Ο Γ. Χρόνης στην κοπή πίτας του Ασυμβίβαστου Ιλίου

Χαιρετισμός Γ. Χρόνη στην κοπή της πίτας

Σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται η θητεία των μελών του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας. Κλείνουν έτσι 9 χρόνια που η δημοτική μας κίνηση εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο. Κατορθώσαμε αυτά τα χρόνια να αλλάξουμε τη θεματολογία των συνεδριάσεων του συμβουλίου. Δεν περιοριστήκαμε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αποφάσιζε ο πρόεδρος του συμβουλίου, αλλά με ερωτήσεις, προτάσεις και καταγγελίες αναδείξαμε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας, καθώς και λάθη και παραλείψεις της δημοτικής αρχής. Στόχος μας ήταν να ήμαστε χρήσιμοι και ωφέλιμοι στην τοπική μας κοινωνία και όχι η καλλιέργεια δημοσίων σχέσεων μα τον δήμο ή άλλους πολιτικούς φορείς.

Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε αρεστοί ούτε στη δημοτική αρχή αλλά ούτε και στον δήμαρχο. Αυτό για μας αποτελεί το μεγαλύτερο παράσημο. Προσπάθησαν αυτά τα 9 χρόνια με κάθε τρόπο να μας απαξιώσουν και να μας φιμώσουν. Δεν τα κατάφεραν. Τολμάμε να πούμε ότι είμαστε η μοναδική παράταξη που έκανε ουσιαστική αντιπολίτευση στον δήμο με γνώμονα τα συμφέροντα των δημοτών. Η αξιωματική αντιπολίτευση που πρόσκειται στη Ν.Δ. όχι μόνο δεν άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή, αλλά υπήρξε συνοδοιπόρος της σε αποφάσεις ενάντια στα συμφέροντα των δημοτών. Άλλωστε μεταξύ τους είχαν και συνεχίζουν να έχουν έριδες με έπαθλο τη βουλευτική υποψηφιότητα και το ποιος θα είναι επικεφαλής της παράταξης. Η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει κόντρα με τη δημοτική αρχή, αλλά η κόντρα αυτή δεν έχει να κάνει με τη φιλοσοφία της διοίκησης του δήμου-αφού και οι δύο μνημονιακές πολιτικές στηρίζουν και εφαρμόζουν-αλλά με το ποιος θα έχει την εξουσία. Παράλληλα γνωρίζουμε όλοι, ότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν συνεργάτες μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Τέλος σεβόμαστε τους αγώνες της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, αλλά δε δεχόμαστε τη θέση τους ότι όποιος δεν είναι στο Κ.Κ.Ε. είναι απέναντί τους.

Αναδείξαμε την υποκρισία της δημοτικής αρχής σε μια σειρά θεμάτων. Ενώ η δημοτική αρχή διατυμπάνιζε ότι διαθέτει 2.100.000 ευρώ για να χτίσει το πιο σύγχρονο σχολείο στην Ελλάδα, έχει αφήσει τις σχολικές μονάδες στην τύχη τους. Σχολεία πλημμυρίζουν, οροφές αιθουσών και τουαλετών υποχωρούν, σοβάδες πέφτουν, υγρασία παντού καθώς η μόνωση είναι είδος πολυτελείας στα σχολεία μας, η θέρμανση είναι προβληματική. Ουκ ολίγες φορές γονείς έχουν έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και θέτουν τα προβλήματα, αλλά αντιμετωπίζονται απαξιωτικά από τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή που τους λένε , ότι δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των παιδιών τους, αλλά για να κάνουν αντιπολίτευση στον δήμαρχο. Όταν ναυάγησε το σχέδιό τους-τους το είχαμε επισημάνει έγκαιρα-τους προτείναμε τα χρήματα αυτά να διατεθούν για τις ανάγκες των σχολείων με προτεραιότητα στην αναβάθμιση και στη βελτίωση των σχολείων με προτεραιότητα στα προαύλια και στις τουαλέτες. Αρνήθηκαν κατηγορηματικά και ο δήμαρχος αναφερόμενος στην ιδιότητά μου ως εκπαιδευτικός με κατηγόρησε ότι κινούμαι συντεχνιακά. Του απαντάμε ότι τι δικαίωμα τα παιδιά μας να φοιτούν κάτω από ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες δεν είναι συντεχνία. Του προτείναμε να πληρώνει τις πάγιες ανάγκες των σχολείων-ρεύμα, νερό, θέρμανση-από το αποθεματικό του δήμου-6.000.000 ευρώ διαφημίζει ότι διαθέτει-ώστε να μένουν χρήματα στα σχολεία για την παιδαγωγική διαδικασία αλλά δεν το δέχτηκε. Αντίθετα από το 2011, με την εφαρμογή του Καλλικράτη, δέσμευσε τα χρήματα των σχολικών επιτροπών ώστε χρήματα των σχολείων να τα διαχειρίζεται ο δήμος. Ενώ είχαν δεσμευτεί ότι θα τα επιστρέψουν, δεν το έκαναν.

Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι έχει το ανθρώπινο, τα χρήματα και τα μηχανήματα για να συντηρεί το πάρκο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ με 700.000 ευρώ τον χρόνο. Όταν όμως είναι η περίοδος της αποψίλωσης σε χώρους γύρω από το πάρκο, αναθέτει αυτήν την εργασία-πολύ μικρότερου μεγέθους από τη συντήρηση του πάρκου-σε ιδιωτική εταιρεία.

Αρνείται την ίδρυση της δημοτικής συγκοινωνίας στην πόλη μας απαξιώνοντας άλλες δημοτικές αρχές που διαθέτουν δημοτική συγκοινωνία. Του κάναμε κοστολογημένη πρόταση ύψους 150.000 ευρώ-τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να τα εξοικονομήσει με την κατάργηση εκδηλώσεων, δηλαδή φιέστες και πανηγύρια όπως η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ-, αλλά δεν τη δέχτηκε.

Διαφήμιζε τόσα χρόνια την ίδρυση δημοτικού κολυμβητηρίου προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ στη Ραδιοφωνία. Στη συνέχεια ο προϋπολογισμός έπεσε στο 1.000.000 ευρώ και τελικά κατέληξε στην ανακαίνιση κολυμβητηρίου που ανήκει σε άλλον δήμο κατηγορώντας ότι αυτός ήθελε και μπορούσε, αλλά η πολιτεία δεν τον άφησε.

Ακολούθησαν λάθος τακτική στο θέμα του ΜΕΤΡΟ και από ότι φαίνεται ναυαγεί οριστικά η έλευσή του στην πόλη μας, τόσο από την Ανθούπολη προς την Αγίου Νικολάου όσο και από το Γαλάτσι και το πάρκο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ προς τα δημοτικά μας ιατρεία.

Αρκείται σε έργα και αναπλάσεις στο κέντρο της πόλης, ενώ οι υπόλοιπες συνοικίες είναι αφημένες στην τύχη τους. Έργα βιτρίνας και επικοινωνιακής πολιτικής και όχι ουσίας και κοινωνικής μέριμνας.

Η δράση μας όμως δεν περιορίστηκε εντός του δημοτικού συμβουλίου. Τα μέλη μας συμμετείχαν σε δράσεις σε μια σειρά από γεγονότα όπως στις πλατείες για τα χαράτσια, στο ΙΚΑ για τη μη μεταφορά των ιατρείων, στο ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς, στο κοινωνικό ιατρείο, στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Ο επικεφαλής μας, Πάνος Κουτσιανάς, διώκεται ποινικά και αστικά, είμαστε όλοι μαζί του μέχρι την τελική δικαίωση. Είμαστε μαζί με τους δημότες, δίπλα τους, παλεύοντας για να γίνει καλύτερη η ζωή μας και όχι για να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.

Για όλα αυτά μπορούμε να κοιτάζουμε στα μάτια τους δημότες έχοντας τη συνείδησή μας καθαρή, ότι αγωνιστήκαμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και να ζητήσουμε και πάλι την ψήφο τους, ώστε να εκπροσωπηθούμε για 3η συνεχόμενη φορά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, με περισσότερους δημοτικούς συμβούλους, ώστε η παρέμβασή μας να είναι περισσότερο αποτελεσματική.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *