Να συλληφθούν οι εταιρείες που σκορπίζουν ακτινοβολία

Όχι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ένας αθώος εργαζόμενος

Να πάρει θέση ο Δήμαρχος

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων έγινε σήμερα 9/3/2014 η αποσύνδεση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο κτίριο της οδού Δήμητρας 4 στον Άγιο Φανούριο. Είχε προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που στήριζε τις αποφάσεις της Επιτροπής Κατοίκων. Τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι, ανάμεσά τους ο επικεφαλής του ΑΣΙ και υποψήφιος Δήμαρχος, Πάνος Κουτσιανάς, ανέλαβαν την ευθύνη να καλύψουν την απόφαση των κατοίκων.

Η Ελληνική Αστυνομία έστησε καρτέρι στον οδηγό του γερανοφόρου και μετά από υποβολιμιαία μετατροπή της κατηγορίας της “απλής φθοράς” σε “διακεκριμένη”, παρέπεμψε έναν αθώο άνθρωπο σε αυτόφωρη διαδικασία. Στη δικογραφία μάλιστα, αναφέρονται ονομαστικά οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, και συγκεκριμένα ότι ένας εκ των τριών ότι έκοβε τα καλώδια, ώστε να μπορέσει η εταιρεία να προχωρήσει σε μηνύσεις. Η μεθοδευμένη ενέργεια της Αστυνομίας είναι άλλο ένα φαινόμενο αυταρχικής συμπεριφοράς και απόπειρας εκφοβισμού.

Σε αγαστή συνεργασία, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και αστυνομικές αρχές εκμεταλλεύονται παραθυράκια αναβολών και συνεχών τροπολογιών που ψηφίζουν οι κυβερνήσεις, ώστε οι κεραίες να εκπέμπουν ανενόχλητες σε απόσταση αναπνοής από πυκνοκατοικημένες γειτονιές, δίπλα ακριβώς σε σχολεία.

Σε αυτή τη συμπαιγνία, ο Δήμαρχος Ιλίου κρατά ένοχη σιωπή και σημειώνει ακόμη πιο ένοχη απουσία. Συμπαρίσταται υποκριτικά στους κατοίκους όταν κατά εκατοντάδες διαμαρτύρονται στα Δημοτικά Συμβούλια. Επικαλείται όμως την επόμενη μέρα τον νόμο ώστε να μην δικαιώνεται ποτέ ο αγώνας των κατοίκων και να τη γλιτώνει πάντα η εκάστοτε εταιρεία.

Ο επικεφαλής του Αριστερού Σχήματος Ιλίου Π. Κουτσιανάς, αμέσως μετά τη σύλληψη του οδηγού του γερανοφόρου οχήματος, ζήτησε σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου. Έλαβε την απάντηση από τον κ. Κουκουβίνο (πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου) ότι αφού δεν είχαν συλληφθεί δημοτικοί σύμβουλοι δεν συντρέχει λόγος άμεσης συνεδρίασης.

Μετά την ετεροχρονισμένη πληροφορία ότι τρία εντάλματα σύλληψης εκκρεμούν για τους τρεις δημοτικούς συμβούλους (Κουτσιανά, Σταματόπουλο, Θεοδωρακόπουλο), η Δημοτική Αρχή του κ. Ζενέτου, εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δε συντρέχει λόγος έκτακτης σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι -κατά τις πληροφορίες της ίδιας της Δημοτικής Αρχής- τελούν για το επόμενο 48ωρο υπό σύλληψη, κάνοντας πράξη την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για στήριξη σε ό,τι οι κάτοικοι αποφασίσουν, αλλά για τον κ.Ζενέτο και την πλειοψηφία του, δεν υπάρχει λόγος να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τους κατοίκους του Ιλίου συντρέχουν χιλιάδες λόγοι να απαιτήσουν μια άλλη Δημοτική Αρχή που να σέβεται τους πολίτες και όχι τις εταιρείες, που να τιμά τις αποφάσεις της και να μάχεται για τα δικαιώματα των δημοτών της.

  • Όλοι αύριο στη συγκέντρωση της Επιτροπής Κατοίκων στο Δημαρχείο στις 19.00
  • Να απελευθερωθεί άμεσα ο οδηγός του γερανοφόρου. Συγκέντρωση συμπαράστασης, αύριο Δευτέρα 10/3 στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 10.30 στο κτήριο 16.
  • Η ποινικοποίηση δεν θα περάσει. Η τρομοκρατία δεν μας σταματά.