Ο αγώνας συνεχίζεται

Σε μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Μαρτίου στο Δημαρχείο Ιλίου, η «Επιτροπή Κατοίκων Ενάντια στις Κεραίες» ανανέωσε το ραντεβού της για την Πέμπτη 13 Μαρτίου και ώρα 09:00 στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Στόχος της συγκέντρωσης η συμπαράσταση στον άδικα διωκόμενο οδηγό του γερανού που χρησιμοποιήθηκε για την αποκαθήλωση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας της Vodafone στην οδό Δήμητρας 4.  Παράλληλα την ίδια μέρα στις 19:30, οι κάτοικοι δίνουν το παρόν στο δημαρχείο Ιλίου κατά τη διάρκεια της συνέλευσης του Δημοτικού Συμβουλίου για να απαιτήσουν:

1. Nα δεσμευτεί ο Δήμαρχος ότι θα παράσχει κάθε στήριξη (νομική και όχι μόνο) στον οδηγό του γερανού και

2. Ότι η επόμενη κεραία που θα ξηλωθεί (στην Παλατιανή) θα είναι με γερανό που θα παράσχει ο Δήμος.

Ο επικεφαλής του Α.Σ.Ι. και υποψήφιος δήμαρχος Πάνος Κουτσιανάς, τόνισε στη συγκέντρωση ότι «από τη στιγμή που οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των εταιριών (νομιμοποιώντας με πρόσφατο διάταγμα ακόμα και όλες τις παράνομες κεραίες), αυτό που χρειάζεται η πόλη μας δεν είναι έναν δήμαρχο που κόβει κορδέλες, αλλά έναν δήμαρχο που θα επιδεικνύει μηδενικό σεβασμό στους νόμους του μνημονίου, που θα στέκεται απέναντι στα συμφέροντα των εταιριών και θα υπερασπίζεται την υγεία και τις λαϊκές ανάγκες».

Καταδίκασε τη στάση του δημάρχου κ. Ζενέτου που ήταν απών την Κυριακή 9 Μαρτίου, όταν περισσότεροι από 400 συμπολίτες μας γέμισαν τους δρόμους, πρώτα στο ξήλωμα της κεραίας και μετά στο ΑΤ Περιστερίου. Στη συνέχεια μάλιστα δεν απαντούσε καν στο τηλέφωνο, για να πάρει θέση στο αίτημα για έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου που εξέφρασε το Αριστερό Σχήμα Ιλίου.

Για τη δίωξή του, ο Πάνος Κουτσιανάς  δήλωσε ότι «στην πόλη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε δεν κρυβόμαστε, άλλοι θα πρέπει να κρυφτούν για την στάση τους».