Το καθεστώς Ζελένσκι οργανώνει μια εκτέλεση για παραδειγματισμό. Να τους σταματήσουμε.

Η δημοτική κίνηση “Ασυμβίβαστο Ίλιον” εκφράζει την αλληλεγγύη των μελών και φίλων της στους Ουκρανούς αντιφασίστες – κομμουνιστές, αδέλφια Μιχαήλ και Αλεξάντερ Κονονόβιτς, ηγετικά στελέχη του Ουκρανικού κομμουνιστικού κόμματος, που το φασιστικό – ναζιστικό καθεστώς Ζαλένσκι έχει θέσει εκτός νόμου και απαιτούμε την προστασία της ζωής τους και την άμεση απελευθέρωση τους.

Ενώ ακόμα μαίνεται η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ στο ουκρανικό έδαφος με ανυπολόγιστες συνέπειες για το λαό της Ουκρανίας, οι διωκόμενοι νεολαίοι κομμουνιστές σύμφωνα με δημοσιεύματα υπόκεινται σε απαράδεκτες συνθήκες κράτησης και εκβιάζονται.

Ενώ η Ε.Ε.  και η Κομισιόν δηλώνει ενήμερη για τις διώξεις και την απαράδεκτη κράτησή τους, για ποιο λόγο άραγε δεν έχουν πράξει το παραμικρό μέχρι σήμερα για την άμεση απελευθέρωσή τους; Η Ουκρανική κυβέρνηση αξιοποιώντας τους αντικομμουνιστικούς νόμους και διατάγματα «έκτακτου ανάγκης» διώκει κομμουνιστές και κλιμακώνει τον αντικομμουνισμό αξιοποιώντας την πολιτική της ΕΕ. Παραθέτουμε την έκκληση τους:

Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΟΝΟΝΟΒΙΤΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ:

Εμείς οι αδελφοί Κονόνοβιτς,  Ουκρανοί κομμουνιστές και αντιφασίστες απευθυνόμαστε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας, στους κομμουνιστές, σε όλη την αριστερά και στους αντιφασίστες της Ευρώπης και του Κόσμου.

Δηλώνουμε επίσημα ότι το καθεστώς Ζελένσκι ετοιμάζει τη δολοφονία μας.

Το καθεστώς, μέσω του αστυνομικού Yevgeny Kravchuk, μας έχει προειδοποιήσει δημόσια και επανειλημμένα για την επικείμενη δολοφονία μας. Ο αστυνομικός έχει αναρτήσει εκκλήσεις για τη δολοφονία μας στο Facebook και διαδίδει ενεργά τη διεύθυνση του σπιτιού μας, γνωρίζοντας ότι βρισκόμαστε σε κατ’ οίκον περιορισμό και δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, οπότε είμαστε παγιδευμένοι.
Μόνο μετά από υπόδειξη των αρχών μπορεί ένας υπεύθυνος αστυνομικός να κάνει τέτοιες δηλώσεις και εκκλήσεις δημοσίως, χωρίς να φοβάται τις όποιες συνέπειες.
Με αυτόν τον τρόπο, είμαστε επίσημα εκτός νόμου και ξεκαθαρίζουμε ότι για τη δολοφονία μας δεν θα τιμωρηθεί κανένας. Πρόκειται για την ίδια πρακτική της δεκαετίας του 1930 στη ναζιστική Γερμανία, όπου οι κομμουνιστές και οι αντιφασίστες τέθηκαν εκτός νόμου.

Το καθεστώς Ζελένσκι θέλει να οργανώσει μια εκτέλεση για παραδειγματισμό.Σύντροφοι, σας ζητάμε να οργανώσετε δράσεις διαμαρτυρίας στις ουκρανικές πρεσβείες και στα προξενεία, στα γραφεία εκπροσώπησης της ΕΕ, στον ΟΑΣΕ και σε άλλες διεθνείς αρχές και οργανισμούς  απαιτώντας από τις ουκρανικές αρχές “να αποτρέψουν τη δολοφονία των αντιφασιστών Κονόνοβιτς”. Σας ζητάμε να μας υποστηρίξετε και να αποτρέψετε τη δολοφονία μας από το καθεστώς Ζελένσκι.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *