Συμπαράσταση στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς του Πειραιά

ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 1(!) ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΝΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/7 12:00 στην ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35)

Καταγγέλλουμε την βιομηχανία των διώξεων εκπαιδευτικών και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από την ΔΔΕ Πειραιά, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Μετά από όλες τις διώξεις που επιχειρήθηκαν από την αρχή της χρονιάς, την τελευταία (!) ημέρα 7 συνάδελφοι έλαβαν τηλεφώνημα από το πειθαρχικό τμήμα της ΔΔΕ για να παραβρεθούν και παραλάβουν την κλήση τους. Όλοι παραπέπονται σε πειθαρχικό με το -χουντικής έμπνευσης- παράπτωμα της «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς»

  • Τα 4 μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (εκ των οποίων και 1 μέλος του ΔΣ) διώκονται για την συμμετοχή τους σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις Pisa που κατηγοριοποιούν ταξικά ακόμα περισσότερο μαθητές και σχολεία. Αποτελεί συνέχεια της διαδικασίας προανάκρισης που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ΔΙΔΕ τον τελευταίο μήνα
  • Τα 2 μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά διώκονται για συμμετοχή τους στην κινητοποίηση το 2020 για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου από τον αποφυλακισθέντα ειδικό φρουρό. Φαίνεται ο ΔΔΕ επεδίωξε στην δικαστική τους ομηρία να προσθέσει και πειθαρχικό παράπτωμα επειδή τόλμησαν να επιδιώξουν να διαδηλώσουν!
  • 1 μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά πέρα από…«ανάρμοστη συμπεριφορά» κατηγορείται και για «κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» γιατί σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του σχολείου σχολίασε την εγκύκλιο του -πρώην- ΓΓ του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, μία μέρα μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων.

Αν δεν αποτελούν τα παραπάνω βιομηχανία διώξεων τότε τί αποτελούν. Φυσικά αν τα προσθέσουμε σε όλες αυτές τις διώξεις που έχουν γίνει αυτή τη χρονιά στον Πειραιά. Όπως και μια σειρά διώξεις που έχουν στηθεί το τελευταίο διάστημα σε εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα. Που φυσικά τροφοδοτούνται και παίρνουν δύναμη από τις κεντρικές  πολιτικές τρομοκρατίας και καταστολής, των νόμων που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, των απεργιών που κρίνονται «παράνομες», των απαγορεύσεων των διαδηλώσεων.

Δηλώνουμε ότι οι κινήσεις αυτές δεν μας τρομοκρατούν. Δεν μας τρομοκρατεί η επιχείρηση φίμωσης των σωματείων, της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης. Δεν θα μας κάνουν να σωπάσουμε! Καταγγέλλουμε τις διώξεις αυτές! Δηλώνουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που διώκονται! Κινητοποιούμαστε μαζικά απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΝΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/7 12:00 στην ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *