50 χρόνια πολυτεχνείο 50 χρόνια φάρος αντίστασης και συνέχισης του αγώνα

Πενήντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου οι γενεσιουργές της αιτίες, δηλαδή η αυταρχισμός, η τυραννία και η λεηλασία από την φασιστική αμερικανοκίνητη χούντα και κεφάλαιο παραμένουν πιο επίκαιρες από ποτέ.

Μέσω της νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης οι εξουσιαστές έχουν κλιμακώσει τον ταξικό τους πόλεμο με μια ταυτόχρονη επέλαση σε κάθε κατάκτηση και σε κάθε δικαίωμα των εργαζομένων.

Η ακρίβεια, οι ιδιωτικοποιήσεις και η με κάθε τρόπο πριμοδότηση φίλων εργολάβων και μεγάλων συμφερόντων, συνοδεύονται από ορδές κάθε είδους μπάτσων ΟΠΚΕ, ΟΠΠΙ, ΔΡΑΣΗ, ΜΑΤ κ.ο.κ. οι οποίοι αναλαμβάνουν το ρόλο σήμερα να καταστείλουν τις αντιστάσεις στην λεηλασία των δικαιωμάτων και των ζωών μας.

Και όλα αυτά, όπως και 50 χρόνια πριν, διευθύνονται από διεθνή και εγχώρια δίκτυα εξουσίας με σκοπό να προωθήσουν και να εδραιώσουν το αιμοδιψές καπιταλιστικό σύστημα.

Ένα σύστημα που οδηγεί στον εκφασισμό του κόσμου και στην κανονικοποίηση φρικτών εγκλημάτων όπως βλέπουμε είτε με τη γενοκτονία των Παλαιστινίων είτε με τις εκατόμβες νεκρών προσφύγων στον Έβρο και τη Μεσόγειο.

Όλες οι παραπάνω δολοφονίες, πόλεμοι και εθνοκαθάρσεις, οι αυταρχισμοί και ο φασισμός κάθε είδους, κρατικός ή παρακρατικός, έχουν ένα κοινό σκοπό: τη γιγάντωση του κέρδους του κεφαλαίου και την καθυπόταξη των λαών.

Η συμμετοχή μας στην πορεία του πολυτεχνείου πρέπει να είναι δυναμική και να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και βέβαια

  • Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία των Παλαιστινίων.
  • Καμία στήριξη του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Καμία συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτή την σφαγή.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *