ΕΡΤ: Από το «μαύρο» στη βία

Μετά το ολοκληρωτικής έμπνευσης και αντιδημοκρατικής πρακτικής «μαύρο» στο σήμα της ΕΡΤ την 11η Ιουνίου 2013, ήρθε στις 7 Νοεμβρίου 2013 και η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, προς εκκένωσή του από τους απολυμένους εργαζόμενους, να προστεθεί στο κατάπτυστο παλμαρέ της παραπαίουσας κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.  Λίγο μετά τις 04:00 ξημερώματα Πέμπτης, σαν άλλοι βαρόνοι της νύχτας, με το σκοτάδι σύμμαχο στο ζοφερό τους σχέδιο, εισέβαλαν με τη βία που καθημερινά καταδικάζουν, για να «επαναφέρουν τη νομιμότητα» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο κυβερνητικής προπαγάνδας κ. Κεδίκογλου.

Η γελοιότητα της κυβέρνησης έφτασε στο απόγειό της  όταν, τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, ο τηλεπωλητής/τηλεμαϊντανός/υπουργός/ Άδωνις που βρισκόταν στο Καζακστάν, έστειλε  προς τον έτερο υπουργό  εκφοβισμού του πολίτη Δένδια τα συγχαρητήριά του, για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ μέσω… tweeter.

Αυτό το ακροδεξιού χαρακτήρα, φασίζων μόρφωμα κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, συνεχίζει να βιάζει καθημερινά και κατ΄ εξακολούθηση τη δημοκρατία, αποδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο τον αντιλαϊκό, αντεργατικό και υποτελή του χαρακτήρα. Λίγες ώρες πριν την επέμβαση στην ΕΡΤ, με ένα νομοσχέδιο – βδέλυγμα που έφερε στη Βουλή, κατάφερε με τις ψήφους των βουλευτών της «αριστερής» ΔΗΜΑΡ να  περάσει νόμο που δίνει δώρο τις ψηφιακές συχνότητες στους καναλάρχες της διαπλοκής, αποκλείοντας τη δημόσια τηλεόραση μέσω μιας φωτογραφικής διάταξης. Το τεράστιας σημασίας ζήτημα των ψηφιακών συχνοτήτων τόσο από οικονομικής άποψης –στη Γερμανία ή παραχώρηση απέφερε έσοδα δισ. ευρώ- όσο φυσικά και πολιτικής, στη χώρα μας γίνεται μποναμάς της εξουσίας στη διαπλοκή της ενημέρωσης, ώστε να μπορεί να συντηρηθεί με απόλυτη ασφάλεια και έλεγχο η συνέχιση της ρεμούλας και της κυβερνητικής προπαγάνδας που επιβάλλει αδιέξοδα και φοβικά σύνδρομα σε όλους του Έλληνες.

Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου είναι αλληλέγγυο στον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ και καλεί όλους τους Έλληνες στο ραδιομέγαρο να αντισταθούν στο ούτως ή άλλως παράνομο κλείσιμό της. Ταυτόχρονα καταγγέλλει κάθε δημοτική αδράνεια και συναγελασμό με μια κεντρική πολιτική εξουσία που πλέον όχι μόνο διολισθαίνει, αλλά μάλλον έχει αναπαυτεί στις αγκάλες του ολοκληρωτισμού και της άκρας δεξιάς.

Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου απευθύνεται σε όλους τους αδέσμευτους, δημοκράτες, προοδευτικούς και με αξιοπρέπεια συμπολίτες μας και τους καλεί να μετέχουν στην πρακτική της καθημερινής πάλης, της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της αμφισβήτησης. Όχι υποταγμένοι σε πρόσωπα και δήθεν ευφυείς προσωπικότητες, αλλά με μια βαθιά πεποίθηση για τη διαφύλαξη αρχών, ιδεών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί υποχρέωσή του να τηρεί και να υποτάσσεται σε αντισυνταγματικούς, αλλά πολύ περισσότερο, απάνθρωπους νόμους που εξευτελίζουν την προσωπικότητά του και τη νοημοσύνη του. Η πολιτική ανυπακοή είναι δικαίωμά μας και όλοι μαζί μπορούμε να το κατακτήσουμε προς όφελος δικό μας και των παιδιών μας.

Χρήσιμα links:

Ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ:  http://www.thepressproject.gr/article/50457/Eisboli-ton-MAT-stin-ERT

Το χάρισμα των αδειών και των συχνοτήτων στους μεγαλοκαναλάρχες
http://www.inews.gr/42/charisan-stous-kanalarches-psifiakes-sychnotites-kai-adeies.htm