οδός Έκτορος, Ίλιον

Οδός Έκτορος, όπως «Οδός Ταλαιπωρίας»

Φεβρουάριος 2009: Η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου εγκρίνεται από την Περιφέρεια και χρηματοδοτείται το έργο «Πράσινη ζωή στην πόλη». Μέρος του ήταν και ο ποδηλατόδρομος της Έκτορος.

Έτσι ξεκίνησε η σχεδόν 10χρονη Οδύσσεια των κατοίκων όπου πλημμυρίζουν κάθε φορά που βρέχει. Η Δημοτική μας Κίνηση έχει επισημάνει το θέμα επανειλημμένως με ανακοινώσεις, φυλλάδια αλλά και με ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η απάντησή τους; «Έφταιγε η εταιρεία που κάλυπτε την Εσχατιά και έκλεισε τα –μοναδικά! – φρεάτια ομβρίων».

Φέτος, το Υπουργείο αποφάσισε να βάλει και τους αγωγούς ομβρίων. Μετά από δικές μας πιέσεις σε 3 Δημοτικά Συμβούλια και αφού πρώτα είχαν μεταθέσει τις ευθύνες αλλού, μάθαμε τελικά ότι στο πρώτο έργο δεν προβλεπόταν δαπάνη για αγωγό αποχέτευσης ομβρίων!

Η Δημοτική Αρχή προτίμησε να κάνει ένα έργο βιτρίνας για να αυτοδιαφημίζεται, με λάθος προδιαγραφές ο ποδηλατόδρομος και χωρίς αγωγούς ομβρίων και φρεάτια ο δρόμος, με λάθος στόχο (ας μην ωφεληθούν οι πολλοί, ο εργολάβος ας είναι καλά), με λάθος φιλοσοφία (λεφτά να παίρνουμε για έργα και ό,τι να είναι!).

Τελευταίο τους επιχείρημα και ανακάλυψη: ότι και να ήθελαν τότε να βάλει αγωγούς ομβρίων, δεν θα τους επιτρεπόταν λόγω «αναρμοδιότητας»! (Τώρα τους πληροφόρησε η Τεχνική τους Υπηρεσία ότι οι αγωγοί που μπαίνουν φέτος από το Υπουργείο έχουν διάμετρο (διατομή) 1 μέτρο ενώ στον Δήμο επιτρέπεται να βάζει αγωγούς μόνον μέχρι 0,8 του μέτρου!).

Θα απολογηθεί η Δημοτική Αρχή στους δημότες, για την σπατάλη τόσων χρημάτων και για την πολύχρονη ταλαιπωρία τους;

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *