Για να δούμε άσπρη μέρα δεν χρειάζεται Λευκή Νύχτα. Χρειάζεται αλλαγή πορείας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τη πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που έστρωσαν το έδαφος του εργασιακού μεσαίωνα, έκανε νόμο το άνοιγμα των καταστημάτων ακόμα και τις Κυριακές, και σε συνδυασμό με τη Ν.Δ. και τις δηλώσεις Μητσοτάκη για 7 ήμερη εργασία είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για το καθημερινό «θάνατο του εμποράκου». Μπορεί η Λευκή Νύχτα να φέρνει έσοδα στα ταμεία των μαγαζιών όμως κάθε χρόνο όλο και περισσότερα λουκέτα βλέπουμε σε μαγαζιά των συνοικιών αλλά και του κέντρου.

Ακόμη κι αν μία φορά το χρόνο ο κόσμος πλημμυρίζει τους δρόμους (και λιγότερο) τα τοπικά καταστήματα, τις υπόλοιπες 364 μέρες, από την μία η συνεχιζόμενη λιτότητα και από την άλλη τα πολυκαταστήματα σαν το Jumbo με εργαζόμενους των 300 ευρώ και ανελέητο ανταγωνισμό τιμών, οδηγούν σε θάνατο την τοπική αγορά και σε ασφυξία τον εμπορικό κόσμο.

Τι κρατάμε και τι πετάμε από τη Λευκή Νύχτα;

Κρατάμε:

  • Την υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να ενισχύει όλη την τοπική αγορά και το άγχος πολλών συμπολιτών μας, μικροκαταστηματαρχών, που έχουν ακόμα, ανοιχτά τα μαγαζιά τους, με την ελπίδα να μειώσουν τη συνεχόμενη χασούρα τους.
  • Την ανάγκη χιλιάδων ανθρώπων να βγουν και να διασκεδάσουν σε μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, χωρίς αντίτιμο, ελεύθερα, ξεχνώντας έστω και για λίγο την οικονομική καταστροφή και τον κοινωνικό μεσαίωνα που ζει η Ελλάδα.

Πετάμε:

  • Τη μετατροπή της Λευκής Νύχτας σε Δούρειο Ίππο για τη καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων.
  • Την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να δουλεύει μόνο για το κέντρο της πόλης και τα λίγα οικοδομικά τετράγωνα της βιτρίνας του Δήμου, ενώ όλες οι υπόλοιπες συνοικίες παραμένουν στο έλεος του Θεού, καθώς σε ορισμένες από αυτές λείπουν ακόμη και οι στοιχειώδεις υποδομές.
  • Τις τεράστιου κόστους πολιτιστικές εκδηλώσεις αμφιβόλου ποιότητας τις περισσότερες φορές! Σε συνεχόμενες ερωτήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μας έχει πει η Δημοτική Αρχή ακόμη, το συνολικό κόστος για τις προηγούμενες Λευκές Νύχτες. «Το κόστος σπάει σε επιμέρους δαπάνες που δεν εντάσσονται στο συγκεκριμένο θέμα συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου!» είναι η πάγια απάντηση. Στη πραγματικότητα μιλάμε για αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από ιδίους πόρους όταν παράλληλα υπάρχει συστηματική άρνηση έγκρισης κονδυλίων για πραγματική και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική.

Τι προτείνουμε:

  • Πολλαπλές διοργανώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων, ειδικά τους θερινούς μήνες, σε όλες τις τοπικές αγορές του Δήμου μας, σε ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, με συστηματική στήριξη της ερασιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας που μπορεί να παράξει πολλαπλάσιο έργο με υποπολλαπλάσιο κόστος.
  • Μείωση κατά 10% των δημοτικών τελών των μαγαζιών, κόστος που θα ισοσκελιστεί με αύξηση των τελών στις τράπεζες, supermarkets και υπεραγορές (jumbo κλπ)
  • Δημοτική συγκοινωνία που να συνδέει όλες τις συνοικίες μεταξύ τους ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι από τη τοπική αγορά. Για το πρώτο χρόνο πιλοτικής λειτουργίας τα ετήσια έξοδα λειτουργίας προϋπολογίστηκαν στα 150.000 €. Η Δημοτική Αρχή προϋπολόγισε το 2018 ως έξοδα δημοσίων σχέσεων, δεξιώσεων και εθνικών εορτών, το ποσό των 121.800€, ενώ για Δημοτική Συγκοινωνία  0,00 €!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *