Προτάσεις της Δημοτικής Κίνησης «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ» στον Δήμο Ιλίου για άμεσα μέτρα στήριξης & ανακούφισης της τοπικής αγοράς

Επειδή δεν φτάνει η διαγραφή τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε η κυβέρνηση, επιχορηγώντας τους Δήμους με το ποσό προς διαγραφή, χρειάζεται κάθε Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού να πάρει επιπλέον συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της τοπικής αγοράς.

  1. Διαγραφή Ανταποδοτικών τελών για το χρονικό διάστημα που οι επιχειρήσεις έκλεισαν με κρατική εντολή, όπως έχουν ήδη κάνει ο Δήμος Πετρούπολης, Φιλαδέλφειας κ.λπ.
  2. Μείωση Ανταποδοτικών τελών για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, αναλογικά, με βάση τις περιοδικές δηλώσεις τους 2019 -2020.
  3. Αύξηση των ανταποδοτικών τελών σε Super Market, τράπεζες, εταιρείες τηλεπικοινωνίας και να αποδοθούν σε οικογενειακές επιχειρήσεις στη περίπτωση όπου υπάρξουν κρούσματα και δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία τους, λόγω έλλειψης προσωπικού.
  4. Επίσπευση ανανεώσεων αδειών τραπεζοκαθισμάτων και πρόσθετη παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος βάσει της ΚΥΑ 10/04/21, χωρίς να παρεμποδίζεται η ασφαλής διέλευση πεζών και συμπολιτών ΑμεΑ.
  5. Αναστολή βεβαιωμένων οφειλών φυσικών προσώπων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και διαγραφή οφειλών για όσους έχασαν τη δουλειά τους από 22/03/2020, βάσει ΦΕΚ 986 και μετά.
  6. Να ανασταλούν όλα τα εισπρακτικά μέτρα για οφειλές στον Δήμο μας (ρυθμίσεις χρεών, κλήσεις, αποστολή οφειλών στην Εφορία, δέσμευση λογαριασμών κ.λπ.).
  7. Δημοτική συγκοινωνία που να συνδέει το κέντρο με τις συνοικίες και το μετρό.
  8. Καμπάνια ενίσχυσης της τοπικής αγοράς.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *