Κορωνοϊός: Με τη Θεία Κοινωνία πρόβλημα δεν υπάρχει! Για την κοινωνία, σε περίοδο πανδημίας, ζήτημα πολιτικής διαχείρισης και προστασίας, υπάρχει;

Φαίνεται ότι το διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους τον έκανε πράξη η ίδια η Ιερά Σύνοδος που ισχυρίζεται ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από τη θεία κοινωνία! Το δόγμα «Πίστευε και μη Ερεύνα» στο μεγαλείο του… Η ενημέρωση, η ψυχραιμία, η ατομική υπευθυνότητα και πρόληψη είναι αναγκαία, όχι όμως και ικανά μέτρα. Σε επίπεδο κεντρικής και τοπικής εξουσίας επιβάλλεται μια πιο υπεύθυνη και διεκδικητική στάση.

  • Την ίδια στιγμή που ξηλώνεται καθημερινά εδώ και χρόνια το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) είναι και το μοναδικό που στα δύσκολα μπορεί να ανταπεξέλθει. Αυτοί που το απαξίωναν (κυβερνήσεις, ΜΜΕ) τώρα παραδέχονται ότι μόνο σε αυτό μπορούμε να βασιστούμε. Αν όμως το Ε.Σ.Υ. δουλεύει στα κόκκινα λόγω έλλειψης προσωπικού και υποδομών στις φυσιολογικές συνθήκες, σε μια φάση επιδημιολογικής έξαρσης τι θα γίνει; Αντί για 2000 προσλήψεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, χρειάζονται πολλαπλάσιες, αορίστου χρόνου. Επιπλέον πρέπει να ανοίξουν όλες οι κλίνες ΜΕΘ και με κατεπείγοντα τρόπο να διασφαλιστεί η αποκέντρωση της εξέτασης. Η διασπορά του ιού στα νοσοκομεία από ασθενείς που νοσούν, είναι καταστροφική.
  • Η επιδημιολογική έξαρση θα έχει συνέπειες σε πολλούς κλάδους της οικονομίας και πρωτίστως στην κοινωνία. Η Κυβέρνηση οφείλει να θωρακίσει ουσιαστικά τα δικαιώματα των εργαζομένων (επιμήκυνση βραχυχρόνιας ασθένειας, μη τροποποίηση σχέσης εργασίας από αορίστου σε εκ περιτροπής, κλπ) και να διευκολύνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απαλλάσσοντάς τες από τις ασφαλιστικές εισφορές. Οι προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ. και η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών μπορούν να αντισταθμιστούν από το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%. Μπροστά στην ανθρώπινη ζωή, δεν μπορεί να παραμένουν σε προτεραιότητα οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων Τσίπρα και Μητσοτάκη και οι απαιτήσεις των δανειστών.

Στο Δήμο μας χρειάζεται να παρθούν επιπλέον μέτρα, όπως:

  1. Να ολοκληρωθεί και να διευρυνθεί σε όλα τα δημοτικά κτήρια, η απολύμανση.
  2. Ανάρτηση Ταμπλό σε όλες τις πλατείες με τα Βασικά Μέτρα Προστασίας.
  3. Να διατεθούν σε όλες τις ευπαθείς ομάδες μέσα ατομικής προστασίας.
  4. Διεκδίκηση και λήψη πρωτοβουλιών με άλλους Δήμους για ΑΜΕΣΗ πρόσληψη (έστω και ορισμένου χρόνου) καθαριστριών που να απασχολούνται την ώρα λειτουργίας των σχολικών μονάδων και των αθλητικών εγκαταστάσεων.
  5. Ξεκάθαρη στάση της Δημοτικής Αρχής για τη σκοταδιστική άποψη της Ιεράς Συνόδου ότι με τη θεία κοινωνία δεν υπάρχει πρόβλημα! Ενημερωτικό φυλλάδιο στις τοπικές ενορίες που να αποτρέπει την προσέλευση στην εκκλησία και να προτρέπει όσους/όσες τολμηρούς προσέρχονται, να μην μεταλαμβάνουν. Αυτή την ώρα είναι κρίσιμη η στάση του καθενός!
  6. Απαλλαγή Δημοτικών Τελών για τυχόν οικογενειακές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πληγούν από την επιδημιολογική έξαρση.
  7. Λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών για την αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων από τις επισκέψεις ασθενών με την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πρόσκληση ιατρών για ΑΜΕΣΗ στελέχωση των Δημοτικών Ιατρείων. Άμεση σύσταση επιτροπής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (σε συνεργασία με τα τοπικά ΙΚΑ και όχι μόνο), για να ανταπεξέλθει σε περαιτέρω προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους σε περίπτωση έξαρσης του ιού.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *