Με μεγάλη επιτυχία η κοπή της πίτας του ασυμβίβαστου ΙΛΙΟΥ

Φίλοι και υποστηρικτές της δημοτικής κίνησης ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ βρέθηκαν το Σάββατο 15 Φλεβάρη στο Καλλιτεχνικό Καφενείο σε μια μαζική και αισιόδοξη εκδήλωση για την κοπή της πίτας του 2020. Η φετινή συνάντηση ήταν αφιερωμένη στο Ίλιον των γειτονιών, στο Ίλιον των ενεργών πολιτών και γειτόνων που βρίσκονται, οργανώνονται και διεκδικούν την καλυτέρευση της συνοικίας τους, κόντρα στη λογική των έργων βιτρίνας.

Η Όλγα Δασκαλάκη εκ μέρους της δημοτικής κίνησης μίλησε για την ανάγκη να μπουν στο κέντρο της προσοχής μας οι γειτονιές που μένουμε, οι γειτονιές που πάνε τα παιδιά μας σχολείο. Εδώ και χρόνια η διοίκηση του Δήμου ασκεί μια ανισότιμη πολιτική στον προϋπολογισμό και στα τεχνικά έργα, απαξιώνοντας τις αποκεντρωμένες συνοικίες, αδιαφορώντας για τις προτεραιότητες και τις ανάγκες των δημοτών.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Χρόνης επικεντρώθηκε στο έργο και στις παρεμβάσεις του ασυμβίβαστου ΙΛΙΟΥ εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναφέρθηκε ειδικότερα στον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που με την απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας εκ μέρους της Δημοτικής Διοίκησης, απαξιώνεται συνεχώς, εκχωρώντας αρμοδιότητες στις επιτροπές όπου υπάρχει πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής.

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Πάνος Κουτσιανάς, μίλησε αναλυτικά για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 που διαιωνίζει τις ανισοτιμίες σε βάρος των γειτονιών και τη μόνιμη αδιαφορία για τη γνώμη των δημοτών. Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης με την αντικατάσταση των λαμπτήρων του οδοφωτισμού, έργο απαραίτητο που όμως προκάλεσε νέα δανειακή επιβάρυνση. Το νέο δάνειο λειτούργησε αποτρεπτικά για την ελάφρυνση των ανταποδοτικών τελών. Θα μπορούσε, αντίθετα, στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδιασμού για έργα μακράς πνοής που θα δίνουν ζωή και ανάσα στην τοπική κοινωνία, να χρησιμοποιηθεί το αποθεματικό του Δήμου, αντί να μειώνεται σταδιακά μπαλώνοντας τρύπες.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κοπή της πίτας από φίλους και συναγωνιστές του ασυμβίβαστου ΙΛΙΟΥ από τις γειτονιές του δήμου μας, εκφράζοντας την κατεύθυνση της παράταξης να συγκροτήσει κινήσεις διεκδίκησης ανά γειτονιά.

Η βραδιά έκλεισε με τη λαχειοφόρο αγορά και το γλέντι που στήθηκε χάρη στους “ασυμβίβαστους”, μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε από φίλους της δημοτικής κίνησης.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *