Πάνος Κουτσιανάς: «Αριστερό Σχήμα Ιλίου, δικαίωμα στην ελπίδα»

“Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, τα μέλη, οι φίλοι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Αριστερού Σχήματος Ιλίου, αισθανόμαστε ήδη ότι έχουμε νικήσει. Όχι με την έννοια της πρωτιάς ή της βεβαιότητας για το ποιος θα είναι ο αυριανός δήμαρχος. Αυτά τα αφήνουμε στους Μαυρογυαλούρους που πέρα από λαγούς με πετραχείλια, τάζουν και δημαρχιακούς θώκους στον καθρέπτη τους.

Έχουμε ήδη νικήσει γιατί προεκλογικά δώσαμε τη συνέχεια του αγώνα που δίνουμε κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα, εδώ και χρόνια στον τόπο που ζούμε. Δεν θυμηθήκαμε την Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο προεκλογικά, και μάλλον είμαστε η μόνη υπαρκτή και ζωντανή δημοτική κίνηση που δεν θα ξεψυχήσει την επόμενη των εκλογών.

Έχουμε ήδη νικήσει γιατί και στην προεκλογική περίοδο προβάλαμε την αντίληψή μας για έναν άλλο Δήμο, αντίληψη που δεν συναντήσαμε – πέρα από συνθήματα και κενολογίες – σε άλλους συνδυασμούς: Δήμος για το λαό, Δήμος στα χέρια των δημοτών και της γειτονιάς, Δήμος διεκδικητικός και αγωνιστικός, δηλαδή Δήμος έξω από τη μνημονιακή νομιμότητα, με άπειρο σεβασμό στον πολίτη, με μηδενικό σεβασμό στις κυβερνήσεις της τρόικας. Αυτή την κατεύθυνση υπηρετήσαμε με πράξεις και έργα, αυτή την κατεύθυνση θέτουμε στην κρίση των συμπολιτών μας την Κυριακή.

Ενάντια στο τοπικό κατεστημένο του κ. Ζενέτου, ενάντια στους απερχόμενους συνεργάτες της Δημοτικής Αρχής που είτε παραμένουν δίπλα στον νυν Δήμαρχο, είτε σκόρπισαν σε άλλους συνδυασμούς, απέναντι στα μεγάλα κόμματα, έξω από σκοπιμότητες και μικροπολιτικές, το Αριστερό Σχήμα Ιλίου έχει κατακτήσει με το σπαθί του, χωρίς καμιά εξωτερική στήριξη πέρα από αυτή των μελών, των φίλων και των συμπολιτών μας, χωρίς τη συνδρομή κομμάτων, βουλευτών, περιφερειαρχών και κάθε είδους μηχανισμών, το δικαίωμα στην ελπίδα:

Να κάνει την έκπληξη, να διεκδικήσει την ψήφο όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών στην κάλπη των Δημοτικών Εκλογών και να περάσει στο δεύτερο γύρο.

Δεν είναι μια μπαρούφα σαν αυτή που εύκολα εκστομίζεται στις προεκλογικές εξέδρες.

Το δικαίωμα σε αυτή την ελπίδα το κατακτήσαμε με κόπο και αγώνα, το κατακτήσαμε εδώ και καιρό, όταν ήμασταν σε πολλές περιπτώσεις οι μόνοι από τους σημερινούς διεκδικητές της Δημοτικής Αρχής που βρεθήκαμε δίπλα στους αγώνες και στις διεκδικήσεις των κατοίκων της πόλης μας.

Όμως αύριο, ειδικά αύριο, κρίνεται κάτι σπουδαίο: Η ελπίδα να γίνει πράξη. Την επόμενη Κυριακή να βρεθεί ο μοναδικός αντίπαλος που μπορεί να αποκαθηλώσει το καθεστώς Ζενέτου. Και να μπορέσει ο Δήμος να περάσει στα χέρια του λαού και των δημοτών.

Στο εικοσιτετράωρο που απομένει μέχρι το κλείσιμο της κάλπης, η ελπίδα να είναι το Αριστερό Σχήμα Ιλίου στον επόμενο γύρο, πρέπει να γιγαντωθεί.

Με πείσμα και αυτοπεποίθηση ζητάμε τη στήριξη των δημοτών του Ιλίου. Αντλούμε αυτό το δικαίωμα από το τι κάναμε εδώ και χρόνια. Με αισιοδοξία και θάρρος ζητάμε στην κάλπη των Δημοτικών Εκλογών οι πολίτες να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο του ΑΣΙ. Αντλούμε αυτό το δικαίωμα για αυτό που είμαστε, για το δημοτικό μας πρόγραμμα, για τη μοναδική πρόταση που μπορεί να φέρει μια άλλη μέρα, καλύτερη, πολύ καλύτερη για τους δημότες του Ιλίου”.

Πάνος Κουτσιανάς, υποψήφιος Δήμαρχος με το Αριστερό Σχήμα Ιλίου