ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διάφορα site αναρτούν τα πρόστιμα για παρατυπίες στις δημοτικές εκλογές του 2010

 

Σε εμάς, το ΑΣΙ προσάπτουν: α) την μη ανάρτηση των εσόδων-δαπανών στη κεντρική βάση δεδομένων και 
β) την ημερολογιακή διαφορά ανάμεσα στην αναλυτική κίνηση λογαριασμού και του βιβλίου εσόδων εξόδων.
Δείτε την απάντηση που τους είχαμε εκφράσει προφορικά αλλά και γραπτά με αριθμό πρωτοκόλλου (1006,16/09/2011) στο επισυναπτόμενο κείμενο.
Το ποσό του προστίμου είναι 934,30 , όσο δηλαδή και το κόστος της εκλογικής μας κατεβασιάς, δηλ. 934,90 .

 ΥΓ. Η διαφορά είναι 0,60 όσο ένα κουλούρι… Μάλλον αυτό μας το αφαίρεσαν…πρόκειται για την αξία του κουλουριού που είχαμε πετάξει στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ πριν 4 χρόνια όταν η αύξηση στους μισθούς αντιστοιχούσε στην αξία ενός κουλουριού…Σύμπτωση;

 

“Ίλιον, 16.09.2011

Προς: 1. Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων

Θέμα: 2. Απάντηση στη κλήση με αριθ. Πρωτοκόλλου 916


Κύριες – Κύριοι, Σε συνέχεια της ακρόασης ενώπιον σας, στις 12/09/2011, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σας παραθέτουμε και εγγράφως ότι ακριβώς σας γνωστοποιήσαμε και προφορικά.Α) Πιο συγκεκριμένα σχετικά με τη μη ανάρτηση των εσόδων και των δαπανών του συνδυασμού μας «ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ» στη κεντρική βάση δεδομένων του Υπ.ΕΑΗΔ, οφείλεται στην υπερφόρτωση του συστήματος του Υπ Εσωτερικών τις 2 τελευταίες ημέρες (επισυνάπτεται και η αίτηση που στείλαμε με αριθμό πρωτοκόλλου 40747 στις 15/09/2011). Μετά το πέρας της τελευταίας ημερομηνίας προς ανάρτηση, είχε κλειδώσει το σύστημα και ήταν πρακτικά αδύνατη οποιαδήποτε ανάρτηση δεδομένων.Β) Σχετικά με τη διαφορά ανάμεσα στην ημερομηνία κατάθεσης στην Αναλυτική κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού του Συνδυασμού και στο ειδικό βιβλίο εσόδων οφείλεται στο γεγονός ότι τα τιμολόγια ήταν επί πιστώσει. Ως γνωστόν, σύμφωνα με το Άρθ 6 & 2 του Κ.Β.Σ. η ημερομηνία έκδοσης του στοιχείου αγοράς πρέπει να είναι ίδια με την ημερομηνία καταχώρησης στο ειδικό βιβλίο εσόδων-εξόδων, όπως και είναι στη προκειμένη περίπτωση. Η ημερομηνία εντολής πληρωμής των στοιχείων αγοράς είναι μεταγενέστερη λόγω του τρόπου πληρωμής (επί πιστώσει) που είχε συμφωνηθεί με τους προμηθευτές.Συμπερασματικά εκτιμάμε ότι οποιαδήποτε τυχόν ποινή σε συνδυασμούς όπως το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ, όπου απαρτίζονται από νέους, νέες, άνεργους, άνεργες, εργάτες και εργάτριες όπου δεν στηρίζονται σε μεγαλοεπιχειρηματίες και χορηγούς, αλλά στο δίκιο του κάθε εργαζόμενου-άνεργου, ουσιαστικά ποινικοποιεί την ίδια την πολιτική και έμμεσα καθιστά δύσκολη έως και αδύνατη την όποια συμμετοχή αυτών των συνδυασμών σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Μια δημοτική παράταξη όπως το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ με εκλογικό ποσοστό 10%, με εκπροσώπηση 3 δημοτικών συμβούλων και με συνολικές δαπάνες 934,90 € !!!! δείχνει την ευρύτερη αποδοχή στη τοπική κοινωνία αλλά και την ανάγκη ύπαρξης και παρέμβασης στα κοινά.

Με εκτίμηση,

Πάνος Κουτσιανάς (επικεφαλής Αριστερό Σχήμα Ιλίου – τηλ 6944735460)Ιωάννης Αρβανιτάκης (οικονομικός διαχειριστής Αριστερό Σχήμα Ιλίου – τηλ 6948665672)”