Μήπως να κάναμε εκλογές κάθε χρόνο;

Αρχές Δεκεμβρίου, με αφορμή την άθλια κατάσταση στην πλατεία επί της Καππαδοκίας, δίπλα στο 6ο Γυμνάσιο και 6ο Λύκειο, κάτοικοι αρχίζουν να μαζεύουν υπογραφές για να υπάρξει επιτέλους παρέμβαση του Δήμου και στην «ξεχασμένη» Παλατιανή.

Λίγες μέρες μετά, εμφανίζεται συνεργείο του Δήμου και μετράει (ή κάνει ότι μετράει) τα σπασμένα κράσπεδα της πλατείας, δείχνοντας ότι κάτι πάει να γίνει.

Μέσα Φεβρουαρίου γίνεται παρέμβαση στη Ζωοδόχο Πηγή για την εγκατάλειψη στην οποία έχει καταδικαστεί (και) αυτή η συνοικία. Ειδικότερα αναδεικνύεται το έρημο εμπορικό κέντρο, η άθλια κατάσταση του οδοστρώματος στο τέρμα της Ζωοδόχου Πηγής καθώς και η μούχλα και η καταστροφή της πλατείας επί της Αγίων Θεοδώρων.

Λίγες μέρες μετά, εμφανίζεται και πάλι συνεργείο του Δήμου, επιδιώκοντας να περάσει την εικόνα ότι «κάτι θα γίνει».

Έργα για τις γειτονιές, προτεραιότητα στους πολλούςΤρία είναι να συμπεράσματα:

Πρώτον, ότι λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, η δημοτική αρχή «δείχνει» ενδιαφέρον σε συνοικίες τις οποίες για χρόνια έχει ξεχάσει. Σε γειτονιές όπου η άνιση και άδικη κατανομή πόρων και έργων έχει καταδικάσει στην εγκατάλειψη. Εάν η δημοτική διοίκηση θυμάται τις γειτονιές του Ιλίου μόνο προεκλογικά, μήπως να κάνουμε κάθε χρόνο εκλογές;

Δεύτερον, ότι μόνο με την πίεση των κατοίκων και μιας μαχητικής, σκληρής, αλλά τεκμηριωμένης και πραγματικής αντιπολίτευσης μπορεί ο Δήμος να «αναγκαστεί» να στρέψει την προσοχή του σε όσους έχει ξεχάσει.

Τρίτον, ότι το Ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ έχει δίκιο που υποστηρίζει ότι η παρούσα δημοτική αρχή είναι δημοτική αρχή μόνο για το κέντρο, για τους τρεις πεζόδρομους, για τη βιτρίνα της πόλης. Έχει ξεχάσει τα έργα στις γειτονιές, τις αναπλάσεις των εγκαταλειμμένων πλατειών στις συνοικίες, τις αναμορφώσεις χώρων και παρτεριών, τα διαλυμένα κράσπεδα και οδοστρώματα έξω από το κέντρο.

Και μια τελευταία παρατήρηση: Είδαμε πρόσφατα παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ανακαλύπτουν ότι ο Δήμαρχος είναι Δήμαρχος της βιτρίνας και του κέντρου και όχι των γειτονιών. Καλωσορίζουμε τους πάντες στη σκληρή πραγματικότητα.

Να σημειώσουμε όμως ότι η επί δεκαετίες πρακτική του Δήμου δεν πέφτει από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της κατανομής των έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα, διαδοχικών προϋπολογισμών, καθώς και μιας γενικής αντίληψης που θέλει επιτυχημένους δημάρχους εκείνους που αφιερώνονται σε έργα βιτρίνας και όχι σε έργα ουσίας.

Οι κ. Κάβουρας και Κακούρης δεν μπορούν με το ένα χέρι να ψηφίζουν το Τεχνικό Πρόγραμμα που κατά 90% αφιερώνεται στα έργα γύρω από τη νέα Θηβών και με το άλλο χέρι να υπογράφουν ανακοινώσεις που διαμαρτύρονται για την εγκατάλειψη των συνοικιών της πόλης μας. Και η αλήθεια είναι, ότι τόσο η παράταξη της ΝΔ, όσο και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται μαζί και δίπλα στη δημοτική διοίκηση Ζενέτου, τη φιλοσοφία της και την κατεύθυνσή της για ένα Δήμο της βιτρίνας, του κέντρου, των τριών πεζόδρομων και των μεγάλων τζακιών.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *