Ενημέρωση για τη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης

Απευθυνόμαστε σε όλες και σε όλους. Σε εσένα το νέο, το συνταξιούχο, το μισθωτό, τον αυτοαπασχολούμενο, τον άνεργο και τη σπάνια περίπτωση: του εργαζόμενου και μάλιστα αυτού που αμείβεται!

Με μια αυταρχική και δικτατορική «απόφαση» της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και μια αιφνιδιαστική τροπολογία από τον φασίστα ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ στο νόμο περί… πλειστηριασμών, προωθείται η διάλυση/κλείσιμο όλων των δομών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) που υπάρχουν και λειτουργούν –με όλες τις σοβαρές ελλείψεις και αδυναμίες τους– για δέκα 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους, μέσα στους οποίους είσαι και ΕΣΥΕίμαστε ΟΛΟΙ! Ήδη οι ανασφάλιστοι ξεπερνάνε τα 3.500.000 άτομα.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ; ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ;

Κλείνοντας τις δημόσιες μονάδες υγείας ανοίγουν ιδιωτικά κέντρα υγείας που ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια και ετοιμάζονται να υποδεχτούν τη λεία τους. Η λεία τους είσαι και ΕΣΥ. Είμαστε ΟΛΟΙ! Είναι επίσης οι 5.500 γιατροί και οι 3.400 νοσηλευτές που ουσιαστικά απολύονται αλλά και τα εκατομμύρια από εμάς, που θα αποκλειστούμε από το κατεκτημένο δικαίωμα της δημόσιας δωρεάν υγείας. Ακόμη και αυτής της υγείας που όλοι γνωρίζουμε ότι είχε σοβαρές ελλείψεις. Μόνο που αντί να τη βελτιώσουν, διαλύουν το δημόσιο χαρακτήρα της.

Με τα δυσβάστακτα μέτρα των αλλεπάλληλων μνημονίων –που δεν αντιμετωπίζουν την κρίση αλλά την επιδεινώνουν– οι προηγούμενες, όπως και η παρούσα κυβέρνηση, έχουν ρημάξει το λαό και μας οδηγούν, εμάς και τα παιδιά μας, σε ένα νέο μεσαίωνα. Απειλούν να μας θάψουν στα ερείπια του καταρρέοντος συστήματός τους.

Σε καλούμε λοιπόν να δράσουμε όλοι μαζί ενάντια στην ανθρωπιστική –υγειονομική κρίση που οξύνεται καθημερινά. Είναι λίγοι, απελπιστικά λίγοι, ενώ εμείς είμαστε πολλοί, πάρα πολλοίΜπορούμε και πρέπει να τους στείλουμε στα τσακίδια χωρίς επιστροφή, όλους τους διαπλεκόμενους της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.

ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-1-2014 στις  6μ.μ.

 

ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ & ΟΛΕΣ: ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ & ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ)

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΟΜΕΑ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΠΕΡΓΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ