Να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη Όλοι στην απεργία και συγκέντρωση 06/05

Να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Όλοι στην απεργία και συγκέντρωση 06/05

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι υπεύθυνη μόνο για την απαράδεκτη, ανεύθυνη και αναποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας. Δεν είναι υπεύθυνη μόνο για τις τραγικές ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα κενά στα νοσοκομεία, το ανύπαρκτο σύστημα επιτήρησης, ελέγχων και ιχνηλάτησης του ιού Covid. Δεν είναι υπεύθυνη μόνο για παράλογα και αναποτελεσματικά λοκντάουν που απλώς φορτώνουν το βάρος της ευθύνης στις πλάτες των πολιτών, κρύβοντας τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης. Δεν είναι υπεύθυνη μόνο για την παρατεταμένη ασφυξία στην οικονομία, στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις υπηρεσίες οι οποίες χτυπήθηκαν από ένα πολύμηνο κλείσιμο. Δεν είναι υπεύθυνη μόνο για την απουσία υγειονομικών μέτρων προστασίας σε Μέσα Μεταφοράς και εργασιακούς χώρους. Είναι επίσης υπεύθυνη γιατί μέσα στην πανδημία νομοθετεί προκλητικά ενάντια στους εργαζόμενους.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά είναι μνημείο αντεργατικής και φιλο-εργοδοτικής πολιτικής. Καταργούν το ωράριο υπό το πρόσχημα της ευέλικτης εργασίας η οποία τάχα βολεύει τον εργαζόμενο, περιορίζουν ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες και τις δυνατότητες του ήδη χτυπημένου και αδύναμου εργατικού συνδικαλισμού, ψαλιδίζουν το -με δικαστική απόφαση- δικαίωμα των εργαζομένων να επαναπροσληφθούν σε περιπτώσεις καταχρηστικών απολύσεων.

Πρόκειται με δύο λόγια για νεοφιλελεύθερο παροξυσμό που νομοθετεί ενάντια στην εργασία και στα δικαιώματά της. Ειδικά, ενάντια στους νέους, που είναι οι πιο κακοπληρωμένοι, ευέλικτοι, ανασφαλείς εργαζόμενοι της εργασιακής ζούγκλας που χτίστηκε στην Ελλάδα τη δεκαετία των μνημονίων. Στην εποχή που οι παραγωγικές δυνατότητες επιτρέπουν τη μείωση του χρόνου εργασίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθετεί την αύξηση και το ξεχείλωμά του. Στην εποχή που οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους, να γίνουν ανεξάρτητοι, να δουν με αισιοδοξία το μέλλον τους και το μέλλον τη χώρας τους, η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί την ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια, την ευελιξία, την εικοσιτετράωρη διαθεσιμότητα στις ανάγκες του εργοδότη με αποδοχές που μοιάζουν με χαρτζηλίκι και όχι με μισθό.

Για όλα τα παραπάνω, έχουμε χιλιάδες λόγους να διαμαρτυρηθούμε, να αγωνιστούμε, να διαδηλώσουμε.

Την Πέμπτη 6 Μάη, ομοσπονδίες, σωματεία, εργατικά κέντρα και η ΑΔΕΔΥ, τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά. Σε αντίθεση με όσους, εκπροσώπους τάχα των εργαζομένων (ΓΣΕΕ), είδαν στην Πρωτομαγιά την ευκαιρία για μία ακόμα μέρα αργίας μέσα στο Πάσχα, επιμένοντας στην εδώ και δεκαετίες ατιμωτική προσχώρησή τους στο εργοδοτικό και κυβερνητικό στρατόπεδο, την Πέμπτη, 6 Μάη οι εργαζόμενοι έχουν χιλιάδες λόγους να απεργήσουν, να διαδηλώσουν, να ενωθούν, να αγωνιστούν, να ξεσηκωθούν.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *