Πρόβλημα υγειονομικής κάλυψης στη Δυτική Αθήνα

Τα ράντζα στο Αττικό Νοσοκομείο κατά τον Ιούλιο, ο συνωστισμός γιατρών, ασθενών και επισκεπτών και η προσβλητική για τη Δημόσια Υγεία χθεσινή παραδοχή του Υπουργού Β. Κικίλια ότι το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί εν μέσω πανδημίας, αποκαλύπτουν το κενό υγειονομικής κάλυψης που υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει στη Δυτική Αθήνα.

Παρά το αναμενόμενο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, η κυβέρνηση αρνήθηκε τη μόνιμη στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές, δεν εξόπλισε τα νοσοκομεία με τις απαραίτητες υποδομές για την υγεία του λαού. Προτίμησε να ταΐσει τα ΜΜΕ για να κάνουν κυβερνητική προπαγάνδα και να σπαταλήσει τον χρόνο που κερδήθηκε από την πειθαρχία και την ωριμότητα της κοινωνίας.

Ειδικά στη Δυτική Αθήνα, η κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο, ειδικά τις ημέρες της εφημερίας, καθιστούν μια ολόκληρη περιοχή του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, υγειονομικά ανοχύρωτη. Η επανεμφάνιση των ράντζων στο μοναδικό μεγάλο νοσοκομείο των δυτικών προαστίων, σε μια περίοδο μάλιστα όπου η πανδημία παραμένει ενεργή, είναι σήμα κινδύνου. Αποκαλύπτει τις ανεπάρκειες στις οποίες έχει καταδικαστεί το Σύστημα Υγείας από τις πολιτικές λιτότητας και ιδιωτικοποίησης.

Το γεγονός αυτό, κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη υγειονομικής κάλυψης σε πρωτοβάθμιο επίπεδο των κατοίκων του δήμου μας, αλλά και γειτονικών δήμων.

Το Ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ καταθέτει ξανά την πρότασή του για ένα μεγάλο μέτωπο που θα απαιτήσει και θα δουλέψει για τη συγκρότηση και στελέχωση ενός μεγάλου διαδημοτικού Κέντρου Υγείας στην Μπίμπιζα που θα μπορεί σε εικοσιτετράωρη βάση να καλύπτει σε πρωτοβάθμιο επίπεδο τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Αυτές οι ανάγκες, είναι προφανές ότι δεν μπορούν να καλυφθούν από τις μικρές, κατακερματισμένες, υποστελεχωμένες δομές υγείας που υπάρχουν σήμερα. Είναι επίσης σαφές ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα δεν μπορεί να εξαρτάται από την ιδιωτική δαπάνη, ειδικά σήμερα που μια νέα οικονομική κρίση λόγω πανδημίας απειλεί την κοινωνία και τα πιο αδύναμα και φτωχά στρώματα.

Η μετατροπή της Μονάδας Υγείας στην Μπίμπιζα σε Διαδημοτικό Κέντρο Υγείας αστικού τύπου με 24ωρη λειτουργία, ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο και όλες τις βασικές ειδικότητες, θα ήταν μια σημαντική ανακούφιση για τους δημότες της περιοχής μας και ένα θετικό βήμα στην υγειονομική υποβάθμιση που βιώνει επί δεκαετίες η Δυτική Αθήνα.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *