή Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ (που πλέον ντρέπεται να πει ότι είναι ΠΑΣΟΚ). Είναι το μόνο ψηφοδέλτιο που μπορεί να ανατρέψει τη μόνιμη επωδό «θέλω αλλά δεν μπορώ» που ακούμε από το στόμα του Δημάρχου τα τελευταία χρόνια.

Συμπολίτες και συμπολίτισες,

Στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, ο κ. Ζενέτος φωτογραφίζοντας εμάς, το Α.Σ.Ι., δήλωσε: «μπορούμε να είμαστε διεκδικητικοί χωρίς υπερβολές και κινήσεις εντυπωσιασμού».

Επιτρέψτε μου να πω τι θα κάναμε αν εμείς ήμασταν στη Διοίκηση του Δήμου την επομένη  των Δημοτικών εκλογών.

Πρώτον, θα δηλώναμε εκτός της μνημονιακής νομιμότητας. Κριτήριο των κινήσεών μας και της πράξης μας θα ήταν το συμφέρον των πολιτών και όχι οι πολιτικές της τρόικας, των Γερμανών, του Φούχτελ και των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Δεύτερον, θα αποκαθιστούσαμε τη Δημοκρατία με θεσμοθέτηση πραγματικής αυτοδιοικητικής λειτουργίας σε όλες τις γειτονιές του Δήμου, με ενεργή παρουσία των κατοίκων και δεσμευτικές αποφάσεις για τη Δημοτική Αρχή.

Τρίτον, θα κάναμε ότι είναι δυνατόν, στα πλαίσια του νόμου, ότι είναι δυνατόν στα όρια του νόμου, αλλά και ότι είναι δυνατόν υπερβαίνοντάς τον, ώστε να ασκήσουμε μια πραγματική κοινωνική πολιτική. Κοινωνική πολιτική που να αφορά πολλές χιλιάδες και όχι λίγες εκατοντάδες. Κοινωνική πολιτική που δεν διαφημίζεται νυχθημερόν από τα κανάλια, αλλά γίνεται πράξη με ευθύνη του Δήμου.

Πριν ένα μήνα σε αυτή την πλατεία, υπό δυνατή βροχή, είχαμε δεσμευτεί για 11 συγκεκριμένα και άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα που θα πάρουμε ως Δημοτική Αρχή την επόμενη των εκλογών.

Επιτρέψτε μου σήμερα να μιλήσω πιο γενικά.

Ας φανταστούμε ένα Δήμο που θέτει το ενεργητικό του, τους πόρους του, την εξουσία του, το οικονομικό και τεχνικό του πρόγραμμα στην υπηρεσία της κοινωνικής επιβίωσης.

Από το πιο απλό: Τις επανασυνδέσεις στα σπίτια με κομμένο ρεύμα. Από τη νομική, θεσμική και οργανωτική υποστήριξη οικογενειών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Από την ραγδαία διεύρυνση των κριτηρίων για τις κοινωνικές παροχές. Από τη δραστική μείωση των ανταποδοτικών τελών. Από τη δημιουργία τοπικής συγκοινωνίας, κοινωνικών ιατρείων, ενισχυτικών κοινωνικών δομών. Από τα ουσιαστικά έργα στις γειτονιές του Δήμου που ορισμένες ακόμα, εν έτει 2014 δεν έχουν πεζοδρόμια, κι όχι μόνο από τα έργα στο κέντρο της πόλης.

Μας λέει σήμερα ο κ. Ζενέτος: Κι εγώ τα θέλω αυτά αλλά δεν έχουμε λεφτά.

Απαντάμε: Μισό εκατομμύριο δόθηκαν για Πολιτιστικές Δραστηριότητες, ποσό που η Δημοτική Αρχή θεωρεί μικρό, συγκρινόμενο με το αποθεματικό του Δήμου.

Απαντάμε: Αν το αποθεματικό του Δήμου δεν αξιοποιηθεί σήμερα, για τη μεγαλύτερη κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση που αντιμετώπισε η χώρα μας σε καιρό ειρήνης, πότε θα αξιοποιηθεί;

Και πώς;

Μήπως με την αγορά ακινήτων από τοπικές επιχειρηματικές οικογένειες που ψάχνουν να ξεφορτωθούν την κοστοβόρα και ασύμφορη πλέον, ακίνητη περιουσία τους;

Μας λέει επίσης ο κ. Ζενέτος: Κι εγώ τα θέλω αυτά, αλλά δεν μπορώ, δεν μου το επιτρέπει ο νόμος, ο Δήμος έχει περιορισμένες αρμοδιότητες, δεν νομοθετεί.

Απαντάμε: Κανείς δεν είπε ότι ο Δήμος νομοθετεί. Όμως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αλλά και υπερβαίνοντάς τες όπου το συμφέρον των πολιτών το απαιτεί, ο Δήμος θα μπορούσε να προσφέρει. Αν βεβαίως έδινε λογαριασμό στους δημότες και όχι στον Βενιζέλο.

Αν όμως η Δημοτική Αρχή εξαντλείται στο να βγάζει συμβολικά ψηφίσματα, να εξασφαλίζει απλώς χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ, κυρίως για έργα βιτρίνας, και να δηλώνει ότι για οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ποιος ο λόγος να υπάρχει; Γιατί να μην αντικατασταθεί από έναν λογιστή; Ικανό, έξυπνο, σπουδαγμένο, αλλά λογιστή; Να βαράει σφραγίδες σε ειλημμένες αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας και των Βρυξελλών.

Να γιατί λέμε ότι δεν μπορείς να είσαι Δήμαρχος μέχρι εκεί που σου επιβάλει η κυβέρνηση των μνημονίων. Πρέπει να είσαι Δήμαρχος μέχρι εκεί που το απαιτεί το συμφέρον των πολιτών. Ένας τέτοιος Δήμαρχος δεν θα κρύβεται πίσω από ανέξοδα λόγια και ψηφίσματα και δήθεν συμπαραστάσεις στα αιτήματα και στους αγώνες των κατοίκων. Ένας τέτοιος Δήμαρχος δεν θα διστάζει να μπει μπροστά, σε κάθε αγώνα, κι ας καταζητείται μετά με εντάλματα σύλληψης.

Μπροστά στην τρομοκρατία της ανεργίας, μπροστά στη βία της φτώχειας, μπροστά στην απόγνωση της αυτοκτονίας, μπροστά στην απελπισία του γονιού για το τι θα κάνει το παιδί του, μπροστά στην κατάθλιψη των κοινωνικών και οικονομικών αδιεξόδων, πιστέψτε με, ένα ένταλμα σύλληψης δεν είναι καμιά σκοτούρα.

Η διεκδίκηση κ. Δήμαρχε δεν είναι κάτι που κατακτιέται στους διαδρόμους των υπουργών και στα φαγοπότια των βουλευτών! Η διεκδίκηση δεν ταυτίζεται με την έκδοση ψηφισμάτων όπως το απολογίζετε στο δημοτικό σας πρόγραμμα!

Όταν επί 32 χρόνια διεκδικείς την απομάκρυνση του νεκροταφείου, την ανάπλαση της ΒΙΟΦΥΑΛ, της Βίλλα Κωνσταντινίδη, τη θωράκιση μέσω αντιπλημμυρικών έργων, τότε η διεκδίκηση παύει να είναι διεκδίκηση και γίνεται χειρισμός και εμπαιγμός.

Με τη διεκδίκηση κ. Δήμαρχε σπας αυγά! Δεν μπορείς δηλαδή να είσαι υπηρέτης δύο αφεντάδων: Πότε με το Λαό και πότε με τους κυβερνώντες και τροικανούς.

Φίλοι και φίλες – Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Τι διακυβεύεται εν όψει δημοτικών εκλογών? Τι Δημοτική Αρχή θέλουμε;

Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή που να κόβει μόνο κορδέλες, που να κοκορεύεται για τα εύκολα και τα αυτονόητα ή να είναι και στα δύσκολα;

Θέλουμε ΑΥΤΟΙ που μέχρι εχθές υπηρετούσαν, τους Σαμαρά – Βενιζέλο – Κουβέλη, που κατέστρεψαν τη χώρα μας ,σήμερα να δηλώνουν αναρμόδιοι ΚΑΙ ανεξάρτητοι ή  θέλουμε μια Δημοτική Αρχή που να είναι αλληλέγγυα στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας;

Φίλες και Φίλοι, Συμπολίτισες και συμπολίτες,

Ταυτόχρονα με τις Δημοτικές Εκλογές, γίνονται οι Εκλογές για την Περιφέρεια. Μια βδομάδα μετά γίνονται οι Εκλογές για την Ευρωβουλή.

Το ΑΣΙ είναι η μόνη δημοτική παράταξη που δεν έχει πρόταση πακέτο και για τις τρεις κάλπες. Γιατί στις γραμμές του είναι άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και από διάφορες προοδευτικές, δημοκρατικές, αριστερές και αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Το ΑΣΙ δεν θα σας υποδείξει τι να κάνετε στις άλλες δύο κάλπες. Αγωνιστικά, αντιμνημονιακά, το κεντρικό πολιτικό μήνυμα για το ποια είναι η διέξοδος για τη χώρα μπορεί να δοθεί και στην Περιφέρεια και στην Ευρωβουλή.

Στην κάλπη για τον Δήμο όμως, αξίζει να στηρίξουμε το ΑΣΙ.

Αξίζει για όσα έκανε. Αξίζει για όσα μπορεί να κάνει από θέση μεγαλύτερης ευθύνης. Αυτή τη θέση σήμερα διεκδικούμε. Αυτή τη θέση μπορούμε να την κερδίσουμε.

Στη μία από τις τρεις κάλπες που θα στηθούν σε δύο εβδομάδες, το ΑΣΙ είναι η λογική, η σωστή, η δίκαιη, η δικαιολογημένη επιλογή σας.

Γιατί μας ξέρετε, μας είδατε, μας δοκιμάσατε.

Γιατί και μεις σήμερα είμαστε πιο έμπειροι, πιο ώριμοι, πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι.

Γιατί σήμερα είμαστε αποφασισμένοι να περάσουμε από τη θέση της διαμαρτυρόμενης αντιπολίτευσης στη θέση της αγωνιστικής, δημοκρατικής, λαϊκής, αντιμνημονιακής δημοτικής Αρχής.

Στη μία από τις τρεις κάλπες, σε αυτή των Δημοτικών Εκλογών, το ΑΣΙ αξίζει, δικαιούται να είναι η επιλογή σας.

Γιατί έτσι μόνο μπορεί ο Δήμος να κερδηθεί.

Στη κάλπη για το Δήμο κατεβαίνουν 6 παρατάξεις. Υπάρχουν όμως δύο ανταγωνιστικές λογικές. Η μία είναι η λογική του κ Ζενέτου, αλλά σε μεγάλο βαθμό και του κ Καούκη. Αναγνώριση του μνημονιακού πλαισίου, υπηρέτηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, επαναλαμβανόμενα «θέλω αλλά δεν μπορώ» στις ανάγκες των πολιτών. Η άλλη είναι η λογική η δικιά μας. Έξω από το μνημονιακό πλαίσιο, απόδοση του Δήμου στο λαό, ο δημοτικός μηχανισμός και οι πόροι του στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης και επιβίωσης.

Κάπου ενδιάμεσα κινούνται οι κομματικές καταγραφές των δύο κομμάτων της Αριστεράς.

Εμείς δεν χρωστάμε σε κανένα κομματικό επιτελείο. Δεν εξαρτιόμαστε από τίποτα και από κανένα. Μόνο κριτήριό μας είναι οι ανάγκες των δημοτών. Είμαστε αυτοί που βλέπετε.

Φίλες και Φίλοι, Συμπολίτες και Συμπολίτισες,

Σήμερα, είμαστε εδώ παλιοί και νέοι φίλοι, γείτονες και συμπολίτες  που συναντηθήκαμε στους δρόμους και στις γειτονιές της πόλης μας, διεκδικώντας λύσεις σε βασικά μας προβλήματα.

Αύριο και μέχρι και τη Κυριακή αν βρίσκουμε έστω και μισό λόγο να στηρίξουμε το Αριστερό Σχήμα Ιλίου, να μιλήσουμε με τον γείτονα, με τον συγγενή, με τον φιλο και να δώσουμε δύναμη στο ψηφοδέλτιο του ΑΣΙ για ένα ΔΗΜΟ υπηρέτη των πολιτών, για ένα Δήμο στα χέρια των δημοτών και όχι των τροικανών!

Συναντηθήκαμε στους δρόμους! – Να συναντηθούμε και στις κάλπες! Από τις τρεις κάλπες, στην κάλπη των Δημοτικών Εκλογών, θα συναντήσετε το ψηφοδέλτιο του ΑΣΙ. Κάντε το βήμα. Ξέρετε ότι δεν θα προδώσουμε τις προσδοκίες σας. Ξέρετε ότι θα κάνουμε πράξη όσα λέμε.

Φίλοι και Φίλες – Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Μέχρι τη πρώτη Κυριακή έχουμε πολλή δουλειά!

Λέμε μέχρι τη πρώτη γιατί μπορεί να υπάρξει και δεύτερη Κυριακή! Εμείς το πιστεύουμε. Και ξέρετε πως αυτό που πιστεύουμε το κάνουμε και πράξη.

ΕΜΑΣ δεν θα μας βρείτε ούτε στα τηλεοπτικά κανάλια! –  Όσους βλέπετε σε τηλεοπτικά κανάλια έχουν χρυσοπληρώσει ταρίφα! 350 στο Kontra, 400 στο Extra, άλλα τόσα στο έψιλον, 750 στα ΝΕΑ και στο ΒΗΜΑ.

Φίλες και φίλοι

Δυναμώστε την ΕΛΠΙΔΑ – – ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ – ΨΗΦΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ.

Γιατί δεν εξαρτόμαστε από τα κόμματα που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Γιατί δεν χρωστάμε σε κανένα κομματικό επιτελείο.

Γιατί από τις τρεις κάλπες, στη μία κάλπη, αυτή του Δήμου, αξίζει να στηρίξετε το ΑΣΙ.

Με την καρδιά και το χαμόγελο στα χείλη ψηφίστε Αριστερό Σχήμα Ιλίου, ψηφίστε Δήμο στα χέρια των πολιτών, στα χέρια των δημοτών, στα χέρια της γειτονιάς, στα χέρια τα δικά σας, στο συμφέρον των παιδιών σας.

Να ‘στε καλά!

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][divider]

Δείτε το βίντεο από την ομιλία:

https://www.youtube.com/watch?v=K4BE3YYNgSs[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]