Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (10/05/2018)

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων Πάνου Κουτσιανά και Γιώργου Χρόνη της Δημοτικής Κίνησης «Ασυμβίβαστο Ίλιον». Σε παρένθεση οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής.

Είχαμε πολλές φορές ως παράταξη επισημάνει την ανάγκη πρόσληψης 2ης καθαρίστριας στο 16ο δημοτικό σχολείο λόγω του μεγάλου αριθμού αιθουσών που διαθέτει. Αυτό πρόσφατα κατέστη δυνατό και έτσι πλέον το σχολείο είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες υγιεινής απέναντι στους μαθητές. Σας υπενθυμίζουμε ότι το κτίριο που στεγάζεται το σχολείο είναι από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν στη Γ΄ Αθήνας. Το πρόβλημα λύθηκε προσωρινά καθώς η 2η καθαρίστρια προσλήφθηκε με μικρής χρονικής διάρκειας σύμβαση. Θα πρέπει να λυθεί μόνιμα και προς τα εκεί πρέπει να πιέσουμε. (Είμαστε χαρούμενοι για το θέμα της καθαρίστριας, θα το παλέψουμε περισσότερο).

Ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού μας κοινοποίησε έγγραφο, το οποίο σας καταθέτω για τα πρακτικά, με το οποίο μας ρωτά, αν έγγραφα τα οποία κοινοποιεί στα μέλη της ενιαίας σχολικής επιτροπής Π.Ε. και που σχετίζονται με θέματα του σχολείου του, όπως: «φθαρμένα υαλότουβλα, καυστήρας, κατεστραμμένο τμήμα της περίφραξης του προαυλείου, φρεάτια, κίνδυνοι από υαλοκρυστάλλους, ανάγκες επισκευαστικές που άπτονται της ασφάλειας των μαθητών, ζητήματα οικονομικής διαχείρισης των Σχολείων και δεοντολογικής λειτουργίας της Σχολικής Επιτροπής», έχουν περιέλθει σε γνώση όλων των μελών της Σχολικής Επιτροπής, όπως και τα κοινοποιεί. Ως μέλος της επιτροπής ουδέποτε μου έχουν κοινοποιηθεί σχετικά έγγραφα. Το θέμα είναι σοβαρό καθώς πέρα της ηθικής υπόστασης υπάρχουν ζητήματα διοικητικής δυσλειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου, αλλά και που ενέχουν και ποινικών ευθυνών. Να δείτε κύριε Δήμαρχε προσεκτικά το θέμα. (Όλα τα αιτήματα του σχολείου έχουν κοινοποιηθεί προς την τεχνική υπηρεσία και έχουν υλοποιηθεί. Άγνοια των μελών της Σχολικής Επιτροπής για τις αρμοδιότητας της επιτροπής. Ενημερώσαμε στην αρχή της χρονιάς τον Διευθυντή για τις αρμοδιότητες αυτές. Δεν είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο).

(Σε ερωτήσεις που μας είχατε υποβάλει σε προηγούμενο συμβούλιο σχετικά με την επίσκεψή σας στον αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αθήνας σας απαντάμε ότι για το 8ο γυμνάσιο η ευθύνη ανήκει στην πολιτεία, μακάρι να γίνει επέκταση του μετρό από τον Άγιο Νικόλαο προς το πάρκο, είχαμε εκπρόσωπο στη συζήτηση για την προσχολική αγωγή, την κυρία Βομπιράκη-μάλλον δε βλέπετε καλά, δεν έχουμε εκπρόσωπο στο πάρκο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»).

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης εκτός από τα παρακάτω: Έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022. Το καταψηφίσαμε. Ζητήσαμε ενημέρωση για τον επιμερισμό του προσωπικού του Δήμου. Απαντήθηκε ότι υπάρχει εισήγηση για το 2016 και το 2017 μόνο. Δηλώσαμε ότι είναι απορρύθμιση, ότι λέμε όχι στην κυβέρνηση και στους θεσμούς, ότι έχουμε διαφορετική λογική.

Έγκριση έκθεσης εσόδων-εξόδων Α΄ τριμήνου έτους 2018. Δηλώσαμε αποχή.

Λήψη απόφασης για φθορά Δημοτικού Πρασίνου επί της οδού Διονυσίου 72. Το καταψηφίσαμε. Δηλώσαμε ότι η κατηγορούμενη μένει σε άλλη διεύθυνση από αυτήν που κόπηκε το δέντρο, δε συναινούμε σε εξοντωτικά πρόστιμα, ο δικηγόρος της ανέλυσε πώς έγιναν τα πράγματα. Επειδή λέτε ότι κάνουμε δημόσιες σχέσεις και δεν ψηφίζουμε τα πρόστιμα, εσείς τι κάνετε με τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους;

Στο θέμα για την έγκριση προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2018 ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το κόστος ανά εκδήλωση και μας απαντήθηκε ότι θα γίνει σε επόμενο συμβούλιο. Ζητήσαμε να υπάρξει να είναι ξεχωριστά οι εκδηλώσεις για τη ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις αφού εμείς αλλά και άλλες παρατάξεις είμαστε αντίθετες με τον θεσμό αυτό, γιατί δεν υλοποιήσατε την πρότασή μας τα ΙΛΙΑ φέτος να λάβουν ένα αντιπολεμικό χαρακτήρα σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη, είχαμε προτείνει μάλιστα σχετικό ψήφισμα. Διαφωνούμε για τις εκδηλώσεις της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, συμφωνούμε για τις υπόλοιπες.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *