Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (04/04/2019)

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή από τους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής μας Κίνησης. Σε παρένθεση οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής:

Αύριο και την Τρίτη είναι οι 2 δίκες εναντίον δημοτικών συμβούλων του δήμου μας λόγω της συμπαράστασής τους στους κατοίκους για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, αύριο εκδικάζεται η μήνυση της VODAFONE εναντίον 3 δημοτικών συμβούλων και την Τρίτη η έφεση 2 δημοτικών συμβούλων σε πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση από μήνυση ιδιοκτήτη ακινήτου που είχε κεραία κινητής τηλεφωνίας. (  Δεν υπήρξε σχόλιο  )

Στο 13ο δημοτικό, οι γονείς παραπονιούνται επειδή φορτηγά παρκάρουν έξω από το σχολείο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλή ορατότητα από τους μαθητές όταν διασχίζουν τον δρόμο. Για να αποφύγουμε ατυχήματα να πάρετε μέτρα, να βάλετε κολονάκια ή απαγορευτική σήμανση. (  Υπάρχουν 2 σχολικοί τροχονόμοι και το πρωί και το μεσημέρι  ).

Έπεσε στα χέρια μας διαφημιστικό του δήμου μας που καλεί τους μαθητές να παρακολουθήσουν δωρεάν παράσταση τσίρκου. Μοιράστηκε σε σχολεία. Πώς τυπώνετε τέτοιες προσκλήσεις σε συνεργασία με ιδιώτες και καλείτε μαθητές σε επιχείρηση ιδιωτικής δραστηριότητας; Από την άλλη αρνηθήκατε να μοιράσετε στα σχολεία- με το επιχείρημα ότι απαγορεύεται-το πόρισμα του ιατρικού συλλόγου για τα επιζήμια αποτελέσματα στην υγεία μας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. (  Δεν μπορεί να μοιραστεί φυλλάδιο στα σχολεία που δεν είναι της έγκρισης του υπουργείου παιδείας  ).

Αληθεύει ότι σε συνάντηση με την ΚΤΥΠ, που ήταν παρόντες οι γονείς του ειδικού σχολείου, σας ζήτησαν να τους υποδείξετε χώρο για να ανεγερθεί ειδικό νηπιαγωγείο, καθώς υπάρχει κονδύλι 500.000 ευρώ; (  Αληθεύει, η συνάντηση έγινε στο ειδικό σχολείο, δεν έχουμε χώρο διαθέσιμο, στην αυλή του 12ου δημοτικού θα μπουν λυόμενα για άλλη χρήση  ).

Επανερχόμαστε για το πεζοφάναρο στην Αγίου Νικολάου. Σε ποια φάση βρίσκεται;  (  Δεν απαντήθηκε  ).

Σύμφωνα με πληροφορίες επανατοποθετήθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας έξω από το 25ο δημοτικό. Τι θα κάνετε; (  Δεν απαντήθηκε  ).

Στη Ζ. Πηγή, δημοτικός σας σύμβουλος, έβαλε δημόσια τις φωνές σε συνεργείο, επειδή έφυγαν από τα έργα ανάπλασης της Ζ. Πηγής και πήγαν στην Παλατιανή. Αληθεύει; Όλα τελικά θυσιάζονται στον βωμό των εκλογών; (  Δεν απαντήθηκε  ).

Ζητούμε η διαπαραταξιακή επιτροπή για τις κεραίες να συνεδριάζει το απόγευμα, καθώς το πρωί εργαζόμαστε.

Όσον αφορά τις εκλογές οι υπηρεσίες του δήμου να διευκολύνουν τις παρατάξεις. Να εξουσιοδοτηθεί ένας υποψήφιος από κάθε παράταξη για τα γραφειοκρατικά και να μην έρχονται όλοι οι υποψήφιοι στον δήμο. (  Προβλέπεται από τον νόμο διαπαραταξιακή επιτροπή για το θέμα των εκλογών ).

Οι κάτοικοι στην πλατεία Φοινίκων διαμαρτύρονται, καθώς κάθε Σάββατο, λόγω λαϊκής, αυτοκίνητα καταλαμβάνουν τον χώρο της πλατείας. Όχι απλώς ανεβαίνουν τα πεζοδρόμια, αλλά παρκάρουν και μέσα στο γρασίδι της πλατείας. Ο κίνδυνος για ατύχημα είναι μεγάλος, ειδικά για τα μικρά παιδιά που παίζουν εκείνη την ώρα στην πλατεία και την παιδική χαρά. Τι θα κάνετε; (  Δεν απαντήθηκε  ).

Το 4ο δημοτικό, πριν χρόνια, είχε παραχωρήσει αίθουσά του στο ειδικό σχολείο για τις ανάγκες των μαθητών του. Τώρα που το ειδικό έχει πάει σε νέο κτίριο, το 4ο δημοτικό ζητά πίσω την αίθουσα για να τη χρησιμοποιήσει ως βιβλιοθήκη για τους μαθητές του. Συναντούν την άρνηση του προέδρου της ενιαίας σχολικής επιτροπής Π.Ε. με το επιχείρημα ότι η αίθουσα παραχωρήθηκε από τον δήμο μαζί με το παλιό κτίριο του ειδικού στη Γ΄ Διεύθυνση. Ψάξαμε τη σχετική απόφαση και πουθενά δε φαίνεται να έχει παραχωρηθεί η σχετική αίθουσα. Ύστερα από πιέσεις εκπαιδευτικών και γονέων, δέχτηκε να τους την επιστρέψει, αρκεί να του υπογράψουν έγγραφο ότι θα τη δώσουν πίσω αν ο δήμος χρειαστεί την αίθουσα για τη Γ΄ Διεύθυνση ή για άλλες ανάγκες του δήμου. Απορούμε πώς είναι δυνατόν η σχολική επιτροπή  να ενεργεί σαν να της ανήκουν οι αίθουσες των σχολείων και να αποφασίζει για την κατάληξή τους. Ούτε καταλαβαίνουμε γιατί καλούνται τα σχολεία να υπογράψουν για αίθουσές τους ότι θα τις παραχωρήσουν αν τις χρειαστεί ο δήμος. Θεωρούμε το θέμα σοβαρό και περιμένουμε απάντηση. ( Επί Καραμήτου ζητήθηκε χώρος για αποθήκη που δόθηκε, επί νέου διευθυντή-να μην τον ονοματίσω- ζητήθηκαν φώτα που μπήκαν, έχουν αίθουσα με προτζέκτορα, έχει πάει και ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων για να δουν τον χώρο, ευτυχώς που δεν ήμουν εκεί, ο χώρος χρησιμοποιήθηκε 1,5 χρόνο σαν τραπεζαρία, ζητάμε απλώς να υπογράψουν έγγραφο ότι αν χρειαστούμε τον χώρο να μας τον δώσουν ).

Οι μαθητές του 11ου γυμνασίου και οι γονείς τους βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, καθώς χρήματα που έδωσαν για εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο εξωτερικό είναι στον αέρα, καθώς το ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο συνεργάστηκαν από ό,τι φαίνεται δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Το θέμα οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες. Προτείνουμε, αν υπάρχει τρόπος, να δώσετε το απαραίτητο ποσό για να μη χάσουν οι μαθητές την επίσκεψή τους και όταν με το καλό επιστραφούν τα χρήματα στα παιδιά από το πρακτορείο να σας αποδοθούν. (  Ασχολείται η νομική υπηρεσία του δήμου και η σχολική επιτροπή της Δ.Ε.  ).

Σχετικά με την ερώτηση συναδέλφου δημοτικού συμβούλου για το 3ο δημοτικό και την καταγγελία γονέων για φυλλάδιο που μοίρασε ο Γληνός, επειδή είμαι γραμματέας του συλλόγου ενημερώνω ότι ο σύλλογος θα βγάλει σχετική ανακοίνωση. Το φυλλάδιο μοιράστηκε σε όλα τα σχολεία του Ιλίου, της Πετρούπολης και του Καματερού, παρόμοιο γράμμα μοιράστηκε σε όλη σχεδόν την Αττική χωρίς καμιά αντίδραση. Το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν όπως και έχει συμβεί και στη Δ.Ε. Αναφέρθηκε στη σχολική επιτροπή της Π.Ε. όπου κακώς ο πρόεδρος δήλωσε-αν και εκπαιδευτικός-ότι είναι παράνομο και δεν επιτρέπεται να μοιράζεται, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν το μοίρασε στο σχολείο του, έχει ενημερωθεί ο Γληνός και θα απαντήσει, οι γονείς παρασύρθηκαν και θα φανεί στο μέλλον. Ήταν καθαρά ένα γράμμα με τα προβλήματα της εκπαίδευσης χωρίς πολιτικό, κομματικό και προσηλυτιστικό περιεχόμενο. (  Δε μας αφορά, συνδικαλιστικό το θέμα, να επιλυθεί στο σχολείο ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και γονείς ).

Σε προηγούμενο συμβούλιο είχαμε ζητήσει να μάθουμε στοιχεία για τους οφειλέτες του δήμου. Η απάντηση δόθηκε στο σημερινό συμβούλιο.  (  Οι οφειλέτες είναι 9.504 και χρωστούν 5.536.367,18 ευρώ συν τις προσαυξήσεις. Το τμήμα εσόδων γνωστοποιεί την οφειλή, υπάρχει αναμονή 30 ημερών για να γίνει η ρύθμιση των 12-18 δόσεων, αν δεν υπάρξει ανταπόκριση γίνεται βεβαίωση στην ταμειακή υπηρεσία, υπάρχει προθεσμία 30 ημερών για να μη γίνουν προσαυξήσεις, δεν μπορούν οι οφειλέτες για πάνω από 300 ευρώ να βγάλουν φορολογική ενημερότητα, για κάτω από 300 ευρώ δε λαμβάνονται μέτρα  ).

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εκτός από τα παρακάτω:

Πολιτιστικές εκδηλώσεις καλοκαιριού, 1η ομάδα ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ, 2η ομάδα Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος  2019. Ψηφίσαμε τη 2η ομάδα και καταψηφίσαμε την 1η ομάδα.

Ακολουθεί σχετική τοποθέτηση:  «Γνωστή η θέση μας για τη ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ, εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές και όχι μόνο στο κέντρο, προτεραιότητα σε ερασιτεχνικές ομάδες, στο ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, δίνονται τα περισσότερα χρήματα σε μια νύχτα, μείωση 10% των δημοτικών τελών».

Ανάπλαση λεωφόρου Αγίου Νικολάου. Δηλώσαμε αποχή. Ακολουθεί σχετική τοποθέτηση: «Είχαμε σοβαρές ενστάσεις για την αρχική μελέτη, δεν υπήρξε διάλογος με κατοίκους και εμπόρους, αναπάντητα ερωτήματα που δημιουργούν ανησυχίες, θα είναι ωφέλιμη η ανάπλαση;  Τα όσα είπε ο δήμαρχος σήμερα είναι διαφορετικά από την παλιά μελέτη, σήμερα δεν είχαμε και εισηγητικό, έχουμε επιφυλάξεις».

Στο θέμα για «Διαγραφή οφειλής» δηλώσαμε τα εξής:  «Χιλιάδες περιπτώσεις όπως του σημερινού οφειλέτη, έδειξε υπευθυνότητα και συνέπεια αφού πλήρωσε 15 δόσεις, δεν άντεξε όμως, ας το λάβουμε υπόψη, έχει μηδενικό εισόδημα για χρόνια, να διαγράψουμε την οφειλή είτε με εντέλλεσθαι είτε με πολιτική απόφαση, ας πάρουμε εμείς τις ευθύνες».

Στο συμβούλιο βρέθηκαν κάτοικοι από την πλατεία Φοινίκων που τοποθετήθηκαν σχετικά με την κεραία κινητής τηλεφωνίας στις οδούς Άστρους και Τεγέας, διάβασαν σχετικό ψήφισμα. Ακολουθεί τοποθέτησή μας: « Συνεχώς έρχονται κάτοικοι για τέτοια θέματα, εύλογα ανησυχούν για την υγεία τους, με μια υπουργική απόφαση θα λυνόταν το θέμα, δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Κάβουρα, η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο ακολουθεί την πολιτική των προκατόχων της, αλλά έχει απλοποιήσει τα πράγματα για τις εταιρείες, ο δήμος να ερεθίσει τα αντανακλαστικά των δημοτών, να γίνουν ημερίδες, να κάνετε ασφαλιστικά μέτρα για την υγεία όπως έγινε στον Δήμο Ζωγράφου, δε δίνετε άδειες αλλά να εξαντλήσετε τα θεσμικά σας όρια, λέμε ναι στο ψήφισμα των κατοίκων».

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *