Αν δεν μας σκοτώσει ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ, θα μας πεθάνει η ΑΚΡΙΒΕΙΑ;

Πετρέλαιο θέρμανσης: αύξηση 45.9% σχετικά με πέρυσι.

ΔΕΗ:                                     αύξηση 190% στην τιμή της κιλοβατώρας – πάνω από 18% αύξηση στους λογ/σμούς.

Βενζίνη:                               Μέση τιμή σήμερα 1,774€ από 1,408€ πέρυσι ίδια μέρα. Αύξηση 26%.

Τρόφιμα:                             Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, φρούτα-λαχανικά αύξηση 21%, κρέας 17,5%, ελαιόλαδο 18,4%.

Φυσικό αέριο:                  Αύξηση κατά 132%.

Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης!

Το ήδη λειψό οικογενειακό πορτοφόλι αδειάζει πιο γρήγορα από ποτέ στο σούπερ μάρκετ, στο νοίκι, στη θέρμανση, στο φροντιστήριο και στις δραστηριότητες των παιδιών, στα φάρμακα και στην υγεία. Οι μισθοί και οι συντάξεις βούλιαξαν πριν δέκα χρόνια με τα μνημόνια, και από τότε παραμένουν καθηλωμένοι, ενώ οι τιμές ανεβαίνουν.

Η ακρίβεια είναι αργός θάνατος για την εργαζόμενη κοινωνία. Εξαφανίζει το οικογενειακό εισόδημα. Φέρνει την απόγνωση σε ανθρώπους που δουλεύουν όλη μέρα αλλά και πάλι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Βουλιάζει στην κατάθλιψη τους γονείς που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν όσα πρέπει για τα παιδιά τους.

Πέρα από την ακρίβεια, μας απειλεί η πανδημία

Η Ελλάδα ξεκίνησε από την καλύτερη θέση της Ευρώπης και κατέληξε στη χειρότερη. Οι θάνατοι είναι πολλές δεκάδες καθημερινά, οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν άλλες ασθένειες, η εμβολιαστική κάλυψη έχει αποτύχει, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Σε τοπικό επίπεδο, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει καταρρεύσει καθώς εδώ και μήνες, Κέντρα Υγείας και Τοπικές Μονάδες Υγείας μετατράπηκαν σε αποκλειστικά εμβολιαστικά κέντρα, αποδυναμωμένα από γιατρούς και νοσηλευτές.

Κανείς δεν σώθηκε μένοντας με σταυρωμένα χέρια

Η κοινωνία και ο εργαζόμενος κόσμος πρέπει να επιβιώσει. Λύση όμως δεν είναι η παθητικότητα και η μοιρολατρία. Οι εργαζόμενοι στην efood έδειξαν ότι οι πολλοί έχουν δύναμη, όταν αποφασίσουν να μη σκύψουν το κεφάλι. Οι εργαζόμενοι στην COSCO, ανάγκασαν τον κινεζικό γίγαντα να υποχωρήσει στα αιτήματά τους για ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας, έστω και μετά από τον θάνατο ενός συναδέλφου τους.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, φάνηκε ότι η εργαζόμενη κοινωνία έχει φωνή και δύναμη αν δεν φοβηθεί. Αν διεκδικήσει, αν σταθεί ενεργή και αλληλέγγυα, αν ενωθεί με όσους έχουν τα ίδια προβλήματα.

Τι να κάνουμε;

Το ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ καλεί σε ένα λαϊκό μέτωπο επιβίωσης απέναντι στην ακρίβεια και στην πανδημία. Με απαίτηση να μειωθούν οι τιμές και η αισχροκέρδεια, να ελεγχθούν οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, να καταργηθούν οι φόροι που εκτοξεύουν την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης και στη βενζίνη, να επιδοτηθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ πολύ περισσότερο από τα πενιχρά 39 ευρώ.

Το ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ καλεί τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει να επικαλείται ότι «θέλει αλλά δεν μπορεί» να βοηθήσει. Εδώ και τώρα άμεσα μέτρα ανακούφισης!

  • ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ! – ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΕΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΓΩ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.
  • Μείωση δημοτικών τελών 10% σε επιχειρήσεις & 5% στις κατοικίες. Αύξηση δημοτικών τελών. σε υπερμάρκετ-τράπεζες και τηλεπικοινωνίες.
  • Μείωση τροφείων & δωρεάν προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού για τους δημότες.
  • Δημιουργία κριτηρίων ένταξης και όχι αποκλεισμού των ωφελούμενων κοινωνικών ομάδων.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *