Κολυμβητήριο

Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιλίου: Μην τον είδατε τον Παναή;

Για πολλά χρόνια, όποιος επισκεπτόταν το δημαρχείο Ιλίου, αντίκριζε, πρώτο τραπέζι πίστα, τη μακέτα του δημοτικού κολυμβητηρίου Ιλίου, που ΘΑ κατασκευαζόταν, υποτίθεται, στη Ραδιοφωνία, προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, παρακαλώ. Η δημοτική αρχή, σε κάθε δημοτική εκλογική αναμέτρηση, το είχε στην κορυφή των δεσμεύσεών της για έργα στην περιοχή.

Πέρασαν τα χρόνια, και μια ωραία πρωία, η δημοτική αρχή, κάτω από τις επίμονες ερωτήσεις μας και παρεμβάσεις μας ως ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δεν είναι εφικτή η κατασκευή του κολυμβητηρίου λόγω οικονομικού κόστους. Έμμεσα, παραδέχτηκαν, ότι τόσα χρόνια, πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, προκειμένου να ξεγελάσουν, παραμονές εκλογών, τους δημότες.

Μας είπαν, όμως, να μην ανησυχούμε, καθώς ετοίμαζαν νέο δημοτικό κολυμβητήριο στην οδό Ελευσίνιων Μυστηρίων, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, αυτή τη φορά. Είχαμε μια κρυφή ελπίδα, ότι αυτή τη φορά το έργο θα γινόταν πραγματικότητα, καθώς απουσίαζαν, αυτή τη φορά, πομπώδεις δηλώσεις, μακέτες και όλα τα σχετικά. Αλλά πού! Κάτω πάλι από επίμονες ερωτήσεις μας και παρεμβάσεις μας, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι και αυτό το σχέδιο ναυάγησε ρίχνοντας τις ευθύνες στην πολιτεία, καθώς με τον Ν. 4414/2016 παραχωρήθηκαν αθλητικοί χώροι του δήμου στον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης.

Δεν είμαστε Σέρλοκ Χολμς για να βρούμε την αλήθεια. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η δημοτική αρχή έχει ως συνήθεια να εξαγγέλλει μεγάλα έργα από το αποθεματικό της( ανέγερση 8ου γυμνασίου Ιλίου με 2.100.000 ευρώ, διαχείριση πάρκου Α. Τρίτση με 1.000.000 ευρώ ετησίως, κ.λ.π. ), τα οποία όταν δεν πραγματοποιούνται λόγω μεγάλου οικονομικού κόστους, ρίχνει την ευθύνη στην πολιτεία. Ότι εμείς θέλαμε, αλλά η κακιά και άσπλαχνη πολιτεία δε μας αφήνει. Και να τα δάκρυα και τα αναθέματα. Τύφλα να έχουν οι ταινίες της Μάρθας Βούρτση. Πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή εξαγγέλλει μεγάλα έργα για λόγους εντυπωσιασμού, γνωρίζοντας ότι αυτά δε θα πραγματοποιηθούν, ρίχνοντας στη συνέχεια την ευθύνη στην πολιτεία.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Με αυτά και με αυτά ξεμείναμε από δημοτικό κολυμβητήριο, τη στιγμή, που όλοι οι γειτονικοί μας δήμοι, είτε μικροί είτε μεγάλοι, είτε με αποθεματικό είτε χωρίς, έχουν το δικό τους δημοτικό κολυμβητήριο.

Τι λύση βρήκαν; Να μισθώσουν το κολυμβητήριο στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης που ανήκει σε άλλον δήμο, να κάνουν διορθωτικές παρεμβάσεις και να χρησιμοποιούν ένα μέρος των εγκαταστάσεών του, παρουσιάζοντάς το στο δημοτικό συμβούλιο σαν μέγα κατόρθωμα.

Ο καθένας ας βγάλει πάλι τα συμπεράσματά του.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι στο φυλλάδιο που κυκλοφόρησαν ως δημοτική παράταξη σχετικά με τις δεσμεύσεις τους και τις υλοποιήσεις τους ως δημοτική αρχή, το κολυμβητήριο στην Ελευσίνιων Μυστηρίων, το παρουσιάζουν ως δέσμευσή τους το 2014 που έγινε πραγματικότητα (το σημειώνουν με ν, ότι το έκαναν) και ταυτόχρονα εξαγγέλλουν ως δέσμευση για τη νέα περίοδο ίδρυσης νέου κολυμβητηρίου. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα έργα (ανάπλαση Λεωφόρου Αγίου Νικολάου, ανάπλαση Λεωφόρου Πετρουπόλεως κλπ). Έργα που είχαν δεσμευτεί να τα κάνουν, δεν τα έκαναν αλλά τα παρουσιάζουν σαν να τα έκαναν, δεσμευόμενοι ταυτόχρονα ότι θα γίνουν τη νέα περίοδο. Ή τελούν υπό σύγχυση ή ζουν σε άλλον δήμο ή νομίζουν ότι οι δημότες τρώνε κουτόχορτο.

Γιώργος Χρόνης

Δημοτικός Σύμβουλος με το ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *