80 χρόνια πριν – 80 χρόνια μετά: Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Να τσακίσουμε το φασισμό!

  • Ο ναζισμός και ο φασισμός εμφανίστηκαν τότε μέσα σε μια μεγάλη κρίση του καπιταλισμού. Το ίδιο και σήμερα.
  • Ο ναζισμός και ο φασισμός κυνήγησαν τότε τον διαφορετικό, τον αδύναμο, τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες, τους αριστερούς, τα σωματεία και τον συνδικαλισμό. Το ίδιο κάνει και σήμερα, πέρα από το θέατρο που παίζουν διάφορες φασιστικές ομάδες ότι είναι ενάντια στο σύστημα.
  • Ο ναζισμός και ο φασισμός τότε είχαν ισχυρά στηρίγματα. Τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα με τις σχέσεις τους με εφοπλιστές και μεγαλοεκδότες.
  • Ο ναζισμός και ο φασισμός δεν πολεμήθηκαν από όλους τους Έλληνες. Οι σημερινοί φασίστες και ναζιστές (στελέχη των δήθεν πατριωτών της Χρυσής Αυγής και άλλων αντίστοιχων) είναι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων.
  • Ταυτόχρονα, τον καιρό του πολέμου, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών εκπροσώπων της τότε πλουτοκρατίας είτε αντίστοιχα συνεργάστηκε με τους ναζί κατακτητές είτε κρύφτηκε στη Μέση Ανατολή. Τη στιγμή που η φτωχολογιά στην Ελλάδα στελέχωνε την ηρωική Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ.
  • Ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος έγινε όχι επειδή απλώς κάποιος τρελός αποφάσισε να τον κάνει. Αλλά γιατί η άρχουσα τάξη της ιμπεριαλιστικής Γερμανίας θέλησε να επιβληθεί σε όλους τους ανταγωνιστές της και να υποτάξει χώρες ολόκληρες και τους λαούς τους. Και σήμερα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και οι φιλοδοξίες τους για όλο και μεγαλύτερη κυριαρχία γεννάνε τους πολέμους.
  • Ο ναζισμός και ο φασισμός είναι μια εγκληματική «ιδεολογία», γιατί βασίζεται στην υποταγή στους ισχυρούς και ταυτόχρονα στην πιο βίαιη επιβολή στους αδύναμους, στο φυλετικό και στο ταξικό μίσος ενάντια στους καταπιεσμένους. Χωρίζει τους ανθρώπους σε «ανώτερους» και «κατώτερους».

Στο Δήμο μας, ενώ η Δημοτική Αρχή φραστικά καταδίκασε το φασισμό, πρακτικά τον στήριξε με τις ενέργειες της υποψήφιας δημοτικής της συμβούλου!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΑΣΙ, Γιώργος Χρόνης, Γεωργία Αντωνοπούλου και Πάνος Κουτσιανάς, την ημέρα της στυγερής δολοφονίας απαίτησαν την σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου από τη Δημοτική Αρχή, και πρότειναν πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως μια καμπάνια ενημέρωσης ενάντια στο ναζισμό και στο φασισμό σε όλα τα σχολεία της πόλης μας. Η Δημοτική αρχή το αρνήθηκε. Υιοθέτησε την επικίνδυνη λογική «του καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται», τη λογική των 2 άκρων, βάζοντας το θύτη με το θύμα στον ίδιο ντορβά. Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό, αλλά κάλυψε και στήριξε πολιτικά, την υποψήφια δημοτική σύμβουλο του, κα Μπινιάκου, η οποία οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα 3 νέους με τη πρόθεση να τους μηνύσει με την καταγγελία του προσηλυτισμού γιατί βρίσκονταν έξω από σχολείο και διακινούσαν πολιτικές ανακοινώσεις! Η συγκεκριμένη κυρία εξυμνεί ως εθνάρχη τον φασίστα, δικτάτορα, Ιωάννη Μεταξά σε ιστοσελίδα. Η συγκεκριμένη κυρία υποστηρίχτηκε πολιτικά από τον Δήμαρχο μας, κ. Ζενέτο. Ντροπή!!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Παύλος Φύσσας θα είναι το τελευταίο θύμα από τους νεοναζί-φασίστες.