Τιμάμε το Πολυτεχνείο επικαιροποιώντας τα αιτήματά του: Υγεία, Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια

Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση της Ν.Δ. για τον αντισυνταγματικό νόμο (ΦΕΚ 5046/14.11.20) χουντικής προέλευσης που απαγορεύει με απόφαση του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας τη δημόσια συνάθροιση άνω των 4 ατόμων για τις αμέσως επόμενες 4 ημέρες. Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση για τις προσαγωγές & συλλήψεις.

Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί η έμπνευση του νόμου για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, που την ίδια ώρα:

  • οι πολίτες στοιβάζονται σα σαρδέλες μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Μέχρι εχθές συναθροίζονταν 25 άτομα μέσα σε μια τάξη
  • Ακόμη και σήμερα παραμένουν οι χώροι εργασίας απροστάτευτοι και η εργοδοσία ανεξέλεγκτη.
  • Έκλεινε το μάτι στην ιεραρχία της εκκλησίας για το παραμύθι ότι από τη θεία λειτουργία δεν μεταδίδεται ο ιός.

Όσο και αν η κρατική τρομοκρατία προσπαθεί να σπείρει το  φόβο δεν μπορεί να κρύψει τη κρατική – κυβερνητική ευθύνη για το νέα αρνητικά ρεκόρ σε θανάτους και διασωληνομένους. Η κυβέρνηση, το μόνο που έκανε ήταν από τη μία να κουνά το δάχτυλο περί ατομικής ευθύνης στη νεολαία και σε όσες-όσους την αμφισβητούν, και από την άλλη να εφαρμόζει πιστά την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της, που η ανθρώπινη ζωή έρχεται σε δεύτερη μοίρα από την ιδιωτικοποίηση κερδών σε πολύ λίγους.

Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη στοχεύει να αλλάξει την ατζέντα με τα καλοταϊσμένα κανάλια να παρουσιάζουν την υπεύθυνη κυβέρνηση από τη μία, να εγκαλεί την ανεύθυνη αριστερά από την άλλη, και στη μέση να παραμένουν θεατές η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο επικαιροποιόντας τα αιτήματα του. Αγωνιζόμαστε για δημόσια Υγεία – Αξιοπρέπεια – Δημοκρατία. Είναι ανάγκη να ενώσουμε τις φωνές μας όλοι & όλες οι προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες και δυνάμεις.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *