Αλλαγή στο Δήμο Ιλίου εδώ και τώρα

Πριν μια εβδομάδα υπήρξαν καταγγελίες για την εκλογική εκστρατεία που κάνει ο κ. Ζενέτος μέσω των βρεφονηπιακών σταθμών. Διευθυντές των σταθμών καλούσαν γονείς και με το πρόσχημα της ενημέρωσης Δημοτικοί Σύμβουλοι του κ. Ζενέτου μοίραζαν τις κάρτες τους. Αυτές τις ημέρες κατατίθενται οι αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές στους παιδικούς σταθμούς. Οι αιτήσεις είναι πολλές, αλλά οι θέσεις λίγες. Και οι γονείς βρίσκονται μπροστά στο τρομοκρατικό ενδεχόμενο να πληρώνουν 350 ευρώ το μήνα σε ιδιωτικούς σταθμούς. Οι αιτήσεις εξετάζονται από τον Δήμο βάσει μοριοδότησης, κατά γενική όμως ομολογία, τα παραθυράκια αφθονούν. Η παρουσία των ανθρώπων του καθεστώτος Ζενέτου στις «ενημερώσεις» των γονέων είχε προφανές εκβιαστικό μήνυμα.

Προτού περάσει μία εβδομάδα, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά από την παράταξη του κ. Καούκη.

Συμβασιούχες καθαρίστριες που η σύμβασή τους κάθε χρόνο λήγει τον Ιούνιο και που ξαναπροσλαμβάνονται το Σεπτέμβριο, χωρίς ταμείο ανεργίας, ενώ μάλιστα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κλήθηκαν από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πατερέλη (εκλεγμένος με τον Ζενέτο) να παραλάβουν φάκελο με ψηφοδέλτια σταυρωμένα στον αντιπρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δαλαμάγκα (εκλεγμένος με τη ΝΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκ νέου υποψήφιο με τον κ. Καούκη).

Το εκβιαστικό μήνυμα του κατά τον νόμο εργοδότη προς τις συμβασιούχες καθαρίστριες είναι επίσης προφανές: Ψηφίστε γιατί η σύμβασή σας μπορεί και να μην ανανεωθεί. Το μαχαίρι που μπαίνει στο λαιμό των συμβασιούχων καθαριστριών, αλλά και η μετατροπή των εκπαιδευτικών διαδικασιών σε εκλογικές φιέστες, αποδεικνύουν ότι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό.

Το ότι πρώην Αντιδήμαρχοι, πρώην Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι περιφέρονται από τη μία παράταξη στην άλλη, εγκαταλείποντας το καράβι που βουλιάζει, είναι ενδεικτικό της λυκοφωλιάς που έχει φωλιάσει εδώ και τριάντα χρόνια στο Δημαρχείο Ιλίου.

Το ότι οι μέθοδοι όμως παραμένουν ανοικτά παλαιοκομματικές, πελατειακές, τρομοκρατικές και εκβιαστικές, είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Την πρώτη Κυριακή, τιμωρούμε τους Μαυρογιαλούρους. Το Ίλιον έχει ανάγκη από μια βαθιά αλλαγή. Έχει ανάγκη από πρόσωπα και ιδέες που έχουν δοκιμαστεί στον αγώνα και δεν έχουν λερωθεί υπηρετώντας το τοπικό δημοτικό καθεστώς.

Τη δεύτερη Κυριακή επιλέγουμε να δώσουμε τον Δήμο στους δημότες.

Αριστερό Σχήμα Ιλίου, με υποψήφιο δήμαρχο τον Πάνο Κουτσιανά.