Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (21-2-2019)

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή από τους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής μας Κίνησης. Σε παρένθεση οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής:

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν κάτοικοι από τη Ραδιοφωνία για να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Λ. Κατσώνη. Τους δόθηκε ο λόγος- σε εκπρόσωπό τους-και ζήτησαν τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απομάκρυνση της κεραίας.

Ακολουθεί σχετική τοποθέτηση του Πάνου Κουτσιανά:

«Για πολλαπλή φορά απασχολεί το Δημοτικό Συμβούλιο ένα τέτοιο θέμα. Όχι όμως μέσα από θέμα της Ημερήσιας Διάταξης του συμβουλίου μας, αλλά ύστερα από παρέμβαση των κατοίκων. Η γειτονιά ανησυχεί εδώ και 6 μήνες. Δεν πτοούνται από τον εμπρησμό που ήταν προβοκάτσια. Κάηκε εκτός από το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη και η μηχανή γείτονα, ενώ προκλήθηκαν εγκαύματα σε κατοίκους που προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά. Ο νόμος για τις κεραίες γράφεται από τις κυβερνήσεις στα μέτρα των εταιρειών της κινητής τηλεφωνίας. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε χειρότερο τον νόμο. Ο Σπίρτζης είχε δεσμευτεί, ότι σε έναν μήνα θα άλλαζε τον νόμο. Τελικά ανέλαβε ο Παπάς που έκανε τον παπά. Ο δήμος δεν αδειοδοτεί. Όμως δεν εξαντλεί τη θεσμική του υποχρέωση να προκαλέσει το ενδιαφέρον και την αντίδραση των δημοτών. Να κάνετε επιστημονική ημερίδα και ας ακουστούν και οι 2 απόψεις. Υπάρχει σχετική μας απόφαση από το 2013 που δεν την υλοποιείτε. Να μοιράσετε στα σχολεία το πόρισμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας. Στον προϋπολογισμό διαθέτετε κονδύλια για αεροπανό που ενημερώνετε το κοινό για διάφορα ζητήματα. Σας έχουμε ζητήσει να προσθέσετε αεροπανό και για τις κεραίες τοποθετώντας τις δίπλα στα κτίρια με κεραίες. Να δώσετε στους κατοίκους νομική στήριξη. Έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Να τα πληρώσετε εσείς. Υπάρχει περιβαλλοντικός νόμος στον δήμο. Παλιά είχατε βάλει πρόστιμο σε ιδιώτη. Γιατί όχι και στις εταιρείες; Όποιος δημιουργεί πρόβλημα να αποδείξει τη μη επικινδυνότητά του. Στην Καισαριανή και στου Ζωγράφου, κάτοικοι που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, δικαιώθηκαν και ας ήταν νομιμότατες οι κεραίες. Δεν έχετε ευθύνη για την αδειοδότηση που ανήκει στην περιφέρεια και στην κυβέρνηση. Έχετε ευθύνη που δεν αντιδράτε στην τοποθέτηση των κεραιών. Παραξενεύομαι για την τοποθέτηση του κ. Κάβουρα που ζητά να διαμαρτυρηθούμε στον αρμόδιο υπουργό. Εδώ έφεραν το μισό υπουργικό συμβούλιο για να στηρίξουν την υποψηφιότητά του ως δήμαρχο, δεν μπορούσε να τους διαμαρτυρηθεί για τα προβλήματα; Μερικά χρόνια πριν είχαμε προτείνει να υπογράψουμε όλοι μας ότι ως δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουμε κεραίες στα σπίτια μας. Θυμάστε τις αντιδράσεις μερικών; Οι κάτοικοι δεν επιθυμούν απλώς ένα ψήφισμα. Τέτοια έχουμε βγάλει πολλά. Όχι στα λόγια. Αυτό είναι εύκολο. Να γίνει μια επιστημονική ημερίδα εντός το πολύ 2 μηνών. Να καλέσουμε επιστήμονες που έχουν φάει πόρτα από τα Μ.Μ.Ε. επειδή έχουν άποψη που κόστιζε στις εταιρείες. Τους κάλεσε η βουλή μια φορά και μετά τους ξέχασε. Η ακτινοβολία μας επηρεάζει όλους. Δεν κάνει διάκριση σε ποιο κόμμα ανήκεις. Στην Ευρώπη παίρνονται περιοριστικά μέτρα, εδώ το αντίθετο. Στην Κύπρο, την Αγγλία, τη Γαλλία τα κινητά και το ασύρματο INTERNET βγαίνουν από τα σχολεία. Οι κυβερνήσεις εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εταιρειών. Να ενημερώσετε τον κόσμο. Συμφωνούμε να πάμε με πούλμαν και να διαμαρτυρηθούμε στο υπουργείο. Το κυριότερο, όμως, είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον αποτρεπτικό για τις κεραίες».

Ακολουθεί σχετική τοποθέτηση του Γιώργου Χρόνη:

«Πριν 2,5 χρόνια περίπου, το δημοτικό μας συμβούλιο, επισκέφτηκε τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Σπίρτζη. Προσπαθούσαμε καιρό να τον δούμε. Την πρώτη φορά που πήγαμε στο γραφείο του το ραντεβού αναβλήθηκε με ευθύνη του υπουργού. Τη δεύτερη φορά καταφέραμε και τον είδαμε. Υπήρχαν εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων, ανάμεσά μας και κάτοικοι του Αγίου Φανουρίου που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με κεραία κινητής τηλεφωνίας στη γειτονιά τους. Ο υπουργός μας υποδέχτηκε μετά βαϊων και κλάδων. Μας έδινε συνεχώς συγχαρητήρια για τις κινητοποιήσεις μας και εξέφραζε τη συμπαράστασή του. Μας έταξε, δε, λαγούς με πετραχήλια. Αναφέρω ενδεικτικά: Υποχρέωση των δήμων να ορίσουν συγκεκριμένα σημεία όπου μόνο εκεί θα τοποθετούνται κεραίες και αν δεν το πράξουν θα οριοθετήσει η πολιτεία. Τοποθέτηση στις κεραίες onlineμετρητών που θα μετρούν την εκπεμπόμενη ακτινοβολία όλο το 24ωρο. Ότι ανάλογα με την περιοχή-αν θα είναι αστική, ημιαστική, αγροτική-θα υπάρχει διαφορετική εκπομπή ακτινοβολίας. Είπε, βέβαια, ότι αυτά δε θα γίνουν άμεσα αλλά σε βάθος τετραετίας. Δεσμεύτηκε όμως ότι θα γίνονταν άμεσα τα παρακάτω:

Εντός 3 μηνών θα έβγαινε εγκύκλιος, όπου όχι μόνο θα απαγόρευε να μπουν κεραίες σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από σχολικές μονάδες, αλλά θα ξηλώνονταν και οι ήδη υπάρχουσες. Μέσα σε έναν χρόνο θα γινόταν ημερίδα στον δήμο με τη συμμετοχή επιστημόνων για το θέμα της ακτινοβολίας υπό την αιγίδα του υπουργείου.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Ούτε τα βραχυπρόθεσμα ούτε τα μακροπρόθεσμα. Δεν ξέρουμε αν ο υπουργός ήταν απασχολημένος να κόβει κορδέλες σε εγκαίνια έργων, ξέρουμε, όμως, ότι είναι λυπηρό αυτοί που σαν αντιπολίτευση κατηγορούσαν τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.-καλώς έκαναν-για τη στάση τους στο θέμα των κεραιών, σήμερα ως κυβέρνηση να κάνουν τα ίδια και χειρότερα.Και η στάση, όμως, της Δημοτικής Αρχής, δεν είναι η ενδεδειγμένη. Κάθε φορά που έρχονται, εδώ, κάτοικοι, για τις κεραίες, τους κατηγορείτε ότι έρχονται, όχι γιατί ενδιαφέρονται για την υγεία τους και την υγεία των παιδιών τους, αλλά για να σας κάνουν αντιπολίτευση. Και κατηγορείτε συγκεκριμένες παρατάξεις. Υποκρίνεστε. Γιατί, ενώ λέτε ότι εσείς δεν κατεβάζετε κεραίες για να μη διωχτείτε νομικά-σεβαστή η άποψή σας-όταν τις κατεβάζουν οι κάτοικοι μετά από ξεσηκωμό, στέλνετε τα συνεργεία σας να φωτογραφηθούν με τις ξηλωμένες κεραίες για να το καρπωθείτε. Θυμηθείτε τι έγινε στον Καραμάνο. Ισχυρίζεστε ότι προσπαθείτε να τις ξηλώσετε με νόμιμο τρόπο. Στην περίπτωση, όμως, του Αγίου Νικολάου, μοιράσατε στους κατοίκους ένα βιβλίο, 200 σελίδων περίπου, με νομικές ενέργειες που κάνατε επί 15 χρόνια για να ξηλώσετε την κεραία χωρίς αποτέλεσμα. Και οι κάτοικοι μέσα σε έναν μήνα κατάφεραν με νόμιμο τρόπο να πιστοποιήσουν ότι η κεραία ήταν παράνομη. Ότι εσείς δεν κάνατε σε 15 χρόνια με τα νομικά σας επιτελεία, το έκαναν οι κάτοικοι μέσα σε έναν μήνα. Ανικανότητα ή κάτι άλλο; Κάποιοι στη θέση σας θα είχαν παραιτηθεί από ευθιξία.

Έχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχουν 80 κεραίες στον δήμο μας, αριθμός υπερβολικά μεγάλος σε σχέση με άλλους δήμους. Στην ιστοσελίδα του δήμου φαίνονται καθαρά. Χαριτολογώντας οι κάτοικοι λένε, ότι εκτός από το πάρκο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ έχουμε και το πάρκο κεραιών. Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν και δεν ιδρώνει το αυτί σας. Προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, ότι έχετε μηχάνημα που μετρά την ακτινοβολία μια φορά στο τόσο. Σεβαστή η άποψή σας, αλλά δεν είστε ειδικοί. Εμείς δίνουμε σημασία στην έκθεση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που τονίζει τον κίνδυνο για την υγεία των πολιτών και των παιδιών τους. Και σας καλούμε την εκδήλωση που δεν έκανε ο υπουργός να την κάνετε εσείς καλώντας ειδικούς επιστήμονες και γνώστες του θέματος. Και επιτέλους βάλτε και εισπράξτε και κανένα πρόστιμο. Εδώ, έχετε ταράξει στα πρόστιμα, με τη δικαιολογία της ρύπανσης, κλειδαράδες και άλλους επαγγελματίες που με αφισοκόλληση διαφημίζουν τη δουλειά τους. Δεν είστε, όμως, το ίδιο αυστηροί με αυτούς που δηλητηριάζουν εμάς και τα παιδιά μας για το εύκολο κέρδος».

Ακολουθεί η δευτερολογία του Πάνου Κουτσιανά:

«Αφού ισχυρίζεστε ότι βάλατε πρόστιμα να μας πείτε ονόματα και διευθύνσεις. Γιατί όχι πρόστιμο και στη σημερινή περίπτωση; Στη Γαργαλιάνων το πρόστιμο που βάλατε δεν εγκρίθηκε λόγω μη σωστής σας νομικής κάλυψης. Δε σας ζητάμε να ξηλώσετε κεραίες, αλλά να αποτρέψετε να μπουν. Οι κάτοικοι ζητούν 5 αιτήματα. Να αποφασίσουμε τώρα».

(Η Δημοτική Αρχή δε δέχτηκε να υιοθετήσει τα αιτήματα των κατοίκων. Πρότεινε να συγκροτηθεί μια 5μελής επιτροπή που αποτελείται από εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και των κατοίκων, που θα συζητήσουν και θα προτείνουν προς το δημοτικό συμβούλιο θέματα σχετικά με την κεραία).

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ο Γιώργος Χρόνης κατέθεσε για τα πρακτικά της συνεδρίασης το πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου-το υπογράφουν ο διευθυντής του σχολείου και 25 εκπαιδευτικοί και στο οποίο αναφέρουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του σχολείου τους που εγκυμονούν κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων σε 12 ζητήματα- ζητώντας απάντηση και άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων στους οποίους απευθύνεται το πρακτικό.

(Δεν υπήρξε καμία απάντηση).

Στη συνέχεια ο Γιώργος Χρόνης διάβασε την παρακάτω ανακοίνωση της παράταξής μας σχετικά με τη θέρμανση του 9ου Δημοτικού Σχολείου:

«Με αφορμή την ανάρτηση στο fb του Δήμου Ιλίου έγγραφου της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου προς τον Δήμαρχο με τίτλο: «ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ 9Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» και το σχόλιο του Νίκου Ζενέτου: «Κυρία Υποδιευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου και κύριοι τοπικοί πολιτευτές. Οι σκοπιμότητες και τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να είναι πάνω από τα παιδιά μας», δηλώνουμε τα παρακάτω:

Πριν από 2 μήνες, περίπου, 100 και πλέον γονείς του 9ου δημοτικού σχολείου έκαναν παρέμβαση σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και με κόσμιο τρόπο ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους. Δυστυχώς ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή προσπάθησαν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση και έφτασαν στο ατόπημα να πουν ότι οι γονείς δεν είναι εκεί επειδή ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους, αλλά για να κάνουν αντιπολίτευση στον δήμαρχο. Οι γονείς εξοργίστηκαν και τους αποδοκίμασαν. Ο Δήμαρχος αποχώρησε από τη συνεδρίαση και επέστρεψε όταν οι γονείς αποχώρησαν. Μίλησε για μαύρη μέρα στην ιστορία του δημοτικού συμβουλίου της πόλης το οποίο εκπέμπει πολιτισμό. Είναι μια προσφιλής τακτική του δημάρχου να χαρακτηρίζει αντιπολιτευόμενους όσες και όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους και ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά τους. Αντίθετα, επιβραβεύονται, όσες και όσοι κρύβουν τα προβλήματα των σχολείων τους κάτω από το χαλί για να μην αμαυρώνεται η δημοτική αρχή.

Έγιναν 2 επισκέψεις στο σχολείο από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας που διαπίστωσαν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας στο λεβητοστάσιο. Η Πολεοδομία μάλιστα ζήτησε τη διακοπή λειτουργίας του καυστήρα θέτοντας υπεύθυνους για ό,τι συμβεί τους αρμόδιους φορείς. Η υποδιεύθυνση του σχολείου, θέτοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και μην έχοντας τη δυνατότητα να αμφισβητήσει τη γνωμάτευση της Πολεοδομίας και μην έχοντας στα χέρια της κάποια άλλη απόφαση που να λέει διαφορετικά πράγματα, σταμάτησε τη λειτουργία του καυστήρα και επικοινώνησε με τους αρμόδιους φορείς για να δώσουν λύση στο θέμα. Όπως την ενημέρωσαν από την Πολεοδομία για να ακυρωθεί η πρώτη απόφαση για την επικινδυνότητα πρέπει να ασκηθεί ένσταση από την πλευρά του δήμου-όπως και έχει γίνει-για να επισκεφθεί το σχολείο ξανά η πυροσβεστική και δευτεροβάθμια επιτροπή της Πολεοδομίας για να κρίνουν αν έγιναν οι απαραίτητες εργασίες που είχαν επισημάνει στις αρχικές τους γνωματεύσεις Πυροσβεστική και Πολεοδομία.

Η Δημοτική αρχή, αντί να δώσει στη δημοσιότητα τις εκθέσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολεοδομίας και της ένστασης που έχει κάνει ο δήμος-προφανώς για να μη φανεί η σοβαρότητα του προβλήματος και οι παραλείψεις της- έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας προς τον Δήμαρχο που μιλά για την ασφαλή λειτουργία του λεβητοστασίου. Και εδώ δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα:

Γιατί το έγγραφο αυτό δεν κοινοποιήθηκε επίσημα στο σχολείο και σε κανέναν άλλο φορέα αλλά αναρτήθηκε δημόσια στο fb; Μήπως επειδή δεν έχει καμιά απολύτως αξία και είναι απλώς εσωτερική αλληλογραφία σε έναν δήμο; Από ποιους τοιχοκολλήθηκε έξω από το σχολείο; Μπορεί η τεχνική υπηρεσία ενός δήμου να αμφισβητεί τις εκθέσεις Πυροσβεστικής και Πολεοδομίας; Μπορεί η διεύθυνση ενός σχολείου να υιοθετεί δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που μιλούν για ασφαλή λειτουργία του λεβητοστάσιου και να μη λαμβάνει υπόψη της επίσημα έγγραφα της Πυροσβεστικής και της Πολεοδομίας που μιλούν για το αντίθετο; Μπορεί η Διεύθυνση ενός σχολείου να βασίζεται στις προφορικές διαβεβαιώσεις του δημάρχου και των εκπροσώπων του και να πετά στο κάλαθο των αχρήστων επίσημες γνωματεύσεις της Πυροσβεστικής και της Πολεοδομίας;

Ο κύριος Ζενέτος έκανε το ατόπημα να μεταθέσει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την ολιγωρία της δημοτικής αρχής στην αντιμετώπιση του προβλήματος εμπλέκοντάς τους σε σκοπιμότητες και πολιτικά κόμματα. Δεν είναι η πρώτη φορά. Και στο παρελθόν αποκάλεσε «μπαχαλάκηδες» τους εκπαιδευτικούς για να αναγκαστεί στη συνέχεια να ανακαλέσει κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες και την καταγγελία του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ». Το ίδιο οφείλει να πράξει και τώρα. Οι εκπαιδευτικοί έπραξαν σωστά το καθήκον τους και έλαβαν υπόψη τους επίσημες γνωματεύσεις των αρμόδιων φορέων και όχι προφορικές διαβεβαιώσεις και έγγραφα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο προτάσσοντας την ασφάλεια των παιδιών. Οι εκπαιδευτικοί έχουν ως αντικείμενο την παιδαγωγική διαδικασία και δεν είναι πυροσβέστες και πολεοδόμοι.
Από όλα τα παραπάνω φαίνεται τελικά ποιοι βάζουν τις σκοπιμότητες και τα παραταξιακά συμφέροντα πάνω από τα παιδιά μας. Πάντως όχι οι εκπαιδευτικοί.

Εξανίσταται για τα παιδιά μας. Αν νοιάζεται ο Κ. Ζενέτος για τα παιδιά μας, ας φροντίσει να μην πλημμυρίζουν τα σχολεία, να μην υποχωρούν οι οροφές αιθουσών και τουαλετών, να μην πέφτουν σοβάδες με κίνδυνο να τραυματιστούν μαθητές, να μονώσει τις ταράτσες για να μην μπαίνει υγρασία, να αντικαταστήσει τους παλιούς λέβητες που δεν είναι σε θέση να θερμάνουν τα σχολεία, να πιέσει την πολιτεία να χτιστούν νέα σχολικά κτίρια-τα υπάρχοντα στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι γερασμένα, άλλωστε όταν χτίστηκαν πριν 40, 50 και 60 χρόνια ήταν σχεδιασμένα να φιλοξενούν 100-150 μαθητές και όχι 350 όπως σήμερα-, να σταματήσει η συστέγαση σχολικών μονάδων, να εξασφαλίσει κατάλληλους χώρους για την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, να εξασφαλίσει καθαρίστριες και σχολικούς τροχονόμους για όλα τα σχολεία με πλήρες ωράριο, να συντηρεί αποτελεσματικά τα σχολεία, να πληρώνει από το αποθεματικό του τις πάγιες ανάγκες των σχολείων-ρεύμα, νερό, θέρμανση-ώστε να μην επιβαρύνονται οι σχολικές μονάδες, να προχωρήσει σε βελτιωτικά έργα στις τουαλέτες και στις αυλές των σχολείων, να έχει τη φιλοσοφία του «προλαβαίνειν» και όχι του «θεραπεύειν».
Θα περιμέναμε από τους εκπαιδευτικούς συνεργάτες του κ. Ζενέτου να τον προστάτευαν από το ατόπημα του. Είδαμε με λύπη μας να επικροτούν με like στο διαδίκτυο την ανάρτηση και το σχόλιο του κ. Ζενέτου. Ας τους κρίνουν οι συνάδελφοί τους εκπαιδευτικοί.

Τέλος με έκπληξή μας είδαμε τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής να ισχυρίζονται ότι καμιά σχολική μονάδα στο Ίλιον δεν πληροί τους όρους ασφαλείας για τη λειτουργία του λεβητοστασίου όπως τις βάζει η Πυροσβεστική και η Πολεοδομία. Αν αληθεύει κάτι τέτοιο, ζητάμε άμεσα από την πολιτεία και τη δημοτική αρχή-από αύριο κιόλας-να κάνουν αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες για να διαπιστώσουν αν είναι αληθή τα όσα ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Τέλος να συνδυαστεί η αυτοψία αυτή και με τη μελέτη για την αντοχή των σχολικών μονάδων σε περίπτωση σεισμού».

(Η δημοτική αρχή δε δέχτηκε να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς της για την υποδιευθύντρια, της απέδωσε σκοπιμότητα, είπαν ότι αν ήταν η διευθύντρια θα ενεργούσε διαφορετικά, δεν άλλαξαν γνώμη ούτε όταν τους μεταφέραμε ότι η απόφαση ήταν του συλλόγου διδασκόντων. Δε δέχτηκαν επίσης να κατεβάσουν την επίμαχη ανάρτηση από τις ιστοσελίδες του δήμου και του προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. όπως τους πρότεινε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ).

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της Δημοτικής Αρχής και ως σεβασμό απέναντι στους εκπαιδευτικούς του δήμου μας, αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση και δεν πήραμε μέρος στα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *