Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (21/06/2018)

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων Πάνου Κουτσιανά και Γιώργου Χρόνη της Δημοτικής Κίνησης «Ασυμβίβαστο Ίλιον». Σε παρένθεση οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής.

Διαβάσαμε για παράπονα κατοίκων λόγω ακαθαρσιών και δυσοσμίας του πάρκου σκύλων, για κλήση της αστυνομίας και της υγειονομικής επιτροπής, για απειλή μηνύσεων, για κατηγορίες καταπάτησης χώρου. Θέλουμε να ακούσουμε την άποψή σας. (Στα μέσα του Μάη κάτοικοι κάλεσαν την υγειονομική επιτροπή, τα παράπονα αφορούσαν χώρο πέριξ του πάρκου, όχι το ίδιο το πάρκο, δυστυχώς δεν καθαρίζουν τον χώρο όσοι έχουν οικόσιτα ζώα, δεν μπορούμε να τους ελέγχουμε, έχουμε μόνο 2 άτομα στη δημοτική αστυνομία, είναι σε πιλοτική εφαρμογή, τα αποτελέσματα είναι άριστα, επεμβήκαμε άμεσα, αναβαθμίσαμε τον χώρο, μη μιλάτε για καταπάτηση και μην αναμεταδίδετε ειδήσεις, υπάρχουν εγκαταλειμμένοι χώροι που δε βρίσκουμε τους ιδιοκτήτες τους για επιβολή προστίμων, έχουμε στείλει έγγραφο στον φορέα διαχείρισης του πάρκου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για κίνδυνο πυρκαγιάς, δεν έχουν κάνει αποψίλωση, δεν κάνουν καθαριότητα ούτε πέριξ του πάρκου, το έχουν μετατρέψει σε χωματερή, οι ίδιοι κάνουν εκδηλώσεις και αρνούνται σε εμάς, έχουν κάνει προσφυγή για αυτό το θέμα, έστειλαν εξώδικο για τις εκδηλώσεις μας, δε θα μείνουμε απαθείς, προκύπτουν ποινικές ευθύνες).

Οι κάτοικοι της οδού Προποντίδας συνεχίζουν να διαμαρτύρονται καθώς ο δρόμος τους είναι ο μοναδικός δρόμος στο τέλος της Λ. Πετρουπόλεως προς τη Θηβών που είναι είσοδος για την Παλατιανή. Ζητούν αλλαγή του συγκεκριμένου καθεστώτος και να υπάρξει και δεύτερος δρόμος εισόδου. Είχαμε αποφασίσει το καθεστώς αυτό  να ισχύσει πιλοτικά για 6 μήνες και να το ξαναβλέπαμε αλλά αποδεικνύεται «ουδέν μονιμότερο εκ του προσωρινού». Τι θα κάνετε ως δημοτική αρχή; (Δεν απαντήθηκε).

Έχουμε στοιχεία πόσα προνήπια θα φοιτήσουν του χρόνου στα νηπιαγωγεία; Πόσα στους παιδικούς σταθμούς; Πόσα προνήπια θα μείνουν εκτός λόγω έλλειψης χώρων; Τι θα κάνετε ως δημοτική αρχή; Η θέση μας είναι όλα τα προνήπια να φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία. (Όλα τα προνήπια θα φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία, θα υπάρξουν όμως πληθωρικά τμήματα, ασχολείται με αυτό η Διεύθυνση Γ΄ Αθήνας, ακόμη γίνονται μεταγραφές, δεν έχουμε ακριβή αριθμό).

Πόσα χρήματα θα είναι η αμοιβή της κ. Παπαρίζου για τη συμμετοχή της στη Λευκή Νύχτα; Πόσα χρήματα θα πάρει το σχήμα Μπίγαλης-Δάκης-Πωλίνα-Μαντώ για την ίδια εκδήλωση; Πόσα χρήματα θα κοστίσουν συνολικά όλες οι εκδηλώσεις της Λευκής Νύχτας; (Υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, να ανατρέξετε στα πρακτικά για να βρείτε τα ποσά που σας ενδιαφέρουν).

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης εκτός από το παρακάτω:

Απόφαση για την έγκριση της 8ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του δήμου οικονομικού έτους 2018.    Δηλώσαμε αποχή.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *