Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (02/08/2018)

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων Πάνου Κουτσιανά και Γιώργου Χρόνη της Δημοτικής Κίνησης «Ασυμβίβαστο Ίλιον». Σε παρένθεση οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής.

Ορθά πράξατε κ. πρόεδρε και κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Αν όμως θέλουμε να τιμήσουμε ουσιαστικά τους νεκρούς, οφείλουμε, όλοι μας, πολίτες, δήμοι, περιφέρειες, πολιτεία να αγωνιστούμε ώστε να εξασφαλίσουμε εκείνες τις συνθήκες για να μην ξανασυμβούν τέτοιες τραγωδίες, όπως παράλληλα να αναδείξουμε τις ευθύνες από όπου κι αν προέρχονται είτε από το παρόν είτε από το παρελθόν.

Διαβάσαμε στο διαδίκτυο για 50.000 παιδιά που μένουν εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Όσον αφορά στον δήμο μας, πόσες αιτήσεις έγιναν και πόσες ικανοποιήθηκαν; Θα μείνουν παιδιά εκτός παιδικών σταθμών; Πόσα προνήπια θα φοιτήσουν σε παιδικούς σταθμούς; Η δική μας θέση είναι τα προνήπια να φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία. (Έχουν βγει τα αποτελέσματα για τον δήμο μας, όμως τρέχει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Όταν ολοκληρωθεί θα σας δώσουμε τα στοιχεία. Ίσως στην επόμενη συνεδρίαση).

Το φετινό καλοκαίρι είναι βροχερό. Αρκετές φορές είχαμε έντονα καιρικά φαινόμενα με μεγάλες καταστροφές σε όλη την Ελλάδα. Στην οδό Καλπακίου, οι γειτονικοί δρόμοι που ανήκουν στο Καματερό, πλημμυρίζουν με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη και επικίνδυνη η διέλευσή τους από κατοίκους του Ιλίου που πηγαίνουν στις δουλειές τους. Τι ενημέρωση έχουμε για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή μας και ειδικότερα στη Ζ. Πηγή; (Όπως σωστά είπατε είναι δρόμοι του Καματερού που πλημμυρίζουν, υπάρχει μελέτη ύψους 4.000.000 ευρώ που εξελίσσεται στην περιφέρεια, επικοινωνήσαμε με όμορους δήμους για να υπάρξει συνεργασία στην αντιμετώπιση των πλημμυρών, η Πετρούπολη και το Περιστέρι ανταποκρίθηκαν ενώ το Καματερό-Άγιοι Ανάργυροι δεν απάντησε καν στην επιστολή μας. Έτσι ο δήμος του δε συμπεριλήφθηκε στη μελέτη με αποτέλεσμα τα νερά από το Καματερό να συνεχίζουν να έρχονται στην περιοχή μας).

Κάτοικοι του δήμου μας ζητούν να τοποθετηθεί στην κεντρική μας πλατεία ηλεκτρονικό μηχάνημα έκδοσης και ανανέωσης εισιτηρίων και καρτών όπως συμβαίναι στο Περιστέρι και στους Αγίους Αναργύρους. Τι προτίθεστε να κάνετε; (Δεν απαντήθηκε).

Κάτοικοι παραπονιούνται για έργα και κακοτεχνίες στις οδούς Περσεφόνης 2-4, Ραδιοφωνίας, Αιακού 201-203, Χαραυγής 4. Έχει ολοκληρωθεί το έργο με τη διάνοιξη της Θηβών; Έχει παραληφθεί από τον δήμο; Θα γίνουν άλλες εργασίες στη Θηβών ή σε δρόμους που συνδέονται με αυτή; ( Δεν απαντήθηκε ).

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης.

Τέλος ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι στη Λάμπρου Κατσώνη 19 τοποθετήθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας που πληρεί όλους τους όρους που ορίζει ο νόμος. Εξέφρασε δε την απορία του γιατί δεν υπάρχουν κάτοικοι να διαμαρτυρηθούν όπως συνέβαινε παλιότερα.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *