Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (06/02/2019)

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή από τους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής μας Κίνησης. Σε παρένθεση οι απαντήσεις του δημάρχου και των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής:

Υπογραφές κατοίκων στην Παλατιανή για ανάπλαση πλατείας στην οδό Καππαδοκίας ανάμεσα στα σχολεία-13ο δημοτικό, 13ο νηπιαγωγείο, 6ο γυμνάσιο, 6ο λύκειο-πρόβλημα φωτισμού, ξηλωμένες πλάκες, σπασμένα παγκάκια, εικόνα πλήρους εγκατάλειψης. Υπάρχει σχέδιο αναμόρφωσής της όπως συμβαίνει με πλατείες του κέντρου; Πείτε μας χρονοδιάγραμμα. Οι κάτοικοι είδαν κάποιους να κάνουν μετρήσεις. (Θα γίνουν παρεμβάσεις και ανακατασκευή, όντως υπήρξαν επισκέψεις αρμοδίων του δήμου, σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες, δε χρειάζεται συλλογή υπογραφών).

Συνοικία Εστίας-Ραδιοφωνίας, παρκάρισμα φορτηγών εταιρείας ΛΕΒΕΝΤΗ, παρκάρουν σε δημόσιους κοινόχρηστους ή και σε ιδιωτικούς; Σε ποιον ανήκουν οι ιδιωτικοί χώροι; (Υπάρχει απόφαση Πρωτοδικείου να μην παρκάρουν, αν συνεχίζεται είναι σοβαρό θέμα, γνωρίζουμε ότι μεταφέρθηκαν στην οδό Κηφισού, το δημοτικό συμβούλιο έλαβε απόφαση απαγόρευσης και για εκεί, μόλις εγκριθεί από το Πρωτοδικείο θα ληφθούν απαραίτητα μέτρα, δύσκολο να σας πω τώρα σε ποιον ανήκουν οι ιδιωτικοί χώροι, παρκάρουν και σε δημόσιους και σε ιδιωτικούς χώρους).

24ο δημοτικό, στις γιορτές άρχισε να στάζει νερό το πλατύσκαλο της οροφής σε μια από τις 2 σκάλες και να πέφτουν σοβάδες. Αν και ειδοποιήθηκε ο δήμος από τις 10 Ιανουαρίου, οι όποιες επεμβάσεις που έγιναν δεν έλυσαν το πρόβλημα με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να μη χρησιμοποιείται η σκάλα από τους μαθητές. Χρησιμοποιείται μόνο η δεύτερη σκάλα με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται για την ασφάλειά τους. Γιατί δεν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα; (Λόγω καιρικών συνθηκών σταμάτησαν οι εργασίες. Θα ξαναρχίσουν όταν βελτιωθεί ο καιρός).

Σχετικά με την κινητοποίηση των κατοίκων στη Λ. Κατσώνη και τον εμπρησμό αυτοκινήτου λίγες ώρες πριν τη συγκέντρωση των κατοίκων υπήρξε ανακοίνωση σε ιστοσελίδα που αναφέρεται στη δημοτική μας παράταξη. Για την αποκατάσταση της αλήθειας διαβάζουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας σχετικά με τη συγκέντρωση των κατοίκων ενάντια στις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από κεραία κινητής τηλεφωνίας

Σε σημερινό σας δημοσίευμα σχετικά με τον εμπρησμό που σημειώθηκε στο Ίλιον, επί της οδού Λ. Κατσώνη, αναφέρετε ότι «λίγες αργότερα είχε προγραμματιστεί ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή από τη δημοτική παράταξη Ασυμβίβαστο Ίλιον».

Η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε οργανωθεί από τους κατοίκους της γειτονιάς και όχι από το Ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ, πράγμα σαφές από την ανακοίνωσή μας και ευρύτερα γνωστό στην πόλη μας.

Το Ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ, όπως ανέφερε και στην ανακοίνωσή του, «με την ίδια κατηγορηματικότητα που στέκεται δίπλα και αλληλέγγυα σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα των δημοτών του Ιλίου, καταδικάζει κάθε ενέργεια που θυμίζει νύχτα, μαφία και ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Και φυσικά, εκπρόσωποι του Ασυμβίβαστου ΙΛΙΟΥ παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση των κατοίκων, όπως και σε κάθε αντίστοιχη συγκέντρωση ή αγώνα.

Υπενθυμίζουμε ότι η δημοτική κίνηση και ο επικεφαλής της Π. Κουτσιανάς βρίσκονται υπό δικαστικές διώξεις για την ενεργό συμπαράστασή τους σε αγώνες κατοίκων ενάντια στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Κάθε υπαινιγμός λοιπόν για «υποκινούμενες» από τη δημοτική μας κίνηση κινητοποιήσεις, κάθε απόπειρα να σπιλωθούν οι κινητοποιήσεις -και πολύ περισσότερο το Ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ- με ενέργειες που θυμίζουν νύχτα και μαφία, κρύβουν πολιτική σκοπιμότητα.

Παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας».

(Το τι γράφει ο τοπικός τύπος δεν αφορά το δημοτικό συμβούλιο και δε χρειάζεται να λαμβάνει γνώση, είμαστε σε προεκλογική περίοδο και θα γράφονται πολλά, έχουμε καταδικάσει με ψηφίσματα τις κεραίες, δεν είναι αρμοδιότητά μας, επισκεφτήκαμε και τον κ. Σπίρτζη, να ενημερώνονται οι κάτοικοι σωστά από το δημοτικό συμβούλιο, καταλαβαίνουμε ότι θίγεστε σαν παράταξη).

Άλλοι συνάδελφοι κατά καιρούς έχουν κάνει το ίδιο και κρατήσατε άλλη στάση. Όχι άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.

Ψηφίσαμε τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης εκτός από τα παρακάτω:

  • Έγκριση έκθεσης εσόδων-εξόδων Δ΄ τρμήνου του έτους 2018. Δηλώσαμε αποχή.
  • Λήψη απόφασης για πραγματοποίηση της εκδήλωσης «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» για το έτος 2019. Το καταψηφίσαμε. Ακολουθεί τοποθέτησή μας: «Έχει γίνει πολλές φορές, λειτουργεί ως δούρειος ίππος της καταστρατήγησης της κυριακάτικης αργίας που έχει θεσμοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση και έχει εγκρίνει ο δήμος, θα μπορούσατε να το αρνηθείτε, καταλαβαίνουμε το άγχος και την ελπίδα των συμπολιτών μας εμπόρων, που στην πλειοψηφία τους είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, να μειώσουν τη χασούρα τους το βράδυ της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, δεν κερδίζουν όμως στην ουσία, απλώς ανεβαίνει η ψυχολογία, έχουμε και την BLACK FRIDAY τώρα, χωρίς νόημα κι αυτή, άλλωστε έχουμε εκδηλώσεις μόνο στους 3 κεντρικούς πεζόδρομους, εμείς θέλουμε να εξαπλωθούν παντού οι εκδηλώσεις με ερασιτεχνικές ομάδες, έχουμε προτείνει μείωση 10% των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις, έχουμε προτείνει ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας με σύνδεση των συνοικιών με το κέντρο, σας έχουμε δώσει κοστολογημένη πρόταση αρκεί να καταργήσετε τις φιέστες, υπήρχε πριν από λίγα χρόνια συγκοινωνιακή μελέτη, γιατί δεν προχώρησε;»
  • Στο θέμα λήψης απόφασης για προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού για το έτος 2019, δηλώσαμε τα παρακάτω: «Παίρνουμε έκτακτο προσωπικό για πάγιες ανάγκες, θα έπρεπε να ήταν μόνιμο, δεν είναι δικές σας οι ευθύνες, έχουμε ανακύκλωση ανεργίας, εμπόριο ελπίδας, ελαστική εργασία, χρειάζεται πανελλαδική πρωτοβουλία από δήμους που βλέπουν διαφορετικά το θέμα, δεν το περιμένουμε από εσάς, θα το ψηφίσουμε». Επίσης ζητήσαμε να μάθουμε τον αριθμό των προσλήψεων και τη χρονική τους διάρκεια. Μας απάντησαν ότι είναι περίπου 110 και άλλες είναι ετήσιες, άλλες 8μηνες και άλλες 6μηνες.
  • Στο θέμα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις Μαρτίου-Απριλίου 2019 ρωτήσαμε, αν περιλαμβάνονται δαπάνες για τη ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ και μας απάντησαν αρνητικά, οπότε το ψηφίσαμε.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *