Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (18/04/2019)

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή από τους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής μας Κίνησης. Σε παρένθεση οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής:

Στο οικοδομικό τετράγωνο 2109 στη Ραδιοφωνία κοντά στο 24ο δημοτικό σχολείο, εγκαινιάσατε χώρο ως παιδική χαρά. Βάλατε μια πλαστική τσουλήθρα και μετά ο χώρος εγκαταλείφτηκε. Τι γίνεται; (Δεν υπάρχει όργανο παιδικής χαράς γιατί ο χώρος δεν έχει χαρακτηριστεί ως παιδική χαρά. Το οικόπεδο είναι δωρεά δημότη προς τον δήμο με την επιθυμία να γίνει παιδική χαρά. Προσπαθούμε να το υλοποιήσουμε. Υπάρχει όμως εμπλοκή. Είναι αδιαίρετο με τμήμα οικόπεδου που παραχώρησε ο δωρητής σε συγγενικό του πρόσωπο. Αν ο χώρος χαρακτηριστεί παιδική χαρά, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα το συγγενικό πρόσωπο του δωρητή. Θα το λύσουμε το θέμα.)

Τα οικοδομικά τετράγωνα 2117Α, 2117Β, στη Ραδιοφωνία κοντά στο 24ο δημοτικό σχολείο, στον χάρτη του δήμου αναφέρονται ως χώρος πρασίνου. Μέχρι πρότινος ήταν εργοτάξιο και τώρα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης για οχήματα του ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ. Μισθώνεται ο χώρος από τον δήμο; (Έχει απαλλοτριωθεί από τον δήμο μόνο το μισό οικόπεδο, υπολείπεται το άλλο μισό. Όπου παρκάρουν τα αυτοκίνητα δεν είναι κατά ανάγκη και χώρος του δήμου.)

Στις 9 Απριλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Πάνος Κουτσιανάς και Νίκος Ξενάκης, καταδικάστηκαν για τη δράση τους ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και για τη συμπαράστασή τους στους δημότες του Ιλίου για την προάσπιση της υγείας τους. Καταδικάστηκαν από ένα δικαστήριο, που ούτε λίγο ούτε πολύ μας δήλωσαν ότι δεν μπορούμε να διαδηλώνουμε με ντουντούκες, πανό, συνθήματα και φειγ βολάν, για να μπορούν οι φιλήσυχοι πολίτες να από-λαμβάνουν το κυριακάτικο μεσημεριανό τραπέζι τους με την οικογένειά τους και ότι τα προβλήματα των δημοτών λύνονται μόνο με εξώδικα και με νομικό τρόπο. Στη συνείδησή μας και στη συνείδηση των δημοτών του Ιλίου οι 2 δημοτικοί σύμβουλοι είναι αθώοι και δαχτυλοδεικτούμενοι όχι για την καταδίκη τους, αλλά για τους αγώνες τους υπέρ των συμφερόντων των δημοτών και όχι των συμφερόντων των εταιρειών της κινητής τηλεφωνίας. Σημαντική η παρουσία του δημάρχου στη δίκη για τις κεραίες, θα έπρεπε να υπάρχουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα που δεν τα είδαμε, είμαστε αθώοι, η συγκεκριμένη έδρα έκρινε ότι η δράση των αγώνων ποινοικοποιείται. (Δεν υπήρξε τοποθέτηση από τη δημοτική αρχή).

Το 5ο νηπιαγωγείο  συστεγάζεται με το 14ο δημοτικό. Υπάρχει επιστολή της υπεύθυνης του νηπιαγωγείου σχετικά με τις ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης των νηπίων καθώς έξω από την αίθουσά τους βρίσκονται τουαλέτες των μαθητών του δημοτικού με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη δυσοσμία. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου δυσκολεύονται στη χρήση των τουαλετών. Η αίθουσα που κάνουν μάθημα είναι πολύ μικρή και δε χωρά παραπάνω από 15 μαθητές. Να δείτε το πρόβλημα μέσα στο Πάσχα και να μεριμνήσετε για τη μεταστέγαση του νηπιαγωγείου. (Δεν απαντήθηκε)

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης εκτός από τα παρακάτω:

  • Έγκριση έκθεσης Εσόδων-Εξόδων Α΄ τριμήνου έτους 2019. Δηλώσαμε αποχή.
  • Αποζημίωση για απαλλοτρίωση ακινήτου στην Οδό Λευκίμμης και εντός του Ο.Τ. 2117Β (Κ.Χ.) στη Ραδιοφωνία. Δηλώσαμε αποχή.
  • Στο θέμα «Προσωρινές εγκαταστάσεις στέγασης για την κάλυψη αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης του 18ου νηπιαγωγείου» δηλώσαμε τα παρακάτω: «Είμαστε υπέρ της δίχρονης προσχολικής αγωγής, οι εκπαιδευτικοί έχουν δώσει μεγάλους αγώνες για την υλοποίηση του θεσμού, ο δήμος να εξαντλεί όλα τα περιθώρια στέγασης των νηπίων σε νέους χώρους και στο τέλος να καταλήγει σε λύσεις λυόμενων αιθουσών μέσα στις αυλές των δημοτικών σχολείων. Έγινε μελέτη για την ασφάλεια των μαθητών; Πάνω που είχαμε χαρεί που 3 νηπιαγωγεία (15ο, 28ο, 30ο) μεταστεγάστηκαν σε νέους χώρους, έχουμε καινούρια συστέγαση, ενώ υπάρχουν κι άλλες εδώ και χρόνια. Να δείτε με σοβαρότητα το θέμα».

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης ακολούθησε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να κανονιστούν λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή των δημοτικών- περιφερειακών εκλογών και ευρωεκλογών στον δήμο μας. Δηλώσαμε αποχή κατά την ψήφιση της απόφασης από τη στιγμή που η δημοτική αρχή δε δέχτηκε αιτήματά μας όπως να μπουν περισσότερα πανό σε όλο τον δήμο καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και όχι μόνο ένα 2 μέρες πριν την κεντρική ομιλία των υποψηφίων, τη μη κάλυψη της μικροφωνικής εγκατάστασης την ημέρα των κεντρικών ομιλιών κ.λ.π.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *