Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (29/11/2018)

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Κίνησης «Ασυμβίβαστο Ίλιον». Σε παρένθεση οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής.

Οι κάτοικοι της Ζ. Πηγής ζητούν να μάθουν για τη διαπλάτυνση της Οδού Ρ. Φεραίου προς τη Λ. Θηβών. ( Υπάρχει δημοπράτηση σε εξέλιξη, η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και 6 μήνες, η διάνοιξη σε όλους τους δρόμους έχει προχωρήσει, λογικά αφορά και τη Ρ. Φεραίου, θα δούμε τον φάκελο, δυστυχώς υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας ).

Τι γίνεται με την ανάπλαση στην Αγίων Θεοδώρων στη Ζ. Πηγή; Θα γίνει πεζοδρόμηση και πού; ( Άλλοι κάτοικοι είναι υπέρ και άλλοι κατά. Θα προηγηθεί συζήτηση, θα γίνει αυτό που θέλουν οι κάτοικοι, πρέπει όμως πρώτα να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα ).

Προβλέπεται κάποιο οικοδομικό τετράγωνο στη Ζ. Πηγή ώστε να γίνει παιδική χαρά; Πώς θα αξιοποιηθεί ο χώρος στην οδό Κρήτης από τη στιγμή που δεν εγκρίθηκε για παιδική χαρά λόγω του νεκροταφείου; ( Υπάρχουν ελάχιστοι χώροι ελεύθεροι, έχουμε 2 παιδικές χαρές στη συγκεκριμένη συνοικία, στην οδό Κρήτης θα αξιοποιηθεί ο χώρος, θα μας πάρει χρόνο λόγω γραφειοκρατίας, ίσως γίνεται επίτηδες για να υπάρχουν χαμηλές απορροφήσεις, άμα παρακολουθήσετε τις διαδικασίες θα καταλάβετε ).

Σε φυλλάδιο ενημέρωσης του δήμου αναφέρεστε στην εκδήλωση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η είσοδος στην πλατεία θα είναι ελεύθερη. Υπήρχε περίπτωση να μην είναι ελεύθερη είσοδος στους δημότες στην πλατεία; ( Επειδή είναι μουσική εκδήλωση θα μπορούσε να ήταν κλειστός ο χώρος, να μπουν κιγκλιδώματα, να υπήρχε εισιτήριο. Για αυτό το διευκρινίζουμε ).

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις του δήμου απέναντι στο ειδικό σχολείο όσον αφορά τη συντήρηση και την επέμβαση για την αποκατάσταση φθορών; Σε συνάντηση που είχαμε ως ΓΛΗΝΟΣ με τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου παρουσία του Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας αναφέρθηκε ότι υπάρχουν αρμοδιότητες που αφορούν τον δήμο και αρμοδιότητες που αφορούν την ιδιωτική εταιρεία. Ποια είναι η δική σας θέση; Γνωρίζετε έγγραφο του σχολείου προς τον δήμο που αναφέρει κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών λόγω της χαμηλής περίφραξης του κτιρίου; Αν ναι, ποιες ήταν οι ενέργειές σας; ( Για 25 χρόνια αρμόδια για το ειδικό είναι η ιδιωτική εταιρεία, εμείς πληρώνουμε μόνο τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας, δεν υπάρχει έγγραφο προς τον δήμο μας για την ασφάλεια των παιδιών).

Να μας ενημερώσετε για τη συνάντησή σας με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας στα πλαίσια των τριμελών επιτροπών για τη 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Ποια ήταν η θέση του δήμου; Τι συζητήθηκε; Ποια ήταν η πρόταση; ( Είμαστε υπέρ του θεσμού με επιφυλάξεις για το κτιριακό που αφορά κυρίως τη βόρεια πλευρά του δήμου( 8ο και 25ο νηπιαγωγεία ), την Παλατιανή και το νηπιαγωγείο που συστεγάζεται με το 5ο δημοτικό και στον Άγιο Φανούριο στη Φλέβα( 12ο νηπιαγωγείο ). Παρόμοια θέση είχε εκφράσει ο δήμαρχος και στη συνάντηση με τον Γληνό. Ίδια θέση κράτησε και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης. Το πρακτικό έχει κοινοποιηθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες ).

Ζητούμε στην ιστοσελίδα του δήμου να υπάρχουν και οι απόψεις των δημοτικών παρατάξεων και όχι μόνο της δημοτικής αρχής στα πλαίσια της δημοκρατίας και της ισονομίας. Ο Καλλικράτης και ο Κλεισθένης προβλέπουν τη διάθεση γραφείων στις δημοτικές παρατάξεις μέσα στον δήμο για επικοινωνία με τους δημότες. ( Δεν ξέρουμε αν επιτρέπεται, θα το κοιτάξουμε ).

Να συζητηθεί το θέμα για την καθαρίστρια στον Βόλο όπου η δικαιοσύνη εξάντλησε την αυστηρότητά της. Το ποινικό αδίκημα υπάρχει αλλά η ποινή είναι εξοντωτική. Καταθέτουμε σχετικό ψήφισμα. ( Συμφωνούμε, φταίνε όσοι βάζουν ανθρώπους σε καίριες θέσεις για να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, πρέπει να αλλάξουν οι σχετικοί νόμοι, άλλοι υψηλά ιστάμενοι για πλαστογραφία έπεσαν στα μαλακά, δε χρειάζεται το ψήφισμα ).

Συμφωνούμε με το ψήφισμα που καταδικάζει την εισβολή φασιστών στα σχολεία, να γίνει και σχετική συζήτηση.

( Δεσμεύεται το προεδρείο να το φέρει για συζήτηση στο επόμενο συμβούλιο ).

Στις 10-12-2018 εξετάζεται στα δικαστήρια η μήνυση της VODAFONE εναντίον των δημοτικών συμβούλων Πάνου Κουτσιανά, Γιώργου Σταματόπουλου, Γιώργου Θεοδωρακόπουλου σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στον δήμο μας. Ζητούμε να έρθει ο Δήμαρχος για συμπαράσταση όπως και αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων. Καταθέτουμε σχετικό ψήφισμα.

( Το ψήφισμα εγκρίνεται ).

Υπάρχουν στην αίθουσα πολλοί γονείς από το 9ο δημοτικό. Να τους δοθεί ο λόγος να αναπτύξουν τα προβλήματα που έχει το σχολείο τους. Πριν από λίγο καιρό είχαν έρθει για παρόμοιο λόγο οι γονείς από το 25ο δημοτικό. Σας έχουμε ρωτήσει αν υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία και έχετε απαντήσει αρνητικά. Τότε γιατί έρχονται οι γονείς εδώ; Να μας δώσετε γραπτά τις εργασίες που έχετε κάνει στα σχολεία και ποιες εκκρεμούν.

( Διαβάστηκε κείμενο των γονέων με τα προβλήματα του σχολείου τους. Στη συνέχεια ο δήμαρχος επιχείρησε να απαντήσει. Όμως οι γονείς θεώρησαν ότι δεν αναφερόταν σε αληθή γεγονότα και ότι εμπαίζονται. Άρχισαν να διαμαρτύρονται. Ο Δήμαρχος αποχώρησε-προσφιλής τακτική του όταν του ασκείται έντονη κριτική-και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διέκοψε τη συνεδρίαση-προσφιλής του τακτική όταν ασκείται έντονη κριτική στον δήμαρχο και στην παράταξή του. Οι γονείς αποδοκίμασαν τις ενέργειες αυτές και αποχώρησαν οργισμένοι λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά τους κρυώνουν στο σχολείο ενώ η στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου η θέρμανση δουλεύει στο φουλ. Όταν άρχισε ξανά η συνεδρίαση ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ως μαύρη σελίδα λέγοντας ότι οι γονείς δεν ήρθαν στο συμβούλιο για τα προβλήματα του σχολείου αλλά για άλλους λόγους. Είναι προσφιλής τακτική να βαφτίζονται προβληματικοί, γραφικοί και αντιπολιτευόμενοι όσοι δημότες έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο για να διαμαρτυρηθούν για τα κακώς κείμενα στον δήμο. Καταγγέλουμε για μια ακόμη φορά αυτή την τακτική ).

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης εκτός από τα παρακάτω:

«Συναυλία παραμονής Χριστουγέννων» Δηλώσαμε αποχή, καθώς διαπιστώσαμε ότι οι εκδηλώσεις γίνονται μόνο στο κέντρο και όχι και στις υπόλοιπες συνοικίες του δήμου.

«Παραλαβή υπηρεσιών με το άρθρο 219 παρ.5 του Ν. 4412/2016» Δηλώσαμε αποχή.

«Αποζημίωση λόγω απαλλοτρίωσης ακινήτων στα Ο.Τ. 1088Α, 2214, 2214Α, 2215» Δηλώσαμε αποχή.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *