Τακτική και ειδική μεικτή συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου της Πέμπτης 10-11-2022.

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων Πάνου Κουτσιανά και Γιώργου Χρόνη της Δημοτικής Κίνησης «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ».

Σε παρένθεση οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής.

  • Όπως μας πληροφόρησαν εργαζόμενοι του Φαέθωνα, αλλάζει η έδρα τους χωρίς απόφαση του Δ.Σ., υπήρξε έρευνα αγοράς; Πάρθηκαν προσφορές; Η παλιά τους έδρα στεγάζεται σε κτίριο 172 τ.μ. με μίσθιο 820 ευρώ και η νέα έδρα σε κτίριο 140 τ.μ. με μίσθιο 1.200 ευρώ. Ποια ήταν τα ενιαία κριτήρια επιλογής του νέου χώρου; Σύμφωνα με τους εργαζόμενους δεν εξυπηρετεί ο νέος χώρος τις εργασιακές τους ανάγκες. Φαίνεται και από το γεγονός ότι στον νέο χώρο θα απαιτηθούν επιπρόσθετες εργασίες που θα κοστίσουν χρήματα. Ποιος ο λόγος της μετακίνησης που θα κοστίσει ακριβά και χωρίς πρακτική ουσία; Τη στιγμή μάλιστα που σε λίγα χρόνια θα δημιουργηθεί σε απόσταση αναπνοής από την έδρα του ΦΑΕΘΩΝΑ ο τερματικός σταθμός του ΜΕΤΡΟ στην Αγίου Νικολάου;

Επιπλέον μας καταγγέλουν οι εργαζόμενοι ότι δεν έχουν πρόσβαση στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. παρά μόνο μέσω δικηγόρου. Επίσης ότι τα πρακτικά γράφονται και φυλάσσονται από την πρόεδρο και όχι από τον γραμματέα όπως είναι το νόμιμο. Ποια είναι η άποψή σας, αν ισχύει αυτό;

(  Τα πρακτικά δεν έχουν απομαγνητοφωνηθεί για να παραδοθούν στον γραμματέα, δεν υπάρχει θέμα με δικηγόρο παρά μόνο μια φορά με τους ορκωτούς λογιστές. Υπάρχει η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. για μεταστέγαση με ημερομηνία 21-7-2022. Υπάρχει έρευνα για νέο χώρο. Δεν αλλάζουμε έδρα, πάμε σε νέο κτίριο στο κέντρο του δήμου. Δεν υπάρχουν επικίνδυνες περιπτώσεις στον ΦΑΕΘΩΝΑ, εκτός από 2-3 περιπτώσεις. Ωφελούμε τους γειτονικούς δήμους σε σχέση με την απόσταση, δεν ισχύει αυτό για το ΜΕΤΡΟ αφού δεν εξυπηρετούμε δημότες άλλων δήμων, άλλωστε εμείς πάμε στα  σχολεία και δεν έρχονται αυτοί σε μας. Αν δείτε τις αντικειμενικές αξίες και την εμπορικότητα των περιοχών είναι καλύτερα στο κέντρο, μας προσφέρει αναγνωρισιμότητα και προσβασιμότητα. )

  • Να μας πληροφορήσετε για την αλλαγή των αντιδημάρχων.

(  Αφορά τον αντιδήμαρχο καθαριότητας ).

  • Πληροφορηθήκαμε τη σύσκεψη στο δημαρχείο και την επίσκεψή σας στο αστυνομικό τμήμα Ιλίου με θέμα την παραβατικότητα των ανηλίκων. Θεωρούμε ότι στις παραπάνω διαδικασίες καλό θα ήταν να παρευρίσκονταν και εκπρόσωποι των συλλόγων εκπαιδευτικών της περιοχής μας, συγκεκριμένα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΛΗΝΟΥ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και της Γ ΕΛΜΕ για τη δευτεροβάθμια. Η εμπειρία τους, οι συμβουλές τους και ο υποβοηθητικός τους ρόλος θα ήταν πολύτιμοι παράγοντες στην καταπολέμηση του φαινομένου. Να σας θυμίσουμε επίσης, ότι όταν μας καλέσατε σε διαπαραταξιακή συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΟΚΑΝΑ για λειτουργία παραρτήματος στον δήμο μας, είχαν δεσμευτεί ότι μια από τις δραστηριότητές τους θα ήταν οι επισκέψεις τους στα σχολεία μας για να συζητήσουν με μαθητές και εκπαιδευτικούς θέματα όπως τα ναρκωτικά, το μπούλινγκ και η παραβατικότητα των ανηλίκων. Νομίζουμε ότι πρέπει να τους το υπενθυμίσουμε. Το θέμα αφορά κυρίως την πολιτεία, δε θέλουμε να σας αδικήσουμε, πρέπει όλες οι σχολικές μονάδες να είναι πλαισιωμένες με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, κάτι που – με εξαίρεση την πρώτη χρονιά της καραντίνας – δε συμβαίνει, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της υπουργού παιδείας. Πρέπει όμως και η δημοτική αρχή όπου μπορεί να βοηθά με κινήσεις ουσίας και όχι μόνο εντυπωσιασμού. Είμαστε υπέρ της πρόληψης και όχι υπέρ της θεραπείας.

( Το θέμα δεν είναι μόνο τοπικό, το γεννά το σύστημα, δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των 12.000 μαθητών του δήμου μας παρά μια ελάχιστη μειοψηφία που ίσως δεν είναι και μαθητές, και πρόληψη και καταστολή, δεν πήγαμε για φωτογραφίες στο αστυνομικό τμήμα, εμπλέκεται νομικά, θα υπάρξουν και άλλες ενέργειες, άλλωστε υπάρχει σχετικό θέμα στο σημερινό συμβούλιο, συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για δημιουργία στον δήμο μας σχετικής δομής, ασχολούνται επίσης και οι κοινωνικές μας υπηρεσίες, οι σχολικές επιτροπές που συνεργάζονται με τους συλλόγους γονέων. Οι κοινωνικές υπηρεσίες επισκέφτηκαν τον τόπο που συνέβη ο τραυματισμός του προέδρου του συλλόγου γονέων, συμμετέχει ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, συνεργαζόμαστε με τον ΦΑΕΘΩΝΑ, λαμβάνουμε αναφορές, κάνουμε παρεμβάσεις σε σχολεία όταν μας καλούν, δημιουργούμε τοπική επιτροπή παραβατικότητας. )

  • Η εικόνα της Αγίου Νικολάου είναι προβληματική, δεν αναφερόμαστε στα σημεία που γίνονται ακόμη έργα αλλά στα σημεία που έχουν ήδη παραδοθεί, μπορεί να υπάρχουν μεγαλύτερα πεζοδρόμια αλλά η σμίκρυνση του δρόμου έχει δημιουργήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση και δυσκολία στους πεζούς να διασχίζουν τον δρόμο με ασφάλεια. Αυτό που βλέπουμε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχαμε δει και συζητήσει με τον μακαρίτη τον Γιώργο τον Λιόση όταν βρισκόταν στη φάση του σχεδιασμού. Πιστεύουμε ότι, αν ζούσε ο Γιώργος ο Λιόσης, δε θα ήταν ευχαριστημένος από την κατάληξη της ανάπλασης. Θα πρέπει να γίνουν μελέτες για πώς θα βελτιωθούν τα πράγματα που να είναι και οδηγός στις υπόλοιπες αναπλάσεις που έρχονται, π.χ. στη Λεωφόρο Ελαιών και στη Λεωφόρο Πετρουπόλεως.

( Αναφέρεστε σε τεχνικά κομμάτια που αφορούν τις υπηρεσίες και όχι τον αντιδήμαρχο και τον δήμαρχο, πώς θα νιώθουν άραγε ακούγοντάς σας; Οι υπηρεσίες εγκρίνουν τις μελέτες, δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο, θα είναι άρτιο στο τέλος, από τη Δευτέρα αρχίζουν ξανά τα έργα. )

 

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και της εκτός ημερήσιας διάταξης εκτός από τα παρακάτω:

α) Λήψη απόφασης για έγκριση της 12ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου Ιλίου, οικονομικού έτους 2022.

Δηλώσαμε αποχή.

β) Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2023 Δήμου Ιλίου.

Ψηφίσαμε κατά.

Ακολουθούν σχετικές μας ερωτήσεις και σχετική μας τοποθέτηση:

  • Η μελέτη πυροπροστασίας είναι στα συνεχιζόμενα έργα, το ποσό είναι 136.000 ευρώ όταν το 2022 ήταν 520.000 ευρώ, γιατί αυτή η διαφορά; Ποιος κάνει τη μελέτη;
  • Για δημιουργία δικτύων αναψυχής το ποσό είναι 601.000 ευρώ, πώς το έχετε στα συνεχιζόμενα έργα αφού δεν υπήρχε το 2022;
  • Για την ενεργειακή αναβάθμιση και τον φωτισμό στις σχολικές μονάδες το ποσό είναι 150.000 ευρώ, πόσα σχολεία αφορά; Είναι συνεχιζόμενο έργο από το 2022;
  • Τι γίνεται με την στατική ενίσχυση του κτιρίου του 1ου γυμνασίου Ιλίου;

Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός Δήμου Ιλίου 2023: Φτωχό για τη κοινωνία αλλά πλούσιο για τους αναδόχους έργων!

Η πλειονότητα των έργων δεν εντάσσονται σε ένα σχέδιο πνοής και καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες αλλά κυρίως έργα με κυρίαρχη αντίληψη «έργα επιδοτούμενα να είναι κι ότι να ‘ναι». 

Για να μη μιλήσουμε για παρελθόντα έργα όπως το έργο  ποδηλατοδρόμησης της Έκτορος, που δεν προβλέπονταν αγωγοί αποχέτευσης ομβρίων, παρά το ότι ο δρόμος διασταυρώνεται με το ρέμα της Εσχατιάς, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει.

 Πρόκειται για έργα φτωχά για τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά πλούσια για τους αναδόχους. Την ίδια ώρα που δεν γίνονται προσλήψεις προσωπικού, πάνω από 1.000.000 εκ € το 2022 προϋπολογίσθηκαν σε ιδιώτες για μελέτες πυροπροστασίας και τοπικού πολεοδομικού σχεδίου, ενώ το 2023 προτείνετε 601.000 € για μελέτες δημιουργίας δικτύου νησίδων! Παράλληλα άλλες μελέτες μένουν στα χαρτιά εδώ και 10 χρόνια! Όπως η  ομόφωνη  συγκοινωνιακή μελέτη για Δημοτική Συγκοινωνία.

  •  Πολλά από τα υποτιθέμενα νέα έργα ΔΕΝ είναι νέα έργα! Μεταφέρονται ως νέα έργα από το 2022. Πχ: 1 εκ € για αναβάθμιση Πολιτιστικού Κέντρου Μ. Μερκούρη,
  • Όσο για τα συνεχιζόμενα ή εκ τελεσθέντα έργα όπως του Αγ. Νικολάου η προχειρότητα και οι κακοτεχνίες στο μεγαλείο τους!

Όσο και αν γίνει ανάπλαση στις 9 πλατείες -όπου κάποιες εντάχθηκαν από το ενδιαφέρον και  την ενεργοποίηση κατοίκων- όπως στην Πλ. Αγαμέμνονος και Μανδηλαρά στην Παλαταιανή, θα δούμε ότι ολόκληρες συνοικίες και γειτονιές είναι παραμελημένες και οι κάτοικοί της παιδιά β διαλογής. Πιο συγκεκριμένα:

  • Αναμόρφωση του κέντρου της Ζωοδ Πηγής. Εδώ και 4 χρόνια τα παπαγαλάκια σας λέγανε για πεζοδρόμηση Αγ. Θεοδώρων. Όταν αντέδρασαν οι κάτοικοι, το πήρατε πίσω. Το 2022 υπήρχε πρόβλεψη για 900.000 €. Τώρα δεν υπάρχει πουθενά η ανάπλαση κέντρου της Ζωοδ. Πηγής!  Το αντικαταστήσατε με την αναμόρφωση στην οδό Χίου.
  • Αναμόρφωση της πλατείας ΕΠΟΝ, η κατάσταση παραμένει άθλια.
  • Μανδηλαρά (Παλατιανή) : Μετά από 3 χρόνια ένταξης στο Τεχν. Πρόγραμμα και αποκλεισμού γιατί δεν έμενε ευρώ για τη συγκεκριμένη πλατεία, τώρα επιτέλους εντάσσεται σε χρηματοδοτούμενο έργο.
  • Η Ελαιών παραμένει σε διάφορα σημεία της χωρίς πεζοδρόμια και εσείς επιμένετε για τη Λεωφ. Πετρουπόλεως.

 Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα με έργα που λύνουν τα πραγματικά προβλήματα των γειτονιών του δήμου μας, απαιτεί λογική διεκδίκησης και όχι διαχείρισης. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η καθυστέρηση του Μετρό στη πόλη μας και με ευθύνη της διοίκησης. Απουσιάζουν από τα τεχνικό πρόγραμμα έργα όπως

  • Η μεταφορά και τη κατασκευή νέου κοιμητηρίου,
  • Δημοτική Συγκοινωνία
  • Δημοτικά Κέντρα Διαλογής Απορριμμάτων και εφαρμογή Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων
  • Ανάπλαση και ανάδειξή ελευθέρων και ιστορικών χώρων όπως στη Ραδιοφωνία, Εστία (Βίλα Κωνσταντινίδη),
  • Νέες Αθλητικές εγκαταστάσεις. Το νέο κολυμβητήριο έμεινε στη μακέτα!
  • Ανάπλαση – Αξιοποίηση Ρέματος Εσχατιάς χωρίς να σκεπαστεί ή να καλυφθεί

 Για όλα τα παραπάνω το καταψηφίζουμε.

γ) Λήψη απόφασης για τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ιλίου έτους 2022.

Ψηφίσαμε κατά.

δ) Ίδρυση Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας Δήμου Ιλίου.

Ψηφίσαμε κατά.

Ακολουθεί σχετική μας τοποθέτηση:

«Τι δουλειά έχουν σε ένα τέτοιο συμβούλιο ο αστυνομικός και ο νομικός; Έχουν αυτοί θέση και δεν έχουν οι εκπρόσωποι του ΓΛΗΝΟΥ και της Γ ΕΛΜΕ, δηλαδή οι εκπαιδευτικοί των παιδιών μας; Είναι πολιτικό όργανο και όχι εκτελεστικό. Ποιο είναι το πλαίσιο; Δεν υπάρχει καμία πρόληψη. Μοναδική λύση είναι να ανοίξετε τις σχολικές μονάδες στην κοινωνία, να στεγάσετε εκεί το απόγευμα και το βράδυ πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, μόνον έτσι θα ενδιαφερθούν οι γείτονες και θα τα προσέχουν σαν τα μάτια τους. Όσους αστυνομικούς και να βάλετε οι ζημιές θα γίνουν. Καταλαβαίνουμε το άγχος των μαθητών και των γονιών τους. Διεκδικήστε σχολικούς φύλακες. Στο 5ο δημοτικό υπήρχε ανεπαρκής φωτισμός που ευνοεί την παραβατικότητα. Δε συμμετέχουμε σε συμβούλια που συμμετέχουν αστυνομικοί και νομικοί και δε συμμετέχουν εκπαιδευτικοί.»

ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΙΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ:

  • Έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Ιλίου για το έτος 2023.

Ψηφίσαμε κατά.

Ακολουθεί σχετική μας τοποθέτηση:

«Προϋπολογισμός Δήμο Ιλίου 2023: Άδικος και Αντιλαϊκός.

Ενώ η κοινωνία φτωχοποιείται τα ταμεία του Δήμου “αυγατίζουν”

Θα ήμασταν εκτός τόπου και χρόνου, αν στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του Δήμου Ιλίου δεν ξεκινούσαμε από το τι γίνεται έξω από τον Δήμο Ιλίου. Επιγραμματικά:

  1. Βρισκόμαστε εν εξελίξει μιας κλιμακούμενης ενεργειακής κρίσης, όπου παράλληλα διεξάγεται μια σύρραξη ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία πάνω στο ουκρανικό έδαφος, με τις τιμές των καυσίμων και της ενέργειας (ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο ) να εκτινάσσονται.
  2. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιβάλει το τέλος ταφής (Άρθ 38 Ν. 4819/2021) με το οποίο ουσιαστικά τιμωρεί τους πολλούς, δηλαδή τους πολίτες και επιχορηγεί τους μεγαλοεργολάβους, δημιουργώντας παράλληλα πολλαπλές ταχύτητες σε Δήμους.
  3. Αφοπλίζεται η διεκδικητικότητα των παρακρατηθέντων πόρων από την Κεντρική Εξουσία και ωθούνται οι ΟΤΑ και θεσμικά να δράσουν επιχειρηματικά με σύσταση αναπτυξιακών Ανώνυμων Εταιρειών για την “προσέλκυση κεφαλαίων για τη πραγματοποίηση επενδύσεων αξιοποίησης” (Άρθ 182 παρ. α σημ2 Ν.4555/2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ). Αναρωτιόμαστε για το τι τυχόν κρύβεται πίσω από τη συνάντηση Αμερικάνων επιχειρηματιών στο Πάρκο Αντ. Τρίτσης, στο οποίο συμμετείχατε και εσείς ως Δήμαρχος Ιλίου.

Συμπερασματικά θέλουν Δημάρχους – Διευθυντικά Στελέχη, Δημοτικά Συμβούλια – πρωτοκολλητές αποφάσεων, χωρίς πολιτικό λόγο και ρόλο και Δήμο φορομπηχτικό μηχανισμό.

Σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης, υψηλού πληθωρισμού, με την αισχροκέρδεια και τις συνεχόμενες ανατιμήσεις πολυεθνικών σε βασικά είδη ανάγκης, όπως τρόφιμα, έχει συμπιέσει ασφυκτικά τις εναπομείνασες  οικονομικές αντοχές του ελληνικού λαού.

Εδώ βάζουν γνωστές αλυσίδες supermarket αντικλεπτικά σε συσκευασία βουτύρου. Το απευχόμαστε, αλλά ενδεχομένως θα ζήσουμε πολλές στιγμές σύγχρονου Αγ. Γιάννη, που για ένα κομμάτι ψωμιού ή για ένα βούτυρο, όπου η γιαγιά  πηγαίνει αυτόφωρο, την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη που κατηγορούνται για παιδεραστία κυκλοφορούν ελεύθερα γιατί ο φάκελος τους απλά μπήκε στο αρχείο!

Η Διοίκηση Ζενέτου δηλώνει κατά καιρούς ότι για την  κοινωνική πολιτική εξάντλησε κάθε θεσμική δυνατότητα. Σας ρωτάμε: Ποιος νόμος σας απαγόρευσε ή σας απαγορεύει:

  1. Να δεχτείτε την πρότασή μας για μείωση 10% των ανταποδοτικών τελών για όλες τις οικογενειακές επιχειρήσεις και 5% για τις κατοικίες, επιβάλλοντας παράλληλα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων σε εταιρείες που αισχροκερδούν (ενέργειας και τηλεπικοινωνίας) ως έμπρακτο μέτρο ανακούφισης;
  2. Να επανακαθορίσετε τις ευπαθείς ομάδες διευρύνοντας τα κριτήρια ένταξης περί μείωσης-απαλλαγής Δημοτικών Τελών βάσει Άρθ. 13 Ν 4368/2016;
  3. Να δημιουργηθεί Δημοτική Κοινωνική Κουζίνα με δωρεάν διάθεση δεκατιανού σε όλους τους μαθητές της πόλης μας;
  4. Να μειώσετε τα τροφεία κατά 50% και σταδιακά να τα καταργήσετε;
  5. Να μειώσετε το αντίτιμο στις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες;
  6. Να αυξήσετε τα κονδύλια για τα έξοδα λειτουργίας συσσιτίων την ίδια περίοδο που φτωχοποιείται όλο και περισσότερος κόσμος;

 Κανένας νόμος δε σας το απαγόρευσε!

 Έξοδα λειτουργίας συσσιτίων Δήμου Ιλίου τη τελευταία 5 ετία:

2018   2019 2020 2021 2022
892.000,00 €   712.000,00 € 567.000,00 € 550.000,00 € 532.235,29 €

 Δε σας κατηγορούμε για άρνηση λήψης πρωτοβουλιών, που θα κινητοποιήσουν τη κοινωνία ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της ασυδοσίας της αγοράς, των ανατιμήσεων, της κερδοσκοπίας, αφού είστε κατά καιρούς ο βασικός τοπικός εκφραστής αυτής της πολιτικής. Ενδεικτικά κάποια μέτρα:

  1. Κανένα νοικοκυριό και σπίτι χωρίς ρεύμα! – (Τοπικά δημοψηφίσματα, καλέσματα συμμετοχής διαμαρτυρίας και άσκηση πίεσης σε Κυβέρνηση και ΔΕΗ Α.Ε. & Αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων)
  2. Άμεση επανασύνδεση ρεύματος σε σπίτια ευπαθών ομάδων
  3. Με τη διαδικασία του “εντέλλεσθαι” να παγώσουν όλες οι οφειλές προς τον Δήμο από τους τεκμηριωμένα οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας
  4. Δωρεάν χορήγηση 1200 κιλοβατώρων το τετράμηνο για όσους είναι κάτω από τα όρια φτώχειας,

 Δε σας κατηγορούμε για άρνηση λήψης  των παραπάνω μέτρων, που ενδεχομένως θα σας φέρουν σε ρήξη ή κόντρα με τη κεντρική εξουσίας, γιατί ενδεχομένως να περιμένετε σε μια προεκλογική χρονιά και την ανάλογη στήριξη…

 Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό που εισηγείται η Δημοτική Αρχή γιατί είναι:

α) Άδικος και Αντιλαϊκός γιατί διατηρεί και ενισχύει την έννοια της ανταποδοτικότητας παντού! Από τον πολιτισμό-αθλητισμό έως και στα τροφεία!

β)  Μη συμμετοχικός.  Όχι με την έννοια των λαικών θεσμών που υποστηρίζουμε εμείς , αλλά ακόμα και  με την έννοια της διαβούλευσης που υποστηρίζετε εσείς. Επί 10 χρόνια δε λήφθηκε στην ουσία η γνώμη των πολιτών, των κοινωνικών φορέων, των συλλόγων. Ποιος νόμος σας έβαλε φρένο; Ποιο μνημόνιο; Κανένας Νόμος. Η άρνηση σας αποκαλύπτει στοιχεία  καθεστωτικής και αλαζονικής αντίληψης.»

 

 Έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ) του Δήμου Ιλίου για το έτος 2023.

Με τις γνωστές θέσεις των παρατάξεων.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *