Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (30/01/2020)

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων  Πάνου Κουτσιανά και Γιώργου Χρόνη της Δημοτικής Κίνησης «ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΙΛΙΟΝ».  Σε παρένθεση οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής

Σχετικά με τη συχνότητα των συνεδριάσεων. Ο κανονισμός λειτουργίας προβλέπει να συνεδριάζουμε μία φορά κάθε 30 ημέρες. Η τελευταία μας συνεδρίαση ήταν 19-12-2019. Έχουν περάσει πάνω από 6 βδομάδες. Δεν τηρείτε τον κανονισμό; ( Ο κανονισμός λέει μια φορά κάθε μήνα. Είχαμε συνεδριάσει Δεκέμβριο, σήμερα συνεδριάζουμε Ιανουάριο, άρα τηρούμε τον κανονισμό ).

Η αφαίρεση των στεφανιών από τις μπασκέτες ήταν οδηγία του αρμόδιου υπουργείου μόνο για το Ίλιον; Γιατί πουθενά αλλού δεν αφαιρέθηκαν τα στεφάνια. Καταλαβαίνουμε την ανησυχία από το τραγικό ατύχημα στη Χίο αλλά δε νομίζουμε ότι το υπουργείο έδωσε εντολή για αφαίρεση των στεφανιών. Ο δήμαρχος στην κοπή βασιλόπιτας μίλησε για ανάπτυξη του αθλητισμού αλλά έφυγε νωρίς και δεν άκουσε τα παράπονα των γονέων για τις μπασκέτες. ( Προέχει η ασφάλεια των αθλητών, ήταν έξυπνη λύση της υπηρεσίας μας, δεν μπορούσαν να ξηλωθούν οι μπασκέτες, αργούν τα έργα, ήδη έχουμε βάλει στεφάνια στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στα λύκεια και προχωράμε σε γυμνάσια και δημοτικά ).

Ήταν εδώ γονείς από το 3ο γυμνάσιο και παραπονέθηκαν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως με τη στεγανότητα και με καλώδια. Σας έχουν ενημερώσει προφορικώς και γραπτώς χωρίς αποτέλεσμα. Τι γίνεται; ( Δεν απαντήθηκε )

Στην οδό Πορφύρας δίπλα στο 6ο γυμνάσιο σημειώνονται κλοπές, υπάρχει έλλειψη φωτισμού, τι θα κάνετε; ( Δεν απαντήθηκε )

Στον προυπολογισμό υπάρχουν 200.000 ευρώ για την ανάπλαση της Ζωοδόχου Πηγής. Τι θα κάνετε; Σε πρόσφατη συνάντησή μας με κατοίκους της περιοχής δεν είδαμε να υπάρχουν διαφωνίες οπότε μη χρησιμοποιείτε το πρόσχημα ότι οι κάτοικοι δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους. ( Δεν απαντήθηκε )

Πάρκο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, νέος φορέας διαχείρισης, θέλουμε ενημέρωση, με τι κριτήρια έγινε η επιλογή ενός από τα 7 μέλη του Φορέα, αναφερόμαστε στον εκπρόσωπο του Προμηθέα, κι άλλοι σύλλογοι είναι σαν τον Προμηθέα, θα αλλάζουν κάθε χρόνο; (  Ο περιφερειάρχης επιλέγει τα μέλη, υποθέτω για τον Προμηθέα κριτήριο ήταν ότι είναι εθελοντές και κοντά στο πάρκο, τον επέλεξαν όπως είχε κάνει κάτι αντίστοιχο και ο προηγούμενος φορέας διοίκησης ).

Υπήρξε προσφυγή των εργαζομένων του δήμου για τον οργανισμό που ψηφίσατε για την καθαριότητα. Να μας ενημερώσετε. ( Δεν απαντήθηκε )

Να μας δώσετε αναλυτικά τα ποσά επιχορήγησης των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων όπως και τα κριτήρια που χρησιμοποιήσατε.    (  56.230 ευρώ δόθηκαν στους πολιτιστικούς συλλόγους, αναφέρθηκαν αναλυτικά ανά πολιτιστικό σύλλογο, λήφθηκε υπόψη ο απολογισμός δαπανών τους του προηγούμενου έτους και ο προυπολογισμός τους για το επόμενο έτος )

Επιστράφηκαν τα 750 ευρώ που είχαν παρακρατηθεί από τα 3 νηπιαγωγεία που στεγάζονται στο παλιό μουσικό γυμνάσιο; Είχαν κρατηθεί αναίτια από τη σχολική επιτροπή του δήμου λόγω διαρροής νερού από γραφεία συλλόγων που συστεγάζονται στον ίδιο χώρο. Είναι δυνατόν να κάνετε κοινωνική πολιτική με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους χρησιμοποιώντας χρήματα των σχολείων; Τα ίδια νηπιαγωγεία διαμαρτύρονται για εκτεθειμένα καλώδια που εγκυμονούν κίνδυνο πυρκαγιάς. Ζητούν μεταφορά των ρολογιών της ΔΕΗ ενώ αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία FAX και τηλεφώνου λόγω αναβάθμισης της VODAFONE. Καταγγέλουν επίσης ότι από τον Σεπτέμβριο υπάρχει αναίτια αύξηση 10 ευρώ στον λογαριασμό του τηλεφώνου τους αλλά και σε άλλες σχολικές μονάδες.  (  Για τα καλώδια βρέθηκε λύση από τεχνικούς του δήμου και της VODAFONE, θα επιστραφούν τα χρήματα αφού γίνει τροποποίηση του προυπολογισμού, θα πάρουμε και βεβαίωση από υδραυλικό του δήμου ότι η διαρροή δεν είναι από τα νηπιαγωγεία, κακώς ρωτάτε συνεχώς )

Όταν άνοιξαν τα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων σε πολλά σχολεία υπήρχε πρόβλημα με τη θέρμανση. Τα σχολεία ήταν κλειστά 15 μέρες και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών είχαν μετατραπεί σε ψυγεία. Σε άλλα σχολεία δεν άναψαν καθόλου τα καλοριφέρ, και σε άλλα 1-2 ώρες την ημέρα με αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να κάνουν μάθημα με γάντια και σκούφους μέσα στις τάξεις. Αρκετοί μίλησαν για έλλειψη πετρελαίου που προκλήθηκε λόγω της αλλαγής σύμβασης με άλλη εταιρεία πετρελαίου, άλλοι για κακή συνεννόηση της σχολικής επιτροπής με τους διευθυντές, άλλοι για βλάβες στους λέβητες. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η σύμβαση πρέπει να λήγει μέσα στην καρδιά του χειμώνα και όχι σε κάποια άλλη εποχή. Τόσο δύσκολο είναι να το σκεφτεί κάποιος; Δεν πρέπει κάποια στιγμή να γίνει αντικατάσταση των παλιών λεβήτων; Πληροφορηθήκαμε ότι στα σχολεία της Πολυτέκνων που έχει  γίνει παλιότερα ενεργειακή αναβάθμιση ενώ μπήκαν λέβητες για φυσικό αέριο δεν αντικαταστάθηκαν τα σώματα του καλοριφέρ λόγω του ότι δεν επαρκούσαν τα χρήματα. Στο γυμναστήριο, δε, των σχολείων αυτών δεν υπάρχει θέρμανση. Άλλα σχολεία παραπονιούνται ότι ενώ τα καλοριφέρ δουλεύουν στο φουλ, ο χώρος τους δε ζεσταίνεται καθώς υπάρχουν απώλειες θερμότητας από πόρτες και παράθυρα. Κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθείτε σοβαρά. Γιατί το έκτακτο κονδύλι της πολιτείας για τη θέρμανση που εγκρίθηκε πριν τις γιορτές δεν έχει φτάσει στα σχολεία; Ποιος έχει την ευθύνη; ( Στις 16 Δεκεμβρίου στείλαμε έγγραφο σε όλα τα σχολεία να βάλουν πετρέλαιο καθώς έληγε η σύμβαση, κάποιοι αμέλησαν ή δεν υπολόγισαν σωστά,  όταν έληξε η σύμβαση δεν μπορούσαμε για λίγες μέρες να βάλουμε πετρέλαιο λόγω νομοθεσίας, αντιμετώπισαν προβλήματα το 16ο δημοτικό, το 9ο δημοτικό, το 20ο δημοτικό και το 9ο νηπιαγωγείο, εφοδιάστηκαν με πετρέλαιο με χρήματα της σχολικής επιτροπής, μας κατηγορούν ψευδώς, υπάρχει ευχαριστήρια επιστολή της διευθύντριας του 20ου δημοτικού για το πετρέλαιο και ότι τα σχόλια που έγιναν για τον δήμο δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα, όσον αφορά το 6ο δημοτικό άργησε η σύνδεση του φυσικού αερίου μία ώρα, κάποιοι λασπολόγησαν εναντίον μας, κακώς γίνεται γενίκευση, δεν τιμά κανέναν, στη Β/ΘΜΙΑ δεν υπήρξε πρόβλημα, οι καυστήρες χαλάνε, προμηθεύσαμε νόμιμα με πετρέλαιο τα σχολεία, το πόσες ώρες θα λειτουργούν τα καλοριφέρ είναι θέμα των διδασκόντων, σε δριμύ ψύχος στέλνουμε οδηγίες για συνεχή λειτουργία των καλοριφέρ, η έκτακτη επιχορήγηση για τη θέρμανση  θα δοθεί στα σχολεία ).

Υπάρχει ενημέρωση του Γληνού από τον διευθυντή του 3ου δημοτικού για σοβαρά κτιριακά και ηλεκτρολογικά προβλήματα. Αναφέρεται και για ηλεκτροπληξία εκπαιδευτικού. Ακούμε ότι έχουν τοποθετηθεί αυθαίρετα από ιδιώτη ηλεκτρολόγο χωρίς μελέτη του δήμου 12 κλιματιστικά. Τι θα κάνετε; ( Η ηλεκτροπληξία προήλθε από λαμπάκια αμφίβολης ποιότητας, το ρελέ λειτούργησε, τον αλλάξαμε όμως για περισσότερη ασφάλεια, μελέτη για αντικατάσταση φωτιστικών στα σχολεία με λάμπες led. )

Μας ενημέρωσαν ότι στο 15ο και 30ο νηπιαγωγεία ζήτησαν να τους εγκαταστήσετε 2 κλιματιστικά που ήταν προσφορά του συλλόγου γονέων. Αρνηθήκατε επειδή δεν υπάρχει ψυκτικός στον δήμο; ( Το μόνο που μας ζητήθηκε ήταν η αποδοχή δωρεάς των κλιματιστικών όπως και έγινε ).

Έκλεισαν σήμερα λόγω γρίπης το ειδικό δημοτικό, το ειδικό νηπιαγωγείο και το 16ο νηπιαγωγείο; Ποια είναι τα κριτήρια; Είναι για προληπτικούς λόγους ή όχι;   (  Έξαρση ιώσεων, επαφή με τα σχολεία, υπάρχουν αιτήματα των σχολείων που αναφέρατε για να κλείσουν, η νομοθεσία λέει να απουσιάζει το 50% των μαθητών, τότε συνεδριάζουν οι σύλλογοι διδασκόντων και το ζητούν από τη ΔΕΠ που με τη σειρά της το εισηγείται στον δήμαρχο που αποφασίζει σχετικά. Στείλαμε σχετικό έγγραφο στα σχολεία όπως έχει στείλει και το υπουργείο ).

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *