Λευκή Νύχτα 2018: Το βράδυ ανοίγουμε. Την άλλη μέρα, ανοίγουμε ή κλείνουμε;

Η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε νόμο το άνοιγμα των καταστημάτων ακόμα και τις Κυριακές! Μάλλον κάποιοι είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί οι αγώνες τους τόσα χρόνια, με αυτού του τύπου τα επικοινωνιακά πανηγυράκια που λειτουργούν σαν Δούρειοι Ίπποι, έβαλαν το λιθαράκι τους στην καταστρατήγηση της Κυριακάτικης Αργίας, ένα από τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, που διεκδικήθηκε και κατακτήθηκε με πολύχρονους και σκληρούς αγώνες. Ήρθαν τελικά οι «Λευκές Νύχτες» και η ολοήμερη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, να διαλύσουν κάθε έννοια οικογενειακού και ατομικού προγραμματισμού των εργαζομένων, ξεχαρβαλώνοντας γενικά την έννοια του χρόνου εργασίας, των ωραρίων και των αμοιβών που περιγράφονται στις ανύπαρκτες Σ.Σ.Ε., απειλώντας να μετατρέψει όλους τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους, χωρίς ανάπαυση, ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του εργοδότη, στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας», των Μνημονίων και αυτών που πιστά τα υπηρετούν.

Σε συνεχόμενες ερωτήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μας έχει πει η Δημοτική Αρχή ακόμη, το συνολικό κόστος για τις προηγούμενες Λευκές Νύχτες! «Το κόστος σπάει σε επιμέρους δαπάνες που δεν εντάσσονται στο συγκεκριμένο θέμα συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου!» είναι η πάγια απάντηση! Στην πραγματικότητα μιλάμε για αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από ιδίους πόρους, δηλαδή από τις τσέπες μας!

Καταλαβαίνουμε την αγωνία και το άγχος πολλών συμπολιτών μας, μικροκαταστηματαρχών, που έχουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους, εκβιαστικά πολλές φορές, με την ελπίδα να μειώσουν τη συνεχόμενη χασούρα τους.

Καταλαβαίνουμε ότι η ανάταση της ψυχολογίας με πολιτιστικές δραστηριότητες είναι αναγκαία όσο ποτέ!

H Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την ενίσχυση και την ανακούφιση της αγοράς όλων των συνοικιών της πόλης μας, και όχι μόνο του κέντρου! Αν ενδιαφερόταν, θα υλοποιούσε μερικές από τις προτάσεις μας, που επανειλημμένα έχουμε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο:

  1. Πολλαπλές διοργανώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων, ειδικά τους θερινούς μήνες, σε όλες τις πλατείες και τις τοπικές αγορές του Δήμου μας, σε ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, με συστηματική στήριξη της ερασιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας που μπορεί να παράξει πολλαπλάσιο έργο με υποπολλαπλάσιο κόστος.
  2. Μείωση κατά 10% των δημοτικών τελών των μαγαζιών, κόστος που θα ισοσκελιστεί με αύξηση των τελών στις τράπεζες και τα supermarkets και θέσπιση τελών σε ΑΤΜs, ΚΑΦΑΟ, κλπ.
  3. Δημοτική συγκοινωνία που να συνδέει όλες τις συνοικίες μεταξύ τους ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι από τη τοπική αγορά. Η Δημοτική Αρχή ισχυρίστηκε ότι «θα ήθελε» να προχωρήσει στην υλοποίηση της συγκοινωνιακής μελέτης, αλλά «δεν μπορεί» λόγω υψηλού κόστους, με αποτέλεσμα η μελέτη να μένει στα χαρτιά! Η Δημοτική Αρχή, το 2017, προϋπολόγισε ως δαπάνες προβολής και διαφήμισης το ποσό των 132.000 €! Ενώ για το 2018 προϋπολόγισε, ως έξοδα δημοσίων σχέσεων, δεξιώσεων και εθνικών εορτών, το ποσό των 121.800€! Τα συμπεράσματα δικά σας!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *