Στήριξη από το Αριστερό Σχήμα Ιλίου στον Χρ. Κορτζίδη

Οι φίλοι, τα μέλη και οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΙΛΙΟΥ Πάνος Κουτσιανάς και Γιώργος Χρόνης, συνυπογράφουμε το κείμενο συμπαράστασης όπως δημοσιεύτηκε στο http://sinergasia.gr/article.php?id=2785:

Κείμενο συμπαράστασης στο Χρ. Κορτζίδη

26 Ιουνίου 2016

Με κοινή δήλωσή τους, πανεπιστημιακοί, πολιτικοί, αιρετοί της αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστές δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον πρώην δήμαρχο Ελληνικού που καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή γιατί μετέτρεψε ένα κομμάτι της 129 Π.Υ. σε πάρκο.

Πρόκειται για τις πρώτες υπογραφές η συλλογή των οποίων συνεχίζεται.

Κοινή δήλωση:

«Στις 27 Ιουνίου 2016 εκδικάζεται η έφεση για την καταδίκη του Χρήστου Κορτζίδη, τέως δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που με αυτεπάγγελτη δίωξη δικάστηκε και κρίθηκε ένοχος για «κατάληψη δημόσιου κτήματος» μαζί με τους άλλους δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του πρώην δήμου Ελληνικού.
Ο Χρήστος Κορτζίδης, που ως δήμαρχος είχε πρωτοστατήσει στο κίνημα για τις ελεύθερες παραλίες και είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη με την 24ημερη απεργία πείνας του το καλοκαίρι του 2007, καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή γιατί τον Σεπτέμβρη του 2009 υλοποιώντας με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων μετέτρεψε με τη συμμετοχή φορέων, εργαζομένων και χιλιάδων πολιτών ένα κομμάτι της πρώην αεροπορικής μονάδας 129 ΠΥ σε πάρκο.
Με μια πρωτοφανή κινητοποίηση οι συγκεντρωμένοι, αφού έριξαν την περίφραξη της αεροπορικής βάσης, δούλεψαν όλοι μαζί μετατρέποντας τη βάση σε τόπο πολιτισμού και χαράς. Έκλεισαν με συρματόπλεγμα μια έκταση 15 στρεμμάτων γεμάτα δέντρα και εγκατέστησαν μια παιδική χαρά, παγκάκια καθώς και ένα μικρό γήπεδο για μικρούς και μεγάλους. Επόμενος στόχος όλων ήταν αυτός ο ελεύθερος χώρος να επεκταθεί στα 25 στρέμματα απομακρύνοντας άμεσα τις εναπομείνασες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Δυστυχώς αυτός ο χώρος εντάσσεται στα νέα σχέδια τσιμεντοποίησης του Ελληνικού. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά στοιχεία το καταπράσινο αυτό κομμάτι προορίζεται να καταστραφεί και στη θέση του να ανεγερθούν ψηλά κτήρια και mall.
Η υπεράσπιση των λαϊκών αγώνων και των ανθρώπων που πρωτοστάτησαν σε αυτούς, όπως ο Χρήστος Κορτζίδης είναι υποχρέωση όλων μας. Η καταδίκη του Χρήστου Κορτζίδη θα αποτελέσει την καταδίκη όλων μας. Θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και καλούμε όλους και όλες σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο την ίδια μέρα».

Τη κοινή δήλωση υπογράφουν*

Οι πανεπιστημιακοί Μανώλης Δαφέρμος, Μάκης Ζέρβας, Δημήτρης Καλτσώνης, Γιάννης Κουζής, Ηρακλής Μαυρίδης, , Πολυξένη Παπαδάκη, Δημήτρης Πατέλης, Γιώργος Ρούσης, Αλέξανδρος Χρύσης και Ιορδάνης Ψημμένος

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής και οι πρώην υπουργοί Νάντια Βαλαβάνη, Κώστας Ήσυχος και Δημήτρης Στρατούλης

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δέσποινα Κουτσούμπα και Φλώρα Νικολιδάκη και ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Σμύρνης Γιώργος Αφεντουλίδης

Και οι Αριστομένης Συγγελάκης (μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα), Γιώργος Βήχας (καρδιολόγος μέλος του ΜΚΙΕ), Λεωνίδας Βατικιώτης (οικονομολόγος, δημοσιογράφος), Γιώργος Πετρόπουλος (δημοσιογράφος), Θωμάς Γιούργας (παραγωγός Νόστιμον Ήμαρ), Κώστας Φαγογένης (κοινωνιολόγος), Λεωνίδας Παπαδόπουλος (μέλος Π.Σ. ΛΑΕ), Αντώνης Δραγανίγος  (μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Παντελής Βασιλείου και Ανδρέας Πανουσόπουλος (μέλη της Ένωσης Δικαίων), Παναγιώτης Γιαννόπουλος (μέλος Ξεκίνημα – ΔΣΟ), Νίκος Χρυσάφης (Ν.Τ. Λέσβου ΑΔΕΔΥ),Τριαντάφυλλος Μεϊμάρης (ΔΣ ΠΟΣΥΠ), Αποστόλης Κασιμέρης (ΔΣ εργαζομένων ΟΑΣΑ), Έφη Τριάντη καιΛεωνίδας Παπαδόπουλος (εκπαιδευτικοί), Δημήτρης Σουλιώτης (πολιτικός εξόριστος δικτατορίας), Δημήτρης Χατζηστέλιος (ιδιωτικός υπάλληλος).

– Γρηγόρης Καλομοίρης, Mέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ
– Παναγιώτης Ζαβουδάκης , εκπαιδευτικός
– Βασιλική Γιαννικοπούλου , Κοινωνικής Λειτουργός
– Παναγιώτης Παπακωνσταντινόπουλος, νευρολόγος, πρώην δημοτικό σύμβουλο Αιγίου
– Παναγιώτης Παπαδόπουλος, (διαχειριστή της ιστοσελίδας Ηλιούπολη για όλους – wwww.ilioupoligiaolous.gr)
– Θοδωρής Φούντας, καθηγητής
– Γρηγόριος Φιλιππόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας
– Γιάννης Κυριακάκης, Περιφερειακός σύμβουλοςΚρήτης
– Αλέξανδρος Ταγαρούλιας, αρχιτέκτονας μηχανικός, μέλος ΣΥΡΙΖΑ
– Γιάννης Αδαμακόπουλος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός
– Γιώργος Λεχουρίτης, Ψυχολόγο Στέλεχος Πρόληψης, Αντιπρόεδρο ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης
– Χρήστος Κάτσικας, εκπαιδευτικό, αιρετό μέλος του Ανώτατου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής
– Θανάσης Σαμνάκης, δημοσιογράφος
– Δώρα Λαφαζάνη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας & Εθνολογίας Κομοτηνή
– Φένεια Παρασκευά, Οικονομολόγο
– Κώστας Γρηγοριάδης, γελοιογράφο
– Νάσος Μπράτσο, μέλος γενικού συμβουλίου ΠΟΕΣΥ

* Αποστολή υπογραφών στις διευθύνσεις:  dimotikisynergasiaellarg@gmail.com –  dsellarg@gmail.com

**εκτός από το όνομα να δηλώνεται και η ιδιότητα

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *