Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος

Τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Κίνησης “ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ” Γιώργου Χρόνη και Πάνου Κουτσιανά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 19.1.2023:

Η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος αν και αυξημένη κατά 4 εκ€:

α) συνεχίζει να εντάσσεται στην αντίληψη και λογική που μας βρίσκει αντίθετους «έργα επιδοτούμενα να είναι κι ότι να ‘ναι». (ποδηλατόδομος Έκτορος χωρίς η αρχική μελέτη να προβλέπει αγωγούς ομβρίων υδάτων, ανάπλαση της Αγ. Νικολάου όπου οι κακοτεχνίες και η ταλαιπωρία του εμπορικού κόσμου και των πολιτών είναι εμφανής, αναμόρφωση Ζωοδόχου Πηγής που δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα, Ελαιών, κλπ)

β) αναδεικνύει τον άνισο, άδικο καταμερισμό ανάμεσα στις ανάγκες των αναδόχων-εργολάβων και στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Παραδείγματα:

  1. Ενώ σωστά αυξάνονται τα κονδύλια για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, σας ζητάμε παράλληλα να υπάρχει στη διαφάνεια και στη δημοσιότητα μια ενιαία λίστα καταγραφής, ιεράρχησης και βαθμού υλοποίησης των προβλημάτων αλλά το αρνείστε για ευνόητους λόγους.
  2. Πλατεία Μανδηλαρά: Γιατί δεν ενεργοποιείται το άρθρο της αστικής και ποινικής ρήτρας σε περίπτωση καθυστέρησης με υπαιτιότητα του εργολάβου;
  3. Προβλέπεται κονδύλι 900.000€ για οριζόντια σήμανση για βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και εδώ, εκτός των σχολικών μονάδων δεν υπάρχει καμία σήμανση!
  4. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δίνονται για μελέτες έργων 7ψήφια νούμερα!Και μάλιστα για μελέτες που είτε δεν υλοποιούνται, είτε καθυστερεί η εκπόνησή τους και για να πάρεις την επιδότηση θα ξαναχρειαστεί επικαιροποίση της μελέτης, είτε για μελέτες που εντάσσονται στην επικοινωνιακή σκοπιμότητα της διοίκησης και μένουν στα χαρτιά!Να θυμηθούμε τη συγκοινωνιακή μελέτη που κόστισε μόλις 60.000€, πρότεινε την αναγκαιότητα δημοτικής συγκοινωνίας με κοστολογημένη μελέτη αλλά εσείς το αρνηθήκατε!

Φτάνουμε έτσι στην καρδιά του προβλήματος των τεχνικών έργων: Έργα λοιπόν να γίνονται, χωρίς διαβούλευση με τους πολίτες, και ας ξέρουμε ότι σε λίγο θα ξαναγίνουν. Αρκεί να βρίσκεται χρηματοδότηση. Αρκεί να εξυπηρετείται η επικοινωνιακή εικόνα ενός δημάρχου που «κάνει έργα».

Ένα τεχνικό πρόγραμμα που εντάσσεται σε ένα σχέδιο πνοής και καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες απαιτεί λογική διεκδίκησης και όχι διαχείρισης. Ενδεικτικά:

  1. Τα σχολεία να γίνουν κύτταρα πολιτισμού και να αγκαλιαστούν από τη γειτονιά και τους τοπικούς συλλόγους και να μην δίνονται “χάρες” και επιδοτήσεις σε ανύπαρκτες ΜΚΟ!!
  2. Νέες Αθλητικές εγκαταστάσεις και διαμόρφωση υπαρχουσών με προσβασιμότητα και δωρεάν συμμετοχή για όλες-όλους (αντίτιμο 0,01 €)
  3. Η μεταφορά και τη κατασκευή νέου κοιμητηρίου
  4. Δημοτική Συγκοινωνία
  5. Δημοτικά Κέντρα Διαλογής Απορριμμάτων και εφαρμογή Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων
  6. Ανάπλαση και ανάδειξή ελευθέρων και ιστορικών χώρων όπως στη Ραδιοφωνία, Εστία (Βίλα Κωνσταντινίδη),
  7. Ανάπλαση – Αξιοποίηση Ρέματος Εσχατιάς χωρίς να σκεπαστεί ή να καλυφθεί.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *