Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (05/12/2019)

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή από τους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής μας Κίνησης. Σε παρένθεση οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής:

Σας καταθέτουμε αντίγραφο αίτησης φροντιστηρίου ξένων γλωσσών με αρ.πρωτ: 52816 και σχετική φωτογραφία όπου φαίνεται αυτοκίνητο παρκαρισμένο έξω από το φροντιστήριο να εμποδίζει την είσοδο και την έξοδο των μαθητών. Είναι στην οδό Κονδύλη 14 και Χαρ. Τρικούπη απέναντι από του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης. Υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών, ζητούν να μπει απαγορευτικό κάγκελο παρκαρίσματος.  ( Είναι θέμα διαπαραταξιακής επιτροπής, θα μπουν κολονάκια και το πρόβλημα θα λυθεί )

Στο site του δήμου να υπάρχει χώρος για ανάρτηση των θέσεων όλων των δημοτικών παρατάξεων. Επίσης να βρεθεί χώρος εντός του δημαρχείου ή εκτός για να στεγαστούν τα γραφεία των δημοτικών παρατάξεων. Προβλεπόταν από τον Καλλικράτη, προβλέπεται και από τον Κλεισθένη.    ( Δεν μας δόθηκε απάντηση ).

Στο προηγούμενο συμβούλιο δεν μας απαντήσατε για το θέμα της πυρασφάλειας των σχολικών μονάδων μέσα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Περιμένουμε να μας απαντήσετε. ( Μεγάλα προβλήματα, μας ενημέρωσε ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος με στοιχεία ότι τροποποιήθηκε η δανειακή σύμβαση της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων με το Ταμείο Παρακαταθηκών Δανείων από 417 εκ. ευρώ σε 137 εκ.. Το πρόγραμμα όμως έτρεχε, οι δήμοι είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους, είχαμε τα τεχνικά δελτία και τις εγκρίσεις και τώρα είναι όλα στον αέρα. Είχαν εγκριθεί 502 έργα προϋπολογισμού 450 εκ ευρώ ενώ εκκρεμούν και έργα ύψους 1,2 δις ευρώ. Θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ ύστερα από τη συνάντηση του υπουργού με τον πρωθυπουργό ).

Στο προηγούμενο συμβούλιο απαντήσατε γενικά και αόριστα για τις μπασκέτες των σχολικών μονάδων. Να μας πείτε χρονοδιάγραμμα για την επανατοποθέτηση των στεφανιών. ( Ολοκληρώθηκε η μελέτη και ο διαγωνισμός, ξεκινά τις εργασίες ο εργολάβος 9 Δεκεμβρίου από τα λύκεια και σιγά σιγά σε όλες τις σχολικές μονάδες ).

Πέρσι μας είχατε διαβεβαιώσει ότι αντιμετωπίστηκε επιτυχώς η εισροή υδάτων στο 28ο νηπιαγωγείο Ιλίου και ότι το πρόβλημα είχε αποκατασταθεί. Με έκπληξή μας είδαμε πριν από λίγες μέρες ανακοίνωση του συλλόγου γονέων συνοδευόμενη από φωτογραφίες που δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Νερά στάζουν μέσα από ηλεκτροφόρα καλώδια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια μαθητών και νηπιαγωγών. Οργισμένοι οι γονείς ζητούν λύση. Πώς είναι δυνατόν ένα κτίριο 2 χρόνων να παρουσιάζει τέτοια προβλήματα χωρίς να αποκαθίστανται και χωρίς να ενεργοποιούνται οι σχετικές ρήτρες προς τους εργολάβους;   (  Έχουμε κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες, δυστυχώς η ΚΤΥΠ δεν ανταποκρίνεται, έχουμε κοινοποιήσει έγγραφα και διαμαρτυρίες χωρίς αποτέλεσμα, δυστυχώς την κωλυσιεργία της ΚΤΥΠ την πληρώνουν τα παιδιά ).

Στη συνεδρίαση είχαν έρθει γονείς από το Νεστόρειο Δημοτικό για να διαμαρτυρηθούν για τη θέρμανση και την καθαριότητα στο σχολείο τους. Τους δόθηκε ο λόγος και ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους.

Ο δήμαρχος τους αντιμετώπισε με το πνεύμα που συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ότι δήθεν δεν ήρθαν στη συνεδρίαση για να λυθούν τα προβλήματά τους αλλά για να δημιουργήσουν προβλήματα και ότι ο κόσμος έχει πάρει χαμπάρι τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο και στον πρόεδρο της ενιαίας σχολικής επιτροπής Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ που τοποθετήθηκαν σχετικά. Δεν έδωσε όμως τον λόγο στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης για να τοποθετηθούν σχετικά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που χαρακτήρισαν ντροπιαστική τη στάση του και ότι δεν έχει δημοκρατική ευαισθησία. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και άλλες φορές δεν δίνεται ο λόγος στην αντιπολίτευση.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι δημοτικοί σύμβουλοι από το ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΙΛΙΟΝ, τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ αποχώρησαν από το συμβούλιο μαζί με τους γονείς του ΝΕΣΤΟΡΕΙΟΥ καταγγέλλοντας τη στάση του προέδρου αλλά και της Δημοτικής Αρχής, που δεν θέλουν να ακούγονται άλλες φωνές προκειμένου να μην ξεσκεπάζονται τα προβλήματα του δήμου μας.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *