Γιατί να στηρίξουμε το Αριστερό Σχήμα Ιλίου

1. Δεν εμφανίζεται κάθε τέσσερα χρόνια εν όψει δημοτικών εκλογών. Είναι η μόνη δημοτική κίνηση που δεν εμφανίζεται λίγους μήνες πριν τις εκλογές για να εξαφανιστεί την επόμενη μέρα. Έχει συνεχόμενη ζωή, λειτουργία, δραστηριότητα. Στηρίζεται στην αγωνιστική κινητοποίηση των πολιτών. Ο απολογισμός του ΑΣΙ είναι καταλυτικός: Δημοτικά Συμβούλια με συμμετοχή εκατοντάδων συμπολιτών μας, Επιτροπές, συνελεύσεις, αγώνες για μικρά και μεγάλα θέματα, προτάσεις για το τι θα μπορούσε να κάνει ένας Δήμαρχος που ενδιαφέρεται και δεν κοροϊδεύει τους δημότες. Με το ΑΣΙ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το μνημονιακό καθεστώς Ζενέτου απέκτησε αντίπαλο.

2. Συγκρούεται με τη σημερινή κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν θέλει ένα δήμο – εταιρεία ή φορομπηχτικό μηχανισμό, ούτε ένα δήμαρχο manager, εφαρμοστή της μνημονιακής πολιτικής. Παλεύει για ένα Δήμο – στήριγμα του λαού, για μια Δημοτική Αρχή που θα βάλει τους πόρους, το μηχανισμό και τις δυνάμεις του Δήμου στην υπηρεσία του κόσμου.

3. Συνεισφέρει στη δημιουργία αγώνων αντίστασης και αλλαγής σε τοπικό επίπεδο: Ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, με τις Επιτροπές Αντίστασης και Αλληλεγγύης, για να παραμείνει το ΙΚΑ, για να κατέβουν οι επικίνδυνες κεραίες, για να μην καταργηθούν σχολεία και τμήματα.

4. Δείχνει τον βασικό ένοχο που είναι τα μνημόνια, η τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ) και οι κυβερνήσεις τους. Μιλά για την πολιτική και οικονομική κατοχή της χώρας, για την εξόντωση του λαού και την καταδίκη της νεολαίας στη μετανάστευση, στη μιζέρια και στην κατάθλιψη. Δεν αθωώνει τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά, τον Παπανδρέου που εγκλημάτησαν σε βάρος της χώρας, αλλά και δεν ξεχνά ότι ο Ζενέτος ήταν, είναι και θα είναι ο τοπικός εκλεκτός τους.

5. Είναι με τη μεριά της κοινωνίας, των εργαζόμενων, των ανέργων, των μικρομεσαίων, των γυναικών, των φτωχών και της νεολαίας. Αυτούς υπηρετεί και σε αυτούς προσπαθεί να φανεί χρήσιμο και όχι στα τοπικά επιχειρηματικά και εργολαβικά τζάκια, που υπηρετούνται εξαιρετικά από το σημερινό τοπικό καθεστώς του εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ Ζενέτου. Το ΑΣΙ είναι η φωνή της τοπικής κοινωνίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποκαλύπτει την υποκρισία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που δηλώνει συνέχεια ότι «θέλει, αλλά δεν μπορεί».

6. Είναι η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση που πήρε τη πρωτοβουλία για μέτωπο συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων με τις οποίες βρεθήκαμε στο δρόμο του αγώνα τα τελευταία 3 χρόνια. Ένα τέτοιο μέτωπο θα υπερέβαινε τις κομματικές σκοπιμότητες και θα στρίμωχνε το αλαζονικό, επικοινωνιακό και πέρα για πέρα μνημονιακό καθεστώς Ζενέτου. Το ΑΣΙ υπηρέτησε αυτή την κατεύθυνση. Τα κόμματα της Αριστεράς υιοθέτησαν την από δεκαετίες στάση της ΝΔ για αδύναμες κομματικές υποψηφιότητες ήττας, που δεν μπορούν να απειλήσουν το τοπικό καθεστώς.

7. Είναι η μοναδική δημοτική κίνηση που δηλώνει ευθαρσώς ότι θα δείξει μηδενικό σεβασμό στην εξουσία και άπειρο σεβασμό στους πολίτες. Για το ΑΣΙ δεν νοείται ο Δήμαρχος να είναι για τις κοινωνικές φιέστες, για να κόβει κορδέλες σε εγκαίνια και τα αξιώματα, αλλά όταν παίρνουν το ΙΚΑ, ή βάζουν χαράτσι, να λέει ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του. Δεν θέλουμε ένα Δήμαρχο που πάει μέχρι εκεί που του επιτρέπει το μνημόνιο. Θέλουμε να είναι με τους δημότες του, ανεξαρτήτως κόστους.

8. Το ΑΣΙ έχει πρόγραμμα αλλαγής του Δήμου. Έχει καταθέσει επανειλημμένα κοστολογημένες και με επιχειρήματα προτάσεις, για μια πραγματική κοινωνική πολιτική, για μέτρα πραγματικής προστασίας και ανακούφισης των δημοτών, που η πλειοψηφία του κ. Ζενέτου αρνήθηκε. Επιπλέον, έχει μια άλλη, ριζικά διαφορετική αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Δεν βλέπει τον Δήμο ως μακρύ χέρι του κράτους ενάντια στο δημότη, αλλά ως υπηρέτη των πολιτών –ακόμη και- ενάντια στο μνημονικό κράτος.

Στόχος μας είναι να αλλάξουμε και την πόλη και τις ζωές μας.

Να αλλάξουμε πολιτικές και όχι πρόσωπα.

Να διώξουμε το φόβο και το μίσος, να διώξουμε τη θλίψη και την εγκατάλειψη.

Να ανακαταλάβει την πόλη μας η ελπίδα και η δημιουργία.

Αυτό σημαίνει για εμάς αλλαγή, αλλιώς υπάρχει εναλλαγή.

Οι εκλογές του Μαΐου είναι κρίσιμες. Στοίχημα είναι η ανατροπή, η αλλαγή της πόλης μας, η αλλαγή στο Δήμο μας, αλλά και η επόμενη μέρα να βρει το ΑΣΙ ακόμη πιο δυνατό, μέσα και έξω απ’ το δημοτικό συμβούλιο, μαζικό, μαχητικό, παρεμβατικό, με περισσότερες επιτυχίες, με μεγαλύτερες κινητοποιήσεις.

Στις εκλογές της 18ης Μαΐου στηρίζουμε ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Πάνο Κουτσιανά.

Κατεβάστε εδώ το κείμενο σε εκτυπώσιμη μορφή.