Η νέα σχολική χρονιά να μας βρει υγιείς – ενωμένους – και διεκδικητικούς! Καλή αρχή!

Παρά τους 11.750 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, παρά τις 25.000 περίπου προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Λείπουν δάσκαλοι, λείπουν νηπιαγωγοί, λείπουν καθηγητές, λείπουν ειδικότητες και στην Α/βμια Εκπαίδευση και στη Β/θμια, τόσο στη Γενική Αγωγή όσο και στην Ειδική. Δεν εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητες πιστώσεις για να έχουν παράλληλη στήριξη όλοι οι μαθητές που τους εγκρίθηκε από τις αρμόδιες επιτροπές με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για ιδιωτική παράλληλη στήριξη.

Για μια άλλη φορά τα σχολεία μας θα λειτουργήσουν με πληθωρικά τμήματα μαθητών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού αλλά και για την παιδαγωγική διαδικασία.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν υιοθέτησε τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για δημιουργία μικρότερων τμημάτων ώστε να προστατευτεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και για να αναβαθμιστεί η διδασκαλία στην τάξη.

Αντίθετα, με την εισαγωγή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, άφησε εκτός Πανεπιστημίων τουλάχιστον 15.000 μαθητές. Στο σύνολό τους, 35.000 οικογένειες απόφοιτων αναζητούν διέξοδο στην ιδιωτική εκπαίδευση, ΙΕΚ και Κολλέγια, προκαλώντας ικανοποίηση στην κυβέρνηση και αιμορραγία στα οικονομικά τους.

Στην πόλη μας, η Δημοτική Αρχή για μια ακόμη χρονιά δεν έκανε τις απαραίτητες επεμβάσεις στα σχολικά κτίρια ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να εργάζονται κάτω από ασφαλείς, παιδαγωγικές και αξιοπρεπείς συνθήκες:

  • Δεν βάφτηκαν σχολεία, δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα για να μην πλημμυρίζουν σχολικές μονάδες στην πρώτη δυνατή βροχή και για να μην πέφτουν σοβάδες και ανεμιστήρες στα κεφάλια μαθητών και εκπαιδευτικών,
  • Δεν αναβαθμίστηκαν οι τουαλέτες και τα προαύλια των σχολείων, δεν αντικαταστάθηκαν οι παλιοί καυστήρες ενώ σχεδόν καμία σχολική μονάδα δεν έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας.
  • Δεν εξασφαλίστηκαν σχολικοί τροχονόμοι για ακόμη μια χρονιά για όλα τα σχολεία.
  • Δεν έγινε ο απαραίτητος έλεγχος για τη σεισμική θωράκιση των σχολικών μονάδων.
  • Δεν προσλήφθηκε ικανός αριθμός σχολικών καθαριστριών όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ το θεσμικό πλαίσιο έδινε τη δυνατότητα!

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τις συνεδριάσεις Δημοτικών συμβουλίων με ελεγχόμενες τηλεδιασκέψεις την ίδια στιγμή που ο νόμος δίνει τη δυνατότητα, με προϋποθέσεις, να γίνουν δια ζώσης τα δημοτικά συμβούλια. Μάλιστα η συνεδρίαση στις 30/08 έγινε δια μέσω τηλεφώνου!

Ο στόχος προφανής: Από τη μία να προσφέρουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση για τις ευθύνες της στο πώς ξεκινά η σχολική χρονιά και από την άλλη να καλύψουν δικές τους ευθύνες, παραλείψεις αποκλείοντας τη συμμετοχή και παρέμβαση πολιτών. Τους αφήνουμε στην κρίση των δημοτών.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *