Αρχή γόνιμου διαλόγου το κάλεσμα του Αριστερού Σχήματος Ιλίου

Σε φιλική ατμόσφαιρα με έντονο αγωνιστικό προβληματισμό και μεγάλη συμμετοχή, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το κάλεσμα του Αριστερού Σχήματος Ιλίου προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του δήμου μας, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013.

eikona

Παρά τις πολιτικές εξελίξεις με την είσοδο των ΜΑΤ στην ΕΡΤ και την παρεπόμενη πρόταση μομφής στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση που κινητοποίησε όλες τις κινηματικές και προοδευτικές συλλογικότητες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα περισσότερα από 100 άτομα. Σημαντική ήταν η παρουσία μελών κοινωνικών φορέων όπως συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολείων του Ιλίου, του εμπορικού συλλόγου, του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δμήτρης Γληνός», της Γ’ ΕΛΜΕ και άλλων. Τις θέσεις τους στο κάλεσμα του Αριστερού Σχήματος Ιλίου για κοινό μέτωπο αντίστασης και αλλαγής στο δήμο εξέφρασαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΠΑΜ και δημότες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και αποτέλεσε την αρχή ενός γόνιμου διαλόγου που συνεχίζεται με την προσπάθεια συμπόρευσης με κοινές θέσεις για την κατάκτηση του στόχου «Δήμος για το Λαό, όχι για την τρόικα και τα μνημόνια».

Αναλύοντας τις θέσεις και το πρόγραμμα του Αριστερού Σχήματος Ιλίου, ο επικεφαλής της κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Πάνος Κουτσιανάς τόνισε:

«Η υπέρβαση της τυπικής νομιμότητας είναι για εμάς κεφαλαιώδους σημασίας, στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός δήμου που θα είναι αλληλέγγυος στους πολίτες και όχι στην κεντρική εξουσία και την Τρόικα. Δεν είναι δυνατόν ένας δήμαρχος να καταδικάζει φραστικά κάθε αντιλαϊκό μέτρο και στην πράξη να μην κάνει τίποτα, επικαλούμενος νόμους της συγκυβέρνησης που είναι αντισυνταγματικοί».

Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου πιστεύει βαθιά στην ανάγκη κοινού μετώπου όλων των αριστερών, προοδευτικών, οικολογικών και αντιφασιστικών δυνάμεων, διότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα που μας υποβάλει ο ακραίος καπιταλισμός και φιλελευθερισμός μέσω των μνημονίων και της επιτήρησης.

Περισσότερα για το Αριστερό Σχήμα Ιλίουhttp://bit.ly/1btdicn

Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου στις εκλογές του 2010http://bit.ly/HPzpBq

eikona